Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туристичне агентство Зімалетофф (г.Воронеж) - Азербайджан

  1. Як дістатися до Азербайджану
  2. Правила в'їзду в Азербайджан
  3. митниця
  4. Номери телефонів Азербайджану
  5. транспорт
  6. Безпека в Азербайджані
  7. клімат Азербайджану
  8. гроші
  9. Відпочинок в Азербайджані

Щодо Азербайджану досі важко сказати: це все ще Європа або вже Азія. Культура азербайджанців історично близька до турецької, але на ній сильно позначився вплив Персії і Росії.

«Персія по-нашому», Азербайджан завжди був славний своїми килимами, зороастрійськими храмами, чорним чаєм в пузатих стаканчиках, сорока різновидами плову і великою кількістю історичних пам'яток найдавнішої історії людства.
Сучасний Баку - це швидко зростаючі новобудови і середній клас. Сучасний Азербайджан - це майже та ж країна, що і десятки років тому, і головні її багатства - природа і нафту. Що до першої, то на території країни присутні 9 з 11 відомих екологічних зон. Тут можна побачити навіть субтропічні ліси (поблизу Лерика і іранського кордону). А що до другої, то вона б'є тут з-під землі практично повсюдно. Навіть лікування на одному з найвідоміших азербайджанських курортів, нафталаном, має на увазі «закочування» пацієнта по вуха в «чорне золото».

Як дістатися до Азербайджану

Літак - найзручніший спосіб дістатися до Азербайджану. З Москви в Баку щодня літають рейси «Аерофлоту» - з аеропорту Шереметьєво-2 (термінал E), а також компаній Azerbaijan Airlines і S7 - з Домодєдово. Час у польоті - 3 години. У Баку літають літаки і з інших міст Росії (Нижнього Новгорода, Санкт-Петербурга, Новосибірська).
Поїзд Москва - Баку відправляється тричі на тиждень з Павелецького вокзалу, час в дорозі - близько 60 годин. Також є поїзда в Баку з Санкт-Петербурга, Ростова, Єкатеринбурга, Махачкали, Києва та Харкова. Дістатися до Баку на машині можна через Махачкали (Дагестан). Відстань від Москви до Баку - близько 2300 км.

Правила в'їзду в Азербайджан

Громадянам РФ і більшості країн колишнього СНД, що в'їжджають в країну на термін не більше 90 днів, віза в Азербайджан не вимагається.

митниця

Ввезення і вивіз валюти не обмежений, декларація обов'язкова. Безмитно дозволено ввозити: до 1000 сигарет або 1 кг тютюнових виробів, до 1,5 л міцних алкогольних напоїв і 2 л вина, парфумерію (для особистого використання, в розумних кількостях), а також інші товари на суму не більше 10 000 USD.

З країни дозволяється вивозити свої особисті речі, вироби ручної роботи та товари, куплені в країні. Вивіз будь-якого антикваріату (включаючи дорогоцінні камені, монети, рукописи та інші твори мистецтва) без дозволу відповідних органів забороняється. Заборонено транзит наркотичних речовин, зброї та боєприпасів (за винятком мисливської, на яке потрібно отримати дозвіл), літератури та відеоматеріалів, що ображають моральність і державний лад країни.

Номери телефонів Азербайджану

Посольство Азербайджану в Москві: Леонтіївський пров., 16; тел .: (495) 629-43-32; консульський відділ: (495) 629-16-49; веб сайт

Генконсульство в Санкт-Петербурзі: вул. Радянська, 27; тел. : (812) 717-39-91

Посольство Росії в Баку: вул. Бакиханова, 17; тел .: (12) 597-08-70, 597-44-58; веб сайт

Швидка медична допомога: 103, пожежні: 101, поліція: 102, служба точного часу: 106, міськдовідка: 109

Телефонні коди деяких міст: Баку - 12, Гянджа - 22, Имишли - 154, Ісмаїли - 178, Нахічевань - 136, Нафталан - 255.

транспорт

Між містами Азербайджану можна пересуватися на автобусах, маршрутках чи таксі. Автовокзал зазвичай розташований по сусідству з міським ринком. Автобуси ходять за розкладом, а маршрутки відправляються в міру заповнення. Вартість проїзду скрізь приблизно однакова. Крім того, в Азербайджані не вмерла старовинна радянська традиція надсилати до вокзалу або аеропорту автобус від кожного готелю за своїми відпочиваючими - це потрібно уточнювати заздалегідь при бронюванні проживання.

Громадський транспорт - маршрутні автобуси (працюють цілодобово) і метрополітен (до 1:00). У будь-який час доби можна скористатися послугами таксі, ціну краще обумовлювати заздалегідь.

Безпека в Азербайджані

В Азербайджані можна безперешкодно проводити фото- і відеозйомку, виняток - метрополітен (для цього буде потрібно письмовий дозвіл керівництва). Якщо турист захоче сфотографувати незнайому людину, слід перш запитати дозвіл. Водопровідна вода вважається безпечною для вживання, але краще пити кип'ячену або бутильовану. У готелях і ресторанах найчастіше використовують джерельну воду в пластикових пляшках або також кип'ятять воду з-під крана.

Напруга в мережі 220/240 В, 50 Гц. Розетки східноєвропейського типу, з двома стрижнями.

клімат Азербайджану

Територія країни неоднорідна за погодними умовами через висотної поясності (тут налічується 8 кліматичних зон з 11 існуючих у світі). Середня температура липня коливається від +5 ° C в високогірних районах до +27 ° C в низинних. Січня, відповідно, від -10 ° C до + 3 ° C. Максимальна річна температура може досягати +45 ° C, взимку ж стовпчик термометра в гірських районах може опускатися вночі до -40 ° C. Характерні сильні північні вітри, головним чином - восени. Найкращий час для відвідування країни - період з квітня по жовтень. Дивіться також прогноз погоди на основних курортах та в містах Азербайджану .

гроші

Курс обміну в банках і обмінних пунктах відрізняється незначно. Пункти обміну валюти розташовані по всьому Баку та іншим великим містам. У готелях, торгових центрах і великих супермаркетах приймають до оплати кредитні картки. У невеликих магазинах і ресторанчиках розплачуються готівкою.

Банкомати в столиці Азербайджану є в більшості банків, багато з них працюють цілодобово. Через банкомати можна зняти готівку AZN і USD.

Чайові зазвичай включені у вартість замовлення - від 5 до 10% від суми рахунку. Якщо такого пункту в рахунку немає, можна додати від себе 10%. Носію в аеропорту або в готелі досить дати 3-5 AZN. Давати чайові таксистам не прийнято, також рекомендується заздалегідь узгоджувати вартість проїзду.

Ласкаво просимо в Азербайджан!

Відпочинок в Азербайджані

Азербайджан - це сполучна ланка між західною і східною цивілізаціями. Була однією з головних зупинок Великого Шовкового Шляху, ця країна зачаровує своїми пам'ятками і красивою природою. В першу чергу, Азербайджан цікавий як унікальне зібрання археологічних пам'яток, деяким з яких кілька тисяч років. Туристи дуже люблять прогулюватися по мечетях, фортецям, палацам, які залишилися у спадок від місцевих правителів. У столиці держави розташований цілий «Бакинський акрополь» - історико-архітектурний заповідник, символ міста, що налічує безліч пам'яток.

На Апшеронському півострові можна зустріти мережу занедбаних фортець, руїни замків, фортифікаційні споруди. Тут же знаходиться бальнеологічний курорт Шихово, побудований на сірководневих джерелах. Природа Азербайджану унікальна тим, що в країні розташовані відразу 9 з 11 існуючих у світі кліматичних зон. Виходить своєрідна подорож по всій земній кулі через річки, водоспади, мінеральні джерела, а також за покладами лікувальної (!) Нафти.

У Талишських горах, одному з екзотичних районів країни, знаходиться субтропічна зона зі змішаними і широколистяними лісами. Жителі Азербайджану люблять відпочивати не тільки на березі Каспійського моря, але і в Габалінської, губинський, Шамахінском районах, де створена хороша туристична інфраструктура. Тут працюють готелі, пансіонати, прокладені цікаві туристичні маршрути.

Тут працюють готелі, пансіонати, прокладені цікаві туристичні маршрути

Азнефть з боку
губернаторського саду

Баку

Вид на Старе місто Баку

декоративні чагарники
на бульварі Баку

джерело: https://tonkosti.ru

Новости