Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лейла Алієва

  1. біографія Лейла Алієва - громадський діяч Азербайджану, головний редактор і засновник журналу «Баку»...
  2. діяльність
  3. творчість
  4. Особисте життя
  5. Лейла Алієва сьогодні

біографія

Лейла Алієва - громадський діяч Азербайджану, головний редактор і засновник журналу «Баку» і віце-президент Фонду Г. Алієва.

Дитинство і юність

Лейла народилася 03.07.1984 р в родині президента Азербайджану Ільхама Алієва і державного діяча Мехрібан Алієвої. Лейла доводиться внучкою Гейдару Алієву, колишньому президенту Азербайджану. У Лейли є сестра Арзу (1989 р.н., кінопродюсер) і брат Гейдар (1997 р.н., студент Азербайджанської Дипломатичної Академії).

, студент Азербайджанської Дипломатичної Академії)

Лейла Алієва в дитинстві

Лейла народилася в Москві, проте шкільна освіта отримала в гімназії № 160 в Баку. Цю школу свого часу закінчили багато відомих діячів, серед яких письменник і перекладач Чингіз Гусейнов, критик і телеведучий Віталій Вульф, композитор Леонід Вайнштейн, кінорежисер і телеведучий Юлій Гусман і багато представників команди КВН «Хлопці з Баку».

У 2000 році дівчина вступила в Європейську школу бізнесу (ESB), а потім закінчила магістратуру МДІМВ за фахом «Політологія».

діяльність

У 2006 році дівчина переїхала в Москву, де почала займатися громадською діяльністю. Навесні 2007 року Лейла була призначена главою російського представництва неурядового некомерційного Фонду Гейдара Алієва. Фонд, очолений Мехрібан Алієвої, матір'ю Лейли, був заснований з метою вшанування пам'яті державного діяча і передачі молодим азербайджанцям ідей національної державності.

Фонд, очолений Мехрібан Алієвої, матір'ю Лейли, був заснований з метою вшанування пам'яті державного діяча і передачі молодим азербайджанцям ідей національної державності

Лейла Алієва з батьком

19 грудня 2007 року в столиці Росії був випущений перший номер журналу «Баку», головним редактором якого стала Лейла. Журнал, що видається російською мовою, пише про історію, мистецтво, культуру, побут, традиції та особливості сучасного життя Азербайджану. Навесні 2011 року в Лондоні відбулася презентація англомовного журналу «Баку» для більш широкої аудиторії читачів.

8 травня 2008 року Алієва провела кампанію «Справедливість для Ходжали». Мета заходу - розповісти всьому світу гірку правду про Ходжалинської різанині, масове вбивство мирних жителів вірменськими бойовиками взимку 1992 року. Акції фонду пройшли в багатьох країнах, торкнувшись і штаб-квартиру ООН в Женеві.

Акції фонду пройшли в багатьох країнах, торкнувшись і штаб-квартиру ООН в Женеві

Громадський діяч Лейла Алієва

З 2008 року Лейла виступає в якості головного координатора форуму молоді Організації ісламського співробітництва, найбільшого і самого значимого офіційного урядового мусульманського міжнародного об'єднання.

У квітні 2009 року Алієва виступила з ініціативою заснування Азербайджанської молодіжної організації Росії (АМОР), головним завданням якої є об'єднання молодих азербайджанців, які живуть на території Росії, і пропаганда азербайджанських традицій.

У 2011 році Алієву призначили віце-президентом Фонду Гейдара Алієва. Влітку цього ж року за плідну діяльність і заслуги в області розвитку азербайджанської діаспори за указом президента Ільхама Алієва Лейла була нагороджена медаллю «Прогрес».

У жовтні 2013 року Лейла була удостоєна Ордена святої рівноапостольної княгині Ольги III ступеня - нагорода дісталася дівчині за сприяння в установці монумента князю Володимиру в м Астрахань.

У грудні 2013 року Алієва була нагороджена медаллю «За заслуги перед Волгоградської областю» - за плідні дії, спрямовані на соціальний і економічний розвиток регіону.

Володимир Путін і Лейла Алієва

Восени 2015 роки за внесок в зміцнення співпраці та дружби з Росією, розвиток і підтримку економічних зв'язків, популяризацію російської мови за кордоном В.В. Путін нагородив Алієву медаллю Пушкіна .

Біографія Лейли поповнилася підставою проекту IDEA - Ініціативи міжнародного діалогу щодо захисту навколишнього середовища.

творчість

З дитинства Лейла Алієва любить мистецтво і пише вірші. Найвідомішим її віршем є «Елегія». Присвячений дідові Гейдару Алієву вірш був вперше опублікований в газеті «Азербайджан» в грудні 2008 року - на 5-у річницю з дня смерті колишнього президента країни. У 2012 році вірш було включено в підручники з літератури для учнів 5-х класів.

У квітні 2016 року в одному з московських книгарень пройшла презентація збірки віршів Алієвої «Якби зірки сходинками стали». Збірник також присвячений Гейдару Алієву. В цьому ж році в білоруському видавничому домі «Звязда» (м.Мінськ) був виданий збірник віршів Алієвої «Ліст» (в перекладі Т. Сівець).

У вільний час дівчина займається живописом і з задоволенням відвідує художні виставки. Роботи Алієвої можна побачити на її офіційному сайті .

Особисте життя

У квітні 2006 року Лейла стала дружиною підприємця, віце-президента російського холдингу CrocusGroup і музиканта азербайджанського походження Еміна Агаларова . З майбутнім чоловіком дівчина вперше зустрілася на гірськолижному курорті Сант-Моріц в Швейцарії. Для того щоб почати доглядати за Лейлою, Емін попросив офіційного дозволу у її батька.

На весілля було запрошено 150 гостей з боку Алієвої і 90 - з боку Еміна. Банкет відбувся у великому московському ТЦ «Крокус-Сіті Молл». В організації торжества взяв участь відомий художник-сценограф і продюсер Борис Краснов , А музичне, світлове і звукове оснащення привезли з Великобританії. Згідно з неофіційними даними, з Нідерландів в банкетний зал чартером були доставлені тисячі орхідей і білих троянд. Після весільної церемонії пара провела медовий місяць на Мальдівах.

Весілля Лейли Алієвої і Еміна Агаларова

1 грудня 2008 р пологовому будинку США Лейла народила хлопчиків-близнюків, Алі і Мікаіла. У 2015 році Алієва разом з родиною зробила помру (мале паломництво, хадж) до Мекки.

Після 9 років спільного життя, в травні 2015 року, пара оголосила про розлучення. Агаларов прокоментував, що вони з Лейлою розійшлися за обопільним бажанням. Музикант додав, що зараз їх відносини набагато краще, ніж в шлюбі, і на вихованні дітей їх розставання ніяк не вплинуло.

Музикант додав, що зараз їх відносини набагато краще, ніж в шлюбі, і на вихованні дітей їх розставання ніяк не вплинуло

Лейла Алієва з дітьми

У липні цього ж року Лейла взяла дитину з притулку. Дівчинка Аміна жила в одному з дитячих будинків, допомога якому надавав Фонд Гейдара Алієва. Рік по тому на своїй сторінці в Інстаграм Агаларов опублікував фото, на якому він позує з прийомною дочкою Лейли. Емін поділився, що відноситься до дівчинки, як до рідної.

Лейла Алієва до і після пластики

З чуток, Лейла неодноразово зверталася за допомогою до пластичних хірургів. Дівчина ніяк не коментує подібні заяви, але фотографії до і після передбачуваної пластики підтверджують, що Алієва як мінімум збільшила губи за допомогою спеціальних ін'єкцій.

Лейла Алієва сьогодні

Зараз Лейла Алієва продовжує свою громадську діяльність, беручи участь в численних культурних, спортивних та соціальних заходах країни.

У березні 2017 року Лейла разом з об'єднанням IDEA презентувала документальний 40-хвилинний фільм «Азербайджан. Порятунок джейранів ». У фільмі відображено хід та підсумки роботи, виконаної в рамках програми відновлення історичного місця проживання джейранів (парнокопитних з роду газелей) в Азербайджані.

В даний момент спільно з Міністерством екології Лейла розробляє проект комплексу для реінтродукції зубрів в Шахдагском національному парку Азербайджану.

Також на початку квітня 2017 року Лейла взяла участь в закладці фруктових садів для малозабезпечених сімей в Ісмаіллінском районі. В майбутньому передбачається реалізація проекту і в інших частинах Азербайджану.

Новости