Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Азербайджані порахували туристів: їх стало більше на чверть

Кількість туристів, які приїхали в Азербайджан, за п'ять місяців цього року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року збільшилася на 24,5%. Про це 13 червня заявив міністр культури і туризму Абульфас Гараев на четвертому засіданні туристичного ради в Баку.

«Число прибувають в Азербайджан туристів зростає з кожним роком. Якщо за п'ять місяців минулого року в Азербайджан прибуло 768 тис. Туристів, то в цьому році - 956 тис. Це означає зростання відносно минулого року на 188 тис. », - сказав Абульфас Гараєв.

Однак з упевненістю говорити про те, що всі ці поїздки здійснювалися з туристичними цілями, не можна. Як вважає Сергій Зенкин, гендиректор туроператора «Роза вітрів», в Азербайджан немає ще стабільного сформованого статистичного турпотоку.

«Неправильно, коли всіх, хто приїжджає в країну, ми називаємо туристами. Не у всіх у них мета прибуття відпочинок і туризм. Напевно в статистику увійшли люди, які приїжджають в Азербайджан по роботі », - говорить Сергій Зенкин.

На думку експертів, не слід забувати і про те, що на території Росії проживає досить велика діаспора з Азербайджану, і багато хто приїжджає на історичну батьківщину в гості до родичів.

Турпотік ж, як відзначають в туроператора по Азербайджану Tour а Vent, на 50% формують самотурісти. «У порівнянні з минулим роком попит, безумовно, виріс не тільки на російському ринку, але і в колишніх республіках СНД. Туристи з арабських країн дуже полюбили Азербайджан. Я вважаю, що цифри, озвучені міністром, більш ніж реальні, враховуючи, що в Азербайджані зараз проходять масштабні заходи: ісламські гри, «Формула 1», фестиваль «Жара». Готелі на ці дати завантажені, вільних місць практично не знайти », - прокоментувала керівник відділу продажів туроператора Tour а Vent Вікторія Рижонкова.

Відзначимо, що в минулому році туроператор планував поставити чартерну програму з Ульяновська в Баку. Але відмовився від цих планів. «На той момент не було такого попиту, борт не набрали», - розповіли в компанії. Відзначимо, що і в цьому сезоні компанія не наважилася на чартер в Азербайджан.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язкова

Новости