Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новорічні канікули: Новосибірськ, Хабаровськ, Владивосток

Святкові канікули в Новосибірську можуть бути дуже насиченими. В першу чергу можна відвідати місцевий зоопарк. Він один з найбільших в Росії і займає площу в 60 гектарів. На території містяться близько 11 тисяч особин більш ніж 700 видів тварин. Понад 100 з них занесені в міжнародну Червону книгу.

Дістатися сюди можна на різному транспорті: тролейбусом №2 від зупинки «Вокзал-Головний» або «Цирк» до зупинки «Зоопарк»; на маршрутці №1128 від зупинки «Пединститут» до зупинки «Зоопарк». Від площі Калініна можна доїхати на будь-якому виді транспорту до зупинки «Планова». Взимку зоопарк працює з 09:00 до 18:00 (каса до 17:00), без вихідних. Квиток для дорослих коштує 250 рублів, для дітей від семи років - 100 рублів. До речі, розроблений навіть електронний путівник по зоопарку - додаток можна скачати на телефон або планшет.

До речі, розроблений навіть   електронний путівник   по зоопарку - додаток можна скачати на телефон або планшет

Фото з сайту зоопарку

Не менш пізнавальним і цікавим стане похід в планетарій на південному схилі Ключ-Камишинська плато, з цієї точки відкривається вид на південну частину міста. Куполоподібної будівлю з примикають до нього двома вежами-обсерваторіями, відкрите три роки тому, за своїми контурами нагадує космічний корабель. Прилегла територія оформлена у вигляді парку з астрономічними елементами. Тут розташовані майданчики Сонця і планет сонячної системи, а також астероїдів і комет, з'єднані пішохідними доріжками. У зоряному залі працюють шість потужних проекторів, що створюють єдине зображення на напівсферичним куполі діаметром 16 метрів.

У свята установа починає роботу 3 січня c 10:00 до 20:00 (каси до 19:00). Стандартна програма відвідин включає в себе оглядову лекцію, програму в зоряному залі (коротка астрономічна лекція і повнокупольне фільм). Вартість квитка для дорослих - 200 руб; для дітей (до 17 років) - 130 рублів. У планетарії уточнюють, що не рекомендоване відвідування сеансів дітям до 4 років і людям зі слабким вестибулярним апаратом. Попередньо можна забронювати квитки за телефонами: 347-7-711 і 347-7-707.

Попередньо можна забронювати квитки за телефонами: 347-7-711 і 347-7-707

Фото з сайту адміністрації Новосибірська

Фото з сайту адміністрації Новосибірська

Фото з сайту планетарію

Один із символів столиці Сибіру - Новосибірський театр опери та балету. Цей найбільший музичний театр в країні був побудований в 1931-1941 роках, будівля являє собою складний і унікальний архітектурний комплекс і має статус пам'ятки культурної спадщини Росії. У 2005 році в театрі завершилася масштабна реконструкція, великий зал вміщає близько 1700 глядачів. трохи цікавих фактів : Під куполом театру може повністю поміститися московський Большой театр; на території театру є два підземних штучних озера (по шість тисяч кубометрів води), вони споруджені на випадок пожежі і останній раз використовувалися, коли горіла будівля в трьох кварталах від театру.

з афіші на свята , Мабуть, можна виділити балет «Лускунчик» - вистави пройдуть 2, 3, 4, 7, 8, 10 січня о 13:00 і 19.00. У продажу залишилися квитки від 1800 рублів. Їх можна купити заздалегідь на сайті театру. 5 січня о 19:00 пройде прем'єра комічної опери «Сівільскій цирульник», у продажу залишилися квитки від 1400 рублів.

5 січня о 19:00 пройде прем'єра комічної опери «Сівільскій цирульник», у продажу залишилися квитки від 1400 рублів

Фото з сайту адміністрації Новосибірська

Є в Новосибірську і незвичайні пам'ятки. Наприклад, пам'ятник ковбасі на вулиці Комсомольській, 23 або пам'ятник світлофору на перехресті вулиць Сибревкома і Серебренніковської. Мабуть, саме незвичайне місце - музей світової похоронної культури на вулиці Военторговской 4/16 (розміщується в будівлі крематорію). Якщо ви не дуже вразливі, то запам'ятовуйте режим роботи з 2 січня: Вівторок-п'ятниця - з 12:00 до 19: 00; субота, неділя - з 10:00 до 19:00.

Екскурсії проводяться 3 рази в день: о 12:00, о 14:00 та о 16:00. Вартість відвідування (без екскурсії) для дорослих - 250 руб, для відвідувачів до 14 років, студентів та пенсіонерів - 150 руб, проведення екскурсії - 100 рублів з людини, фотозйомка - 50 рублів за одну камеру. Дістатися можна до зупинки «Новосибірський крематорій» на маршрутці №399.

Чимало в столиці Сибіру і храмів. Вознесенський собор - кафедральний собор Новосибірській і Бердской єпархії Російської Православної церкви - розташований на північній околиці міста на Радянській, 91. Він був побудований в 1913 році, тоді церква була однопрестольний, дерев'яна, з дзвіницею в одній зв'язці. Щоб дістатися до собору, потрібно вийти на зупинці метро «Червоний проспект».

Інший собор - в ім'я Олександра Невського - став першим кам'яним будинком міста в 1899 році. Поруч зведений невеликий цегляний хрестинний храм в ім'я Іоанна Предтечі, який має в своєму розпорядженні купіллю для здійснення таїнства хрещення повним зануренням. Собор знаходиться на вулиці Радянська, 1. Найближча зупинка метро - «Жовтнева» - знаходиться на відстані кілометра.

Найближча зупинка метро - «Жовтнева» - знаходиться на відстані кілометра

фото posibiri.ru

Любителі спорту зможуть відмінно провести час на хокеї. 4 січня місцева «Сибір» приймає челябінський «Трактор», 6 числа - Нижньокамський «Нафтохімік», 8 січня - команду «Салават Юлаєв» з Уфи, а в останній день канікул - 10 січня - магнітогорський «Металург». Продаж квитків стартувала на сайті клубу 28 грудня, проте шансів їх купити трохи. За словами місцевих жителів, «виручити» можуть нелюбимі усіма перекупники.

На площі Леніна в центрі міста з 25 грудня працює новорічний містечко з 22-метровою ялинкою і відкритим катком площею 2 тисячі квадратних метрів. Час роботи - з 10:00 до 22:00. На набережній Обі з 11:00 до 22:00 працює льодове містечко.

Квиток на 2 або 4 січня на літак до Новосибірська обійдеться в 9000 рублів. Квиток на поїзд в плацкарт обійдеться в 2700 рублів, в дорозі близько 29 годин.

А тепер спрямуємо свої погляди на Далекий Схід, перша точка - Хабаровськ. Добиратися на поїзді майже 2,5 доби (квиток в плацкарт коштує майже 5 тисяч рублів, на літак - близько 10 тисяч).

Урізноманітнити відпочинок і новорічні канікули зможе відвідування цирку , Будівля на 1300 місць відкрили в 2001 році в парку імені Юрія Гагаріна. У свята вистави пройдуть двічі в день - о 12:00 і 16:00 - і почнуться з 2 січня. Вартість квитків - від 600 до 1200 рублів.

Фото з сайту цирку

У театрі драми відмінна афіша для дітей - з 2 по 10 січня будуть показані казки «Сон у зимову ніч» і «Василиса Прекрасна», вартість квитків - від 400 до 500 рублів, купити їх можна на сайті театру . Для дорослих - з 4 січня трагікомедія «З наступаючим!» (Квиток від 500 до 1000 рублів). Театр розташований на вулиці Муравйова-Амурського, 25 (зупинки «Театр драми», «Держбанк»).

Поціновувачам мистецтва пропонуємо відвідати Далекосхідний художній музей (вулиця Шевченка, 7). Він був створений в 1951 році на основі надходжень із запасників Третьяковської галереї, Російського музею, Ермітажу, Історичного музею, Музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна. Установа працює з 10:00 до 18:00 всі дні, крім понеділка. Вартість квитків для дорослого варіюється від 100 до 350 рублів, для дітей - до 210. Детальну інформацію можна побачити на сайті музею .

Місто не менше цікавий і своєю архітектурою, чого тільки варті численні храми. Один з них - Градо-Хабаровський собор Успіння Божої Матері (Соборна площа, 1). Він був створений в 1884 році за проектом інженера Бера. Уже через два роки основний обсяг робіт був закінчений, проте в 1930-му собор зруйнували через те, що не бачили в ньому архітектурної цінності. Про відновлення задумалися тільки в 90-х роках минулого століття, 19 жовтня 2002 собор урочисто освятили. Щонеділі з 12:00 до 16:00 консультанти собору проводять екскурсії.

Фото з сайту собору

На березі Амура (Тургенєва, 24) розташований Спасо-Преображенський Собор. Це третій за величиною храм серед православних храмів Росії після Храму Христа Спасителя в Москві і Ісаакіївського в Санкт-Петербурзі. Висота до вершини купола становить 95 метрів, верхній зал його вміщує 2000 чоловік, нижній - 1500. Будівництво було розпочато в 2001 році, а закінчено ще через три роки. Усередині храм прикрашений фресками, виконаними групою московських художників, спеціально запрошених до Хабаровська єпископом Хабаровським і Приамурського Марком.

Для прогулянок на свіжому повітрі для городян і туристів обладнано кілька парків. Уздовж набережної до Комсомольської площі розтягнувся Крайової парк імені Муравйова-Амурського, тут же встановлено пам'ятник графу.

Міський парк відпочинку Гайдара на вулиці Толстого, 2 підійде для сімейного відпочинку. Тут багато атракціонів для дітей і дорослих, розважальний центр, а на місці футбольного поля залитий великий каток.

У міському парку «Динамо» на Карла Маркса, 62 можна подивитися на результати конкурсу крижаних скульптур . На території встановлена ​​ялинка, працюють гірки, гостей зустрічають Дід Мороз і Снігуронька. Крім того, на території стадіону залитий каток.

Крім того, на території стадіону залитий каток

Фото з сайту адміністрації Хабаровська

Раз вже мова зайшла про Далекому Сході, то ми просто не можемо не згадати Владивосток. Омивається Японським морем місто займає територію півострова Муравйова-Амурського, півострів Піщаний, близько 50 островів затоки Петра Великого. Одними з головних визначних пам'яток можна назвати, мабуть, мости. Перший - Русский на однойменному острові. Будівництво вантового моста було розпочато 3 вересня 2008 року в рамках програми підготовки міста до проведення саміту АТЕС в 2012 році. Довжина конструкції - 1,8 кілометра, ширина - 29,5 метрів. Спорудження навіть включено до Книги рекордів Гіннеса.

Русский міст. Фото з сайту адміністрації Владивостока

Ще один подібний міст - через Золотий Ріг. Його довжина близько 1,4 кілометра, головний проліт простягнувся на 737 метрів. Висота V-образних пілонів порівнянна з 70-поверховим будинком.

Одна із знакових пам'яток міста - арка цесаревича або Миколаївські Тріумфальні ворота (Адміральський сквер на Светланской). Вона прикрашена чашоподібними капітелями і мезоніном з кокошником. У напіварки розміщений образ Миколи Чудотворця, а в трьох інших - герби Владивостоцької фортеці, самого міста і Приморської області. У 1930 році більшовики підірвали арку, роботи з відтворення Миколаївських Тріумфальних воріт були закінчені в 2003 році.

У 1930 році більшовики підірвали арку, роботи з відтворення Миколаївських Тріумфальних воріт були закінчені в 2003 році

фото www.vladi-room.ru

На краю півострова Шкота - кішці Токарівської - розташований маяк Егершельд (Верхнепортовая, 40), названий на честь Густава Христофоровича Егершельд - дослідника затоки Петра Великого, капітана 2 рангу.

На Светланской, 35 можна побачити будівлю місцевого ГУМу в стилі «модерн» з елементами німецького бароко 17-18 століть. Матеріал для будівництва був привезений з Гамбурга, фасад будівлі прикрашають персонажі древнегерманского епосу. Будова є пам'ятником архітектури.

Серед архітектурних пам'яток - залізничний вокзал. Урочисте освячення будівлі відбулося 2 листопада 1893 року. Спочатку будівля була виконана із залізною покрівлею, в середній частині - одноповерхова, по краях - двоповерхова. Підлоги були викладені глиняними японськими плитами, які збереглися до наших днів.

У 1912 році вокзал розширили і надбудували, створивши на обох кінцях транссибірської залізниці архітектурно закінчені станції (вокзал побудований за подобою Ярославського в Москві). З 1924 року вигляд будинку постійно змінюється: рельєфні зображення з поливної кераміки замінили російськими фольклорно-казковими сюжетами. Вокзал був неодноразово розписаний знаменитими художниками.

У 70 кілометрах від міста (поруч з селом Шкотово) розмістився «Сафарі-парк», де живуть знамениті на всю Росію тигр Амур і козел Тимур. Вартість екскурсії в парк тигрів або парк копитних - 350 рублів для дорослих і 250 для дітей і пенсіонерів. Побачити хижих звірів і птахів можна за 250 і 150 рублів відповідно.

фото vladivostok.travel

Незмінною популярністю у туристів користується фунікулер, що з'єднує вулиці Пушкінську і Суханова. Протяжність дороги - всього 183 метра, це 1,5 хвилини в дорозі, але саме тут відкривається вид на бухту Золотий Ріг.

Крім того, в місті близько 40 православних церков і каплиць. Храм Покрова Божої Матері (Океанський проспект, 44) - найбільший, він був побудований в 1902 році на території міського кладовища. У 1934 році на цьому місці почалося будівництво міського парку культури і відпочинку, ще через рік будівлю підірвали. У 1991 році оголосили збір пожертв на відродження святині, однак роботи розпочалися лише в 2004 році. У березні 2007 були освячені 10 дзвонів, а 3 квітня вони були встановлені на дзвіниці. Вага найбільшого з них - 1,3 тонни. Новий храм вміщує до 1 000 осіб, а його зовнішній вигляд максимально наближений до пятиглавому первообразу.

Новий храм вміщує до 1 000 осіб, а його зовнішній вигляд максимально наближений до пятиглавому первообразу

Католицька церква. фото www.culture.ru

На вулиці Володарського, 22 можна побачити Католицьку церкву Пресвятої Богородиці. Її зведення почалося в 1909 році, будівля в неоготичному стилі було побудовано за проектом Андрія Гвоздіевского. У 1935 році костел закрили, а в будівлі розмістили держархів. Тільки в 1993 році будівля була передана католицької парафії Владивостока. Реконструкція храму велася до 2010 року. Головна прикраса храму - орган. І це тільки мала частина пам'яток міста, дізнатися більше про цікаві місця ви зможете на дуже зручному для користування туристичному порталі . Вартість авіаквитка до Владивостока починається від 12 тисяч рублів, квиток на поїзд обійдеться від 6 тисяч рублів.

Ми вітаємо вас з наступаючим Новим роком, бажаємо вдалих поїздок, яскравих вражень, а також стабільної фінансової ситуації, щоб всі плани реалізовувалися.

Новости