Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шахраї придумали нову схему обману покупців в автосалонах

Фото: Михайло Ковальов

У північній столиці проходять масові обшуки автосалонів через почастішання випадків шахрайства відносно покупців нових машин. Під рейд потрапило 70 шоу-румів, затримані десятки підозрюваних. Аналогічні операції плануються і в інших регіонах.

За інформацією ГУ МВС Росії по Санкт-Петербургу і Ленінградської області, зловмисники створили організовану злочинну групу, що промишляла обманом покупців новеньких автомобілів. Порушено кримінальну справу за ч.4 ст.159 КК РФ «Шахрайство в особливо великому розмірі».

В ході оперативних заходів з'ясувалося, що після внесення передоплати за майбутню машину, аферисти повідомляли клієнту, що автовоз потрапив в аварію, пошкодивши знаходилися на його борту транспортні засоби. Але можна замовити потрібну модель в дорожчій комплектації, доплативши ще від 100 000 до 500 000 рублів.

Фото: Сергій Іванов

В інших випадках жертвам обману говорилося про продаж замовленої машини і, як не важко здогадатися, пропонувалася дорожча альтернатива. Тих, хто відмовлявся доплачувати, просто кидали на гроші. Яким чином? Та дуже просто! У договорі дрібним шрифтом російською по білому написано, що в разі відмови від заброньованого автомобіля , Сума передоплати не повертається.

Щоб не потрапити на прийом шахраїв, уважно читайте угоди, які ви хочете укласти з продавцем. Не варто вірити менеджерам автосалону на слово - навіть офіційні дилери обманюють покупців наліво і направо.

13192

13192

Яким чином?

Новости