Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Індія: двох дівчат засудили до зґвалтування

  1. поділіться

30 липня ніким не обраний «сільрада» одного з селищ в індійському штаті Уттар-Прадеш наказав згвалтувати двох сестер (23 і 15 років), а потім провести їх по вулиці голяка з замазаними брудом особами 30 липня ніким не обраний «сільрада» одного з селищ в індійському штаті Уттар-Прадеш наказав згвалтувати двох сестер (23 і 15 років), а потім провести їх по вулиці голяка з замазаними брудом особами. Настільки жахливий вирок місцеві «судді» винесли дівчатам тільки за те, що їх 22-річний брат посмів закохатися в 21-річну односельчанку з привілейованої касти і бігти разом з нею з селища.

Цей роман тривав три роки, але батьки видали дівчину заміж всупереч її волі, знайшовши їй вигідну партію. Після тортур родичів, повідомляє газета Hindustan Times, втікачі прийшли в поліцію, а вагітну сельчанкі відправили до батьків.

Після цього інциденту сестри і їхня сім'я - представники нижчої касти далітів, або «недоторканних», - покинули село і ховаються в Нью-Делі. Проте, побоюючись за своє життя, старша дівчина подала заяву до Верховного суду Індії з проханням забезпечити сім'ю захистом від переслідування. 18 серпня верховний суд зажадав від властей штату Уттар-Прадеш надати до 15 вересня пояснення за фактом звернення дівчини.

Правозахисна організація Amnesty International в свою чергу зажадала від індійської влади забезпечити безпеку постраждалих молодих жінок. При цьому один з їхніх братів повідомив представнику Amnesty International: «Після нашого звернення до суду односельці стали вести себе ще агресивніше. Думка цієї касти на раді стало визначальним. Нас просто ніхто не слухав, навіть в поліції. Там нам взагалі сказали, що нас можуть убити в будь-який момент ».

Крім найвищого судового органу країни, дівчата звернулися в національну комісію з прав людини, звинувативши поліцію і домінуючу касту в організації цькування. Однак домогтися справедливості їм поки не вдається.

Тим часом Amnesty International організувала збір підписів під петицією до влади штату з проханням забезпечити безпеку жертв зґвалтування і їх родичів, а також розслідувати обставини винесення волаючого вироку і притягнути винних до відповідальності. Вдалося зібрати вже понад 90 000 підписів.

Сільські ради в декількох штатах Індії здавна з легкістю розпоряджаються долями людей, не маючи на це законних повноважень. Саме за їхнім наказом в Індії регулярно вбивають юнаків і дівчат, які посміли порушити кастові або культурні заборони.

© 2015 Al Jazeera / TNS

Шановні читачі, PDF-версію статті можна скачати тут ...

поділіться

Теги: Індія , згвалтування

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Новости