Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ізраїль активно бореться з незаконними мігрантами

Ізраїль продовжує боротьбу з нелегалами, незважаючи на спроби правозахисників домогтися перегляду міграційного законодавства на користь його пом'якшення. У 2012 році ізраїльський Кнесет прийняв неоднозначний закон про укладення нелегальних мігрантів до в'язниці строком на 3 роки, який викликав негативну реакцію "лівих" партій. Ізраїль продовжує боротьбу з нелегалами, незважаючи на спроби правозахисників домогтися перегляду міграційного законодавства на користь його пом'якшення

Інша ініціатива передбачала посилення покарання за працевлаштування громадян інших держав, які не мають відповідного дозволу на роботу. Одночасно з цим уряд ініціював будівництво дорогої стіни безпеки на кордоні з Єгиптом. Сотні мігрантів - в основному вихідців з Судану щомісяця безперешкодно проникали в Ізраїль через сусідню країну.

У той час як Європа пожинає гіркі плоди політики мультикультуралізму, місцева влада стали вживати активних заходів для того, щоб зупинити проникнення нелегалів на ізраїльську територію. На Півдні державний кордон пролягає через пустелю Негев. Протягом багатьох років прикордонники боролися тут з незаконною міграцією і наркотрафіком.

Читайте також: Ізраїль шпигує за Росією 365 днів в році

Нагадаємо, що зведення прикордонного паркану безпеки почалося в листопаді 2010 року і завершилося в січні нинішнього року. В цілому на здійснення проекту було витрачено близько 430 мільйонів доларів. Наскільки виправданими виявилися багатомільйонні витрати на зміцнення ізраїльсько-єгипетського кордону?

Офіційні звіти показують, що кількість мігрантів, що проникають з території Єгипту, скоротилася в рази. Так, в березні 2013 року тільки 3 людини зуміли незаконно перейти єгипетсько-ізраїльський кордон. Разом з тим, спостерігачі побоюються активізації інших каналів, які використовуються нелегалами для в'їзду в країну. "Нам відомо про наміри тих, хто допомагає нелегалам перебратися до Ізраїлю, направити їх перетинати кордон в тих місцях, де ще не побудований паркан: кордон з Йорданією, а також морем, добираючись на човнах з Аммана в Ейлат", - цитує слова представника держави , адвоката Йохі Гнесин інформаційне агентство "Курсор". З самого початку було зрозуміло, що тільки паркан не зупинить біженців. На думку Йохі Гнесин, збереження чинного закону в його нинішньому варіанті необхідно для зупинки явища нелегального проникнення в країну небажаних елементів.

У той же час на території Ізраїлю, за різними оцінками, все ще знаходяться від 30 до 55 тисяч іммігрантів з африканських держав. Чиновники кажуть, що висилка нелегалів продовжиться. Правда, більшість країн Африки вкрай неохоче приймають у себе біженців. Тель-Авів не може не рахуватися з міжнародними конвенціями, які забороняють депортувати людей до країн, де їх життю загрожує серйозна небезпека. Більшість біженців є вихідцями з Судану та Еритреї, які як раз входять в список найбільш небезпечних держав.

Нещодавно в пресу просочилася інформація про те, що ізраїльській владі вдалося знайти рішення проблеми нелегалів дипломатичним шляхом. Ізраїль нібито зумів домовитися про висилку еритрейських біженців в третю країну. При цьому ніяких подробиць угоди не повідомляється. За даними інтернет-порталу Walla, мова йде про маленьку африканській країні, яка погодилася дати притулок у себе нелегальних мігрантів в обмін на поставки сільськогосподарського обладнання. Однак ізраїльський МЗС відмовився коментувати повідомлення місцевих ЗМІ на цю тему. У міністерстві нічого не знають про подібні домовленості і не приховують свого здивування в зв'язку з недавніми заявами адвоката Йохі Гнесин.

Читайте також: Туреччина та Ізраїль: відбулася зближення

Тим часом, інформаційний портал Zman. com публікує туманне заяву неназваного чиновника МЗС, який, зокрема заявив: "Кілька років тому прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху доручив координувати всі зусилля по проблемі африканських нелегалів колишньому високопоставленому працівникові Моссада Хага Хадас, - розповів він. - Весь цей час Хага Хадас працював в прямого зв'язку з нами, інформуючи нас про все. але не можна виключити, що він спробував діяти за якимось своїм каналам. Мені важко повірити, що він на цьому шляху досяг успіху, але виключити таку можливість ми не м Ожема ", - заявив чиновник.

Варто відзначити, що ізраїльській владі майже вдалося зупинити масовий приплив нелегалів в країну, яка досягла в травні минулого року загрозливих масштабів. Однак сама по собі проблема все ще не знята з порядку денного. Активна громадська дискусія на цю тему триває. Так чи інакше, спроби вирішити проблему нелегальних мігрантів наскоком можуть підірвати імідж Ізраїлю в Європі і на Близькому Сході. Тепер уряду Нетаньяху належить виробити більш послідовну політику щодо тих біженців з Судану та Еритреї, які вже знаходяться на території Єврейської держави.

Читайте найцікавіше в рубриці "Світ"

Наскільки виправданими виявилися багатомільйонні витрати на зміцнення ізраїльсько-єгипетського кордону?

Новости