Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скульптура Баби Яги представить Росію на міжнародній виставці в Дубаї

Російська Баба Яга стане центральним персонажем арт-проекту скульптора з Росії Ірини Лагошіной

Вперше Баба Яга була представлена ​​в інсталяції Ірини на виставці сучасного мистецтва Miami Art Week в грудні 2017 роки (Майамі, США).

«Одна з основних ідей мого нового проекту - показати цінність зв'язку між минулим і сьогоденням. Історія як частина генетичної пам'яті - важливий фундамент, тому я використовую елементи російського культурного коду та стародавньої писемності. Поєднуючи їх з сучасними універсальними комунікаційними символами, я хотіла створити такий простір, де одночасно є місце для національного і глобального, стародавнього і сучасного, містичного і раціонального », - розповідає Ірина Лагошіна.

Російська Баба Яга стане центральним персонажем арт-проекту скульптора з Росії Ірини Лагошіной   Вперше Баба Яга була представлена ​​в інсталяції Ірини на виставці сучасного мистецтва Miami Art Week в грудні 2017 роки (Майамі, США)

Ірина Лагошіна

У давньої російської міфології одна з функцій Баби Яги - збереження і передача сакральних знань новому поколінню. У проекті Ірини вона ділиться ними з допомогою «руница» - стародавнього письма, яке використовувалося нашими предками тисячі років тому.

Глядачам запропонують взяти участь в соціологічному опитуванні. А спеціально розроблене для виставки додаток дозволить їм не тільки зануритися в різні смислові рівні арт-проекту, але і зберегти пам'ять про нього.

https://baba-yaga.com/main/ сайт Баби Яги.

Фото: прес-служба Ірини Лагошіной

12+

Новости