Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Вежа Азербайджану" висотою 1 км буде коштувати $ 2 млрд. ФОТО. ВІДЕО :: Міська нерухомість :: РБК Нерухомість

Будівництво найвищої будівлі на планеті - "Вежі Азербайджану" (Azerbaijan Tower), висотою 1 050 м - обійде інвесторам в 2 млрд доларів, повідомляє інформаційне агентство "Азері-Пресс" з посиланням на президента концерну Avesta Гаджи Ібрагіма Нехрямлі. Саме такі кошти готовий вкласти Avesta, який реалізує в Баку проект нового багатофункціонального комплексу Khazar Islands на березі Каспію.

Баку

Заявлено, що "Вежа Азербайджану" буде на 200 м вище найвищої будівлі світу - Burj Khalifa в Дубаї, висота якого становить 828 м. Azerbaijan Tower налічуватиме 186 поверхів. Для забезпечення стійкості конструкцій вежа загальною площею 1 млн кв. м буде складатися з 7 будівель різної поверховості (85-150 поверхів). Тут будуть квартири, готелі, офісні приміщення, торгові та бізнес-центри, апартаменти.

Читайте також: У столиці Азербайджану всього 15 великих ТЦ

Будівництво почнеться в 2016-2017 роках.

"Над проектом ми і кілька інших організацій працюватимемо кілька років. Будівля буде спроектовано іноземними компаніями, будівництво буде йти під їх контролем. В даний час проводяться зустрічі з компаніями США, Голландії, Туреччини, Дубая", - заявив президент концерну Avesta Гаджи Ібрагім Нехрямлі .

В даний час проводяться зустрічі з компаніями США, Голландії, Туреччини, Дубая, - заявив президент концерну Avesta Гаджи Ібрагім Нехрямлі

Azerbaijan Tower стане центром району Khazar Islands, побудованого на штучних островах в Каспійському Море недалеко від Баку. Розвиватися він буде поетапно. А в результаті в ньому будуть житлові, громадські та офісні будівлі, розраховані на 1 млн осіб, що живуть і працюють там. Зокрема, на Khazar Islands планується будівництво 150 шкіл, 50 лікарень. Тут будуть створені торгові і культурні центри, парки, спортивні комплекси і навіть траса для гонок Formula 1. Загальна площа намитої території складе 2 тис. Га. Система мостів і многополосних швидкісних шосе з'єднає цієї новий район з центром Баку.

Новости