Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Заступник голови МЗС Вірменії: Рішення Білорусі продати Азербайджану РСЗВ "Полонез" нелогічно

Міністерство закордонних справ Вірменії шкодує про рішення Білорусі продати Азербайджану реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) «Полонез». Про це заявив заступник міністра закордонних справ Вірменії Рубен Рубінян вірменської службі «Радіо Свобода» . Міністерство закордонних справ Вірменії шкодує про рішення Білорусі продати Азербайджану реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) «Полонез»

11 червня президент Азербайджану урочисто відкрив нову ракетну частину і продемонстрував білоруські «Полонез». Фото: прес-служба президента Азербайджану

«Жалкуємо, що Білорусь, будучи дружньою нам країною, будучи залученою з нами в багатосторонніх форматах і маючи союзницькі зобов'язання, продає озброєння країні, яка має з нами конфлікт», - заявив заступник міністра закордонних справ Вірменії Рубен Рубінян.

Він зазначив, що Вірменія як в минулому, так і в подальшому підніме ці питання у відповідному порядку.

Заступник глави МЗС Вірменії заявив, що продаж озброєнь Азербайджану з боку Білорусі не дуже логічна. «Це нелогічно, враховуючи дружні і союзницькі відносини між Вірменією і Білоруссю», - зазначив Рубен Рубінян.

Невдоволення вірменської сторони зрозуміло - Вірменія і Білорусь, на відміну від Азербайджану, є союзниками по ОДКБ - військової організації, створеної на пострадянському просторі. Продаж «Полонез» Азербайджану, з яким у Вірменії напружені відносини через Нагірний Карабах, можуть привести до погіршення відносин Мінська і Єревана.

Нагадаємо, що в квітні цього року стало відомо, що Азербайджан зацікавився купівлею «Полонез». За першим контрактом Мінськ повинен був поставити Баку десять комплектів РСЗВ (туди входять ракети, транспортно-заряджають машини, пункт управління, радіолокаційні станції і т.д.). Військові аналітики розглядали цей контракт як «трохи запізнілий відповідь Азербайджану на поставки Росією комплексів" Іскандер "в Вірменію».

Фото: прес-служба президента Азербайджану

Під час травневої зустрічі на саміті ЄАЕС в Сочі президента Білорусі Олександра Лукашенка і прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна піднімалося питання поставок зброї з Білорусі до Азербайджану. За його словами, реакція Лукашенко на його слова «була нормальною», повідомляв сайт News.am .

Примітно, що про постачання Білоруссю «Полонез» в Азербайджан стало відомо 11 червня. Саме в цей день президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Азербайджан і Вірменію з 25-річчям від дня встановлення дипломатичних відносин.

«Обидві держави [Білорусь і Азербайджан] плідно взаємодіють на багатосторонніх майданчиках, займають солідарні позиції з ключових міжнародних проблем. Спільними зусиллями збудований міцний економічний фундамент співпраці, реалізується ряд проектів в галузі промисловості », - йдеться в поздоровлення і Мінська Баку.

«За минулу чверть століття білорусько-вірменські зв'язки набули стійку динаміку розвитку, підтримується конструктивний діалог. Фундаментом плідної співпраці обох держав завжди були міцні традиції дружби і взаєморозуміння між нашими народами », - йдеться в привітанні Мінська Єревану.

Новости