Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Особливості кліматичних умов Китаю

Клімат Китаю виключно різноманітний, що зумовлено просторістю території, складним рельєфом місцевості і впливом океану Клімат Китаю виключно різноманітний, що зумовлено просторістю території, складним рельєфом місцевості і впливом океану. Китай має кілька кліматичних поясів. Тут переважає екваторіальний, тропічний, субтропічний і помірний клімат.

Особливістю клімату Китаю вважається його мусонний характер. Взимку переважають вітри з півночі, влітку - з півдня, характерна різка зміна пір року. Сезон дощів зазвичай припадає на самий жаркий час року.

Китай - країна контрастів, що проявляється навіть у кліматичних особливостях регіону. Якщо на сході країни дощі не є великою рідкістю, то захід, для якого характерний різко-континентальний клімат, схильний до частих посушливим сезонах.

Щорічно на сході країни під дією потужних потоків повітря, що йдуть з Тихого і Індійського океанів, випадає близько 200-500 мм опадів. Причому таке випадання опадів характерно для літнього періоду часу. Взимку ж в свою чергу, опадів випадає значно менше, тому для цього періоду характерний сухий холодний клімат.

На заході кліматичні умови набагато суворіші. Влітку тут стоїть нестерпна спека, а взимку наступають сильні морози. Абсолютна температура взимку може досягати -50 градусів Цельсія, а влітку в найжаркішій частини Китай - Турфанськой улоговині температура повітря досягає майже +50 градусів Цельсія, а кількість опадів становить всього 3,9 мм.

Новости