Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чехія буде видавати українцям вдвічі більше дозволів на роботу

Також скорочуються терміни видачі українцям дозволів на роботу. Також скорочуються терміни видачі українцям дозволів на роботу

Раніше встановлена ​​на рік квота, яка становила 572 осіб, підвищиться до 1500 співробітників / Фото Vlasta Juricek via flickr.com

Уряд Чеської Республіки сьогодні прийняв рішення, яким приблизно в два рази збільшуються квоти на працівників з України. Про це йдеться в повідомленні радіо Прага .

Читайте також У Чехії запустили флешмоб на підтримку України після скандальної заяви їхнього президента про Крим (фото)

"Mіністерство закордонних справ ЧР розширить надання консульських послуг, що дозволить щорічно видати близько 20000 дозволів українцям на роботу в Чехії. Це вдвічі більше, ніж консульські відділи на території України здатні оформити в даний час. Рішення, прийняте в середу кабміном, націлене на скорочення терміну розгляду клопотання ", - повідомляє видання.

Як повідомив після засідання уряду глава чеського МЗС Мартін Стропніцкій, більш активним стане і залучення трудових ресурсів з України для використання в галузі сільського господарства Чехії; раніше встановлена ​​на рік квота, яка становила 572 осіб, підвищиться до 1500 співробітників.

Згідно з домовленістю, в рамках програми по залученню робочої сили з України в Чехії за рік могло бути працевлаштовано в цілому НЕ більше 9600 українських громадян.

Одночасно чиновники зважують можливість підвищення консульського збору за розгляд заяви про видачу дозволу на роботу.

Як уточнюється в повідомленні Стропніцкого в Twitter, квоти для працівників з України збільшено з 9600 до 19600 щорічно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости