Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Десять причин відвідати Азербайджан

  1. Давня сучасна столиця Баку.
  2. Стародавні пам'ятники архітектури Азербайджану.
  3. Клімат.
  4. Азербайджанське вино.
  5. Курорти Азербайджану.
  6. Заповідники.
  7. Ресторани азербайджанської кухні.
  8. Азербайджанська музика.
  9. Музеї та виставки.

Тут вражає красою незаймана природа заповідників, величні гори, найдавніші пам'ятники історії людства, унікальні курорти, єдиний в світі джерело лікувальної нафти Нафталан, національна самобутня культура і кухня, які привертають до Азербайджану гостей з усього світу.

Причин, за якими варто приїхати сюди, безліч.

Давня сучасна столиця Баку.

Тут вражає красою незаймана природа заповідників, величні гори, найдавніші пам'ятники історії людства, унікальні курорти, єдиний в світі джерело лікувальної нафти Нафталан, національна самобутня культура і кухня, які   привертають до Азербайджану   гостей з усього світу

Середньовічні лазні Баку. Вид з Дівочої вежі

Відправляйтеся в тур і відчуйте дух, який панує в древньому і багатолика місті, на звивистих вуличках якого знімалися «Діамантова рука» і «Людина-амфібія». У стародавній частині міста Ічерішехер можна познайомитися з дивовижною архітектурою епохи Ширванском шахів (XV століття), побачити чудовий палац, мінарет ХІ століття, піднятися на легендарну Дівоча вежа. Покинувши стародавні квартали, ви відразу поринете в атмосферу сучасного Баку, де змішалися палаци місцевих нафтових баронів і готичні гостроверхі будівлі, православні храми і розкішні ультрасучасні хмарочоси. З відомого на весь світ комплексу будівель Flame Towers в центрі Баку відкривається неймовірний вид на все місто і Каспійське море. Форма веж навіяна історією міста, який був центром богослужіння вогню зороастрійців.

Прогулянка по бульвару Баку - це сотні кафе, ресторанів, атракціонів; це торгові центри, музеї, концертні зали серед фонтанів і екзотичних рослин. Фонтани в Баку б'ють навіть з моря.

Стародавні пам'ятники архітектури Азербайджану.

Відомий на весь світ комплекс будівель Flame Towers в центрі Баку

Стародавні пам'ятники архітектури Азербайджану - це дивовижні і часто унікальні об'єкти. Обов'язкові до відвідування храм вогнепоклонників Атешгях, мусульманський культовий комплекс Гей-Імам, споруджений в ХІV столітті, музей Сергія Єсеніна, овіяна легендами гору Степана Разіна, палаюча гора Янар Даг і заповідник доісторичної культури Гобустан, де можна побачити сотні наскальних зображень, залишеними далекими предками.

Клімат.

Азербайджан - одна з найбільших країн Кавказу. Її курорти знаходяться в субтропіках, а значить літній відпочинок тут просто дивовижний: велика кількість сонця, спека, немає сильних вітрів. Купальний сезон на узбережжі Каспію починається рано (в квітні-травні) і тривати до листопада. У цьому благодатному краї різноманітність тропічних фруктів вражає уяву. На окрему увагу заслуговує ароматний місцевий виноград.

Азербайджанське вино.

Азербайджанське вино - вагомий привід для відвідин країни. Воно не схоже на вина інших країн. Його смак просто чудовий і володіє неймовірно привабливим ароматом. Азербайджанські вина експортуються в Іспанію, Францію і Грецію. Раз спробувавши, ви надовго запам'ятаєте його особливу терпкість і солодкість смаку.

Курорти Азербайджану.

В Азербайджані унікальні бальнеологічні курорти

Найвідоміші з них - Істісу, Нафталан і курорти на узбережжі Апшеронского півострова. Термальні води бальнеологічного і гірськокліматичного курорту Істісу, розташованого в ущелині Малого Кавказького хребта (58 - 65 ° С), за своїм складом наближаються до водам Карлових Вар. Унікальна нафталанской нафту, цілющі мінеральні джерела та лікувальні природні бруду допоможуть забути про багатьох недугах.

Заповідники.

На території країни багато цікавих для відвідування заповідників і заказників. Кизилагачський заповідник на південно-західному узбережжі вважається одним з найбільших, він відомий тим, що сюди прилітають на зимівлю понад двохсот видів птахів. У Гирканський заповіднику ростуть єдині в світі реліктові тугайні лісу, їх вік сягає близько тринадцяти мільйонів років. Тут можна побачити справжнє «залізне» дерево - каштанолистий дуб.

Ресторани азербайджанської кухні.

Місцеві кулінари вміють готувати не тільки шашлик і плов, видів якого налічується близько двохсот. Напрямків місцевої кухні десятки. В Азербайджані неодмінно потрібно покуштувати дюшпяря, які нагадують мікроскопічні пельменьчікі, Хінгано або італійську лазанью. Повсюдно смажать, печуть, гасять страви на Садж - круглому, опуклому аркуші металу. На десерт вам неодмінно запропонують традиційний чай з чебрецем і м'ятою, з пахлавой, шякяр бурою, з варенням з кавунів, волоських горіхів, білої черешні та іншими солодощами.

Азербайджанська музика.

Це країна з дуже давньою музичною культурою. У Баку щорічно проводяться міжнародні музичні торжества - фестиваль мугама, джазу, авторської пісні та Міжнародний фестиваль Мстислава Ростроповича. У кожному кафе чи ресторані для вас виконають свої найкращі твори ашуги, джазмени, скрипалі, барди.

Музеї та виставки.

У Бакинському Державному музеї мистецтв зберігаються картини Тропініна, Шишкіна, Верещагіна, Боровиковського, Реріха, тут же представлені і азербайджанські художники. Музей сучасного мистецтва пишається своєю експозицією картин Далі, Пікассо і Шагала.

Новости