Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Монголія може "осушити" Байкал ... Прощавай, БАЙКАЛ ???????? !!!!!! ВІДЕО ДИВИТИСЯ !!. Обговорення на LiveInternet

Монголія запланувала будівництво трьох великих ГЕС на річці Селенга і її притоках. Це надасть згубний вплив екологію озера Байкал. Як стало відомо, щоб уникнути цього російські міністерства шукають альтернативні шляхи забезпечення Монголії електрикою.

Так, перші консультації з цього питання відбулися на початку квітня в Мінприроди. В ході обговорення сторони дійшли висновку, що перед тим як почати будівництво ГЕС необхідно провести комплексну екологічну, економічну і соціальну оцінку тих об'єктів енергетики та водопостачання, які зараз є в Монголії.

Наслідками "неправильного" будівництва можуть стати не тільки додаткове виділення парникових газів і зміна середовища існування рідкісних тварин і риб, але і зникнення самого озера.

"Заплановане Монголією будівництво трьох великих гідростанцій на річці Селенга надасть необоротне негативний вплив на екологічний стан Байкалу", - зазначає видання.

У тому випадку, якщо не буде вжито необхідних заходів, озеро може повторити сумну долю зниклого Аральського моря, пише газета.

Профільні російські відомства вже займаються пошуком шляхів вирішення цієї проблеми.

Байкал - найглибше озеро на планеті, найбільший природний резервуар прісної води.

за інформації РІА Новини, на початку травня Росія домоглася заморозки фінансування будівництва ГЕС «Шурен» Світовим банком.

Як повідомляється на сайті Росводресурсов, 23 травня рівень води в Байкалі склав 455,76 метра. Це на 2 сантиметри вище, ніж на початок квітня, однак на 24 сантиметри нижче критичної позначки, встановленої постановою уряду Росії.

РІА Новини   http://ria
РІА Новини http://ria.ru/society/20160524/1438713940.html#ixzz49XmSHEPc

У цій статті ми розповімо всім початківцям туристам з інших міст і інших країн про унікальну природу Байкалу. Всі туристи які бували хоча б один раз у своєму житті на озері Байкал не забудуть ці унікальні моменти відпочинку проведені на узбережжі.

Природа Байкалу є однією з найкрасивіших і дивовижних в світі, перші згадки про красу цього місця були зроблені ще в 119 році до Різдва Христового. У перекладі з бурятського мови озеро Байкал звучить як "Байгал" і означає - натуральна природа Байкалу, недарма бурятський народ вважається одним з перших, хто оселився на берегах цього дивного озера.

Всі хто хоч раз бачив карту світу, зауважив, що озеро тягнеться з півдня на північ і своєю формою нагадує півмісяць. Розміри озера просто величезні: у довжину озеро тягнеться на 637 кілометрів, а в ширину до 80 кілометрів, максимальна глибина озера близько 1600 метрів, а розташоване воно на тій же широті що і найбільші європейські столиці, такі як Москва і Лондон.

Також варто відзначити, що озеро не тільки є найглибшим у світі, а й природа дає нам найчистішу і прозору воду в світі. Природа Байкалу нам дає величезний дар прісної води, вчені підрахували, що на запасах все людство зможе прожити близько 8 тисяч років, так що без води ми точно не залишимося, якщо не запаскудили її раніше, як робив один із заводів, розташованих в місті Байкальск, але на щастя його закрили.

Майже половина флори і фауни Байкальської природи ніде на землі більше не зустрічаються, саме тому природа Байкалу була внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кліматичні умови тут настільки унікальні, що можна вилікувати дуже багато хронічних хвороб, наприклад термальні джерела на півострові "Святий ніс" можуть вилікувати нервову систему, болі в суглобах і багато інші хронічні захворювання, температура джерел досягає 40 градусів.

Всіх мешканців тваринного світу тут налічується близько 1200 видів, і більше 1000 рослинних видів. Варто виділити один з тварин видів природи Байкалу - це чайки, а саме сріблясті чайки, настільки унікальні створення, яких люблять підгодовувати все туристи, що побували на цьому озері. Погодувавши цей тваринний вид хоч один раз, ви подружитеся на весь період вашого відпочинку на узбережжі.

Клімат цього місця дає можливість також усім допитливим туристам побачити на власні очі справжню байкальскую нерпу. Цей тваринний вид можна побачити в дикому вигляді найкраще на "Ушканов острова х", приблизно в 6 кілометрів від півострова вятой ніс". На Ушканов островах збирається величезна кількість нерпи, ці острови вважаються найбільшими лежбищами нерпа.

Але подивитися на це диво вам поблизу не вдасться, нерпа дуже боязка і не любить різких рухів з гучним голосом, тому ви навряд чи зможете підійти близько. Але навіть якщо ви далеко від цих чудових створінь природи, все ж варто спробувати їх побачити, дуже красиві тварини в реальному житті.

Унікальним явищем варто помітити і мурах, які будують тут свої метрові гори і найлютішого ворога для туриста, відпочиваючого на Байкалі - це кліщі. Тут є безліч місць, де природа не дає туристу довго бувати, кліщі цьому підтвердження. Будьте обережні від укусів кліщів, нерідко розвивається таке захворювання як енцефаліт, загрозу укусу кліща тут варто сприймати як основну.

Будьте обережні від укусів кліщів, нерідко розвивається таке захворювання як енцефаліт, загрозу укусу кліща тут варто сприймати як основну

Омуль вважається ще одним унікальним явищем, яким нас нагородила природа. Особисто Ми, автори нашого блогу про туризм, щороку ходимо на риболовлю. Омуль - це одна з найсмачніших риб, які ми перепробували, об'їздивши майже весь світ. Байкальський омуль продають в будь-якому вигляді, ми вже описували його види та ціни в нашій статті про відпочинок на Байкалі , Обов'язково прочитайте.

Байкальський омуль продають в будь-якому вигляді, ми вже описували його види та ціни в нашій   статті про відпочинок на Байкалі   , Обов'язково прочитайте

Клімат дає туристу дуже великі можливості різноманітних видів туризму. Багато туристів, які приїжджають на це озеро, ходять в багатоденні піші походи, інші привозять велосипеди, є навіть екскурсії на конях з Листвянки до Великих котів, по всьому озеру організовані водні тури. Кліматичні умови в своєму розпорядженні всі унікальними явищами, що привертають туристів зі всього світла, один тільки кристально чисте повітря чого вартий.

Кліматичні умови в своєму розпорядженні всі унікальними явищами, що привертають туристів зі всього світла, один тільки кристально чисте повітря чого вартий

Радимо, основний відпочинок і знайомство почати з Забайкальського національного парку. Цей парк є парком дикої природи, всі будівлі тут категорично заборонені, все малі готелі розташовані в спеціальних місцях, величезних готелів тут немає, можна навіть знайти готелі на воді, побудовані спеціально, щоб не порушувати мікроклімат. Природа Байкалу в цьому місці має на увазі екологічний відпочинок дикуном в наметових таборах.

Природа Байкалу в цьому місці має на увазі екологічний відпочинок дикуном в наметових таборах

Давайте поговоримо про кліматичні умови озера. Погода на Байкалі є найоптимальнішою в літню пору, влітку тут не дмуть сильні вітри і дощі не такі довгі, як восени. Справжній вітер можна відчути саме в осінню пору, в цей же період Байкал починає штормити, він стає похмурим і сірим, а хмари опускаються дуже низько.

Всього, природа цієї місцевості створила близько 30 різних найменувань вітрів, наприклад, якщо дме вітер "Култук", то чекайте похмуру погоду з дощем, якщо дме вітер «Баргузин», то краще бути на суші, шторм не за горами.

Шторм тут явище дуже часте і триває аж до зимового застигання озера в кінці грудня. Найоптимальніший час року для відпочинку саме в серпні. У серпні тут багато сонця, вода максимально прогріта, немає вітрів і мало дощів, ну і кількість туристів в цей місяць досягає свого піку, наприклад на острів Ольхон в серпні на паром можна прочекати в черзі цілі стуки.

Острів Ольхон є ще одним явищем, його унікальний мікроклімат привертає до себе в гості всю туристичну планету, на цьому острові можна повністю перейнятися і відчути всю природу Байкалу на собі.

Острів Ольхон є ще одним явищем, його унікальний мікроклімат привертає до себе в гості всю туристичну планету, на цьому острові можна повністю перейнятися і відчути всю природу Байкалу на собі

Саме з острова Ольхон почалося освоєння території російськими землепроходцами. Розкопки на острові Ольхон говорять нам, що багато століть тому тут жили племена зі своїми атрибутами повсякденного життя, це означає що природа Байкалу була педантична до людини і давала всі що він захоче.

Озеро відрізняється великою кількістю годин сонячного сяйва, через те що випаровування води з поверхні озера не значні, хмари майже не утворюються, їх женуть вітру з гірської місцевості.

Температура води в літній період на узбережжі досягає 16-17 градусів, в серпні температура сягає до 19 градусів, вода в цей час року є найоптимальнішою для купання. Але можна знайти і мілководні затоки в різних місцях південної частини, де вода досягає 23 градусів.

Але можна знайти і мілководні затоки в різних місцях південної частини, де вода досягає 23 градусів

Ну і звичайно ж природа Байкалу потребу не обділила живе поблизу населення досить високою сейсмічністю. Землетруси тут явище дуже часте, можна сказати, трясе тут кожен день, але це майже не помітно за винятком рідкісних випадків. Зокрема землетрусу не досягають і трьома балами, тому хвилюватися немає чого.

Всі туристи, які люблять піші та велосипедні тури, можуть сміливо вирушати в східну частину Байкалу (Бурятія), тут природа приготувала вам пологу і просту місцевість, по якій не важко подорожувати. З боку іркутської області природа Байкалу чекає любителів екстремального туризму, тут вас чекають скелясті гори і стрімчасте узбережжі.

Про всієї рослинності в одній статті не розкажеш, але багато видів рослинної ми описали в наших статтях про це озеро. Скажемо лише одне, що більшість тут ростуть видів не зустрічається більше ніде на всій планеті. Один тільки багатовікової тополя, який виростила природа Байкалу, про який ми розповідали в статті про відпочинок на Байкалі, гідний вашого погляду, а яка тут росте вікторія, ви навіть не уявляєте.

Звичайно, хотілося б віддати данину, адже якби не Байкал то і місцеве населення не змогло б вижити на цій території, наприклад населення острова Ольхон виживає тільки на те, що ловить рибу і займаються скотарством, а прісні запаси води дають нам прожити ще один день не замислюючись про подальше.



Новости