Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорти та санаторії Азербайджан

Залежно від кліматичних умов і лікувальних факторів на території Азербайджану умовно виділяють чотири курортні зони: Великий Кавказ, Малий Кавказ, узбережжя Каспійського моря і Нахічевань.

великий Кавказ

У зоні Великого Кавказу розташовані курорти Кала-Алти, Чухур'юрд, Шекі. У Кала-Алти функціонує санаторій, що спеціалізується на лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту, печінки і жовчних шляхів, нирок і сечовивідних шляхів; в лікуванні застосовуються мінеральні води. У Чухур'юрде влітку діє бальнеологічна лікарня, а основними показаннями для перебування на курорті Шекі є неспецифічні захворювання органів дихання і функціональні розлади нервової системи.

У Чухур'юрде влітку діє бальнеологічна лікарня, а основними показаннями для перебування на курорті Шекі є неспецифічні захворювання органів дихання і функціональні розлади нервової системи

малий Кавказ

У зоні Малого Кавказу розташовані курорти Шуша, Істісу, Нафталан, Аджикенд, Гёйгёль, Тутгун. У Шуші функціонують 3 санаторії, в тому числі 2 туберкульозних (один дитячий). У Істісу розташовані санаторій і бальнеологічна лікарня, що спеціалізуються на захворюваннях органів травлення, печінки, жовчного міхура. У нафталаном діє санаторій з відділенням для батьків з дітьми, спеціалізацією якого є захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, шкіри та периферичних судин. Влітку відкриті профільний будинок відпочинку в Аджикенд, санаторій в Гёйгёле (неспецифічні захворювання органів дихання, хвороби серцево-судинної системи, функціональні розлади нервової системи) і стаціонар (лікування термальними водами) в Тутгуне.

Основними показаннями для перебування на курорті Шекі є неспецифічні захворювання органів дихання і функціональні розлади нервової системи.

узбережжя Каспію

У зоні узбережжя Каспійського моря розташовані курорти Більге, Бузовна, Мардакян, Сурахани, Ленкорань, Масалли, Мешасу. У Більге базується кардіологічний санаторій з відновлювальних відділенням після інфаркту міокарда, а також дитячий санаторій. У Бузовна знаходяться санаторії для лікування хворих з туберкульозом, в тому числі дитячі.

У Бузовна знаходяться санаторії для лікування хворих з туберкульозом, в тому числі дитячі

У Мардакян функціонують санаторій «Апшерон», що спеціалізується на лікуванні захворювань кишково-шлункового тракту, гастриту і виразкової хвороби; санаторій «Гюняшлі» з водолікарнею і аеросолярії; профільний пансіонат «Мардакян» з лікуванням на базі санаторію «Апшерон» і нервово-соматичний санаторій «Гарангуш». У Сурахани відкрита бальнеологічна лікарня зі стаціонаром для хворих із захворюваннями опорно-рухового апарату і нервової системи. На базі джерел Ленкорани функціонує санаторій «Мешасу», а на базі джерел Масалли - бальнеологічна лікарня (хворі розміщуються в пансіонаті).

Нахічевань і околиці

У Нахічеванської зоні розташовані курорти Бадамли, Батабат, Вайхір, Гемюр, Даридаг, Нагаджір, Сіраб, основним лікувальним фактором яких є мінеральні води. У Даридаге влітку функціонує бальнеологічна лікарня, а в перспективі - будівництво санаторію. У Бадамли завершується будівництво санаторію, а в Сірабе - тільки планується.

Якщо вас цікавлять курорти і санаторії Азербайджану і ви хочете подорожувати недорого, якісно, ​​а головне безпечно, то зателефонуйте нам за телефонами, вказаними вище на сайті, або зв'яжіться будь-яким зручним способом зазначеним на сторінці Наші контакти

Новости