Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим знаменита Німеччина: особливості клімату і пам'ятки

  1. Чим знаменита Німеччина?
  2. особливості клімату
  3. Деякі пам'ятки Німеччини

Згадка про державу Німеччина, розташованому в самому центрі Європи, викликає у нас безліч різних асоціацій. Серцем Європи цю країну називають не випадково: протягом багатьох століть, з часів Священної Римської імперії і до руйнування Берлінської стіни, Німеччина робила вирішальний вплив на долі європейських (і не тільки) країн. І в наші дні Німеччина відіграє ключову роль в Європейському союзі, хоча формально його столицею є Бельгія.

Сьогодні ми поговоримо про те, чим знаменита Німеччина і виділимо кілька особливо значущих її пам'яток.


Зміст статті:


Чим знаменита Німеччина?

Ще ми знаємо Німеччину, як країну філософів і вчених: тут є цілі міста-університети - так називають Гейдельберг з його знаменитим університетом, заснованим в 1386 році.

А що привертає до Німеччини туристів з різних країн світу? У рік їх тут бувають десятки мільйонів - один тільки Октоберфест приваблює 6-7 млн. Чоловік, - і кількість це не зменшується, а зростає: все більше людей, в тому числі і в Росії, стали розуміти, що подорожі - найкраще, що ми можемо собі дозволити за гроші. Правда, грошові питання зараз не є вирішальними: до Німеччини можна приїхати в міжсезоння - ранньою весною або восени - з 2-ї половини жовтня до середини грудня, і значно знизити витрати.


До Німеччини їдуть милуватися альпійськими пейзажами - величними горами, чистими річками, зеленими луками і долинами; старовинними замками і «середньовічними» селами, удаваними ожившими декораціями до казок братів Грімм; покататися на гірськолижних курортах, відомих високою якістю сервісу навіть в готелях «з двома зірочками»; відпочивати і лікуватися на оздоровчих курортах з термальними водами, крейдовими відкладеннями, водоростями і грязями - це тут можна робити цілий рік.

Чим ще знаменита Німеччина? Звичайно, це країна кращих автомобілів: німецька якість давно стало символом надійності і довговічності на ринках усього світу, і автомобільний ринок - не виняток. Саме тут випускають свої легендарні авто Мерседес і Фольксваген, БМВ, Ауді і багато інших престижні марки: Німеччина - найбільший авторинок Європи.


Цікаво, що в Німеччину прагнуть виїхати на постійне проживання багато громадян «розваленого» СРСР - особливо яскраво це проявлялося в колишніх союзних республіках заходу країни.

особливості клімату

Яка погода чекає туристів, охочих насолодитися пам'ятками цієї європейської держави? Клімат Німеччини - помірний, і це відповідає істині: жителю Центральної Росії тутешні зимові температури можуть здатися раєм - нижче -5 ° C термометр показує рідко. Влітку ж можна відчувати себе спокійно і комфортно, гуляючи пішки в будь-якій місцевості: не жарко навіть в липні - середньою температурою вважається 20-22 ° C. Звичайно, в горах нерідкі перепади, але так буває в будь-якій країні з різноманітним рельєфом: більш теплими вважаються західні райони країни, а прохолодними - південні. Сніг в Німеччині взагалі не буває частим гостем, і тане швидко, але на гірськолижних курортах він є, і до того ж товщина снігового покриву підтримується штучно.


Деякі пам'ятки Німеччини

Туристів приваблює будь-яке місто країни: в Німеччині всюди багато історичних пам'яток, музеїв і сучасних «чудес культури».

У Берліні обов'язковим вважається відвідування Бранденбурзьких Воріт і Рейхстагу. Ворота, кілька десятків років вважалися символом поділу країни, зараз зв'язуються з її цілісністю - недавно їм виповнилося 225 років. Після зведення, в кінці XVIII століття, вони називалися Воротами світу, але події наступних століть змінили їх значення на прямо протилежне, а в 1933-му тут влаштовували урочистості нацистські лідери. Зараз у Воріт проводяться зовсім інші, мирні заходи, і особливо концерти світових знаменитостей.


Рейхстаг - знамените урядову будівлю, побудоване в дуже красивому стилі - високого Відродження; Зараз в ньому працює бундестаг - федеральні збори ФРН. Примітно, що на його стінах до сих пір частково залишаються написи, залишені радянськими солдатами в травні 1945-го: вони навіть захищені спеціальним складом від впливів зовнішнього середовища, і від вандалізму в тому числі.

Обов'язково варто побувати в міській Ратуші, кафедральному соборі на Музейному острові, в картинних галереях і вельми відомому сьогодні Берлінському зоопарку.


Мюнхен не менше популярний у туристів, ніж Берлін: він багатий музеями та іншими пам'ятками, але однією з найяскравіших вважається «Придворна пивоварня» - Хофбройхаус, побудована в кінці XVI століття. Сьогодні це найвідоміший в світі пивний ресторан з пивним садом - особливим типом ресторану, характерним для Баварії, який користується величезною популярністю у місцевих жителів і туристів. В різний час в Хофбройхаус бували багато великих і відомих, починаючи з Моцарта і закінчуючи Адольфом Гітлером, який влаштував тут в 1923 році Пивний путч, який провалився; в 1933-му, проте, йому вдалося організувати тут збори, що закінчилося «народженням» партії нацистів.

Гамбург - другий за величиною місто Німеччини, один з найдавніших і багатих: він має статус міста-держави, або федеральної землі, яка має міжнародними правами.


Це найбільший порт Німеччини: хоча до моря від Гамбурга ще близько 100 км, гирло Ельби, по обидва боки якої він розташований, дозволяє йому підтримувати цей статус. Гамбург - місто мостів, але в цьому сенсі він не такий відомий, як Венеція або Амстердам - ​​про це просто рідше згадується. Насправді ж мостів в місті близько 2,5 тисячі - більше, ніж у Венеції, Амстердамі і Лондоні разом узятих.

Чим знаменитий Гамбург в Німеччині

Церква Святого Михайла (Міхаеля) називають «візиткою» Гамбурга: вона зазнала багато лиха і руйнувань, але її завжди відновлювали. В середині XVIII століття храм згорів повністю, але вже на наступний рік почалося відродження, і всього через 16 років він був завершений, разом з вежею - його основною прикрасою. Зараз на цій вежі, крім найбільших в країні годин з позолоченими стрілками, є зручна оглядовий майданчик, з якої добре видно все місто: можна потрапити туди на ліфті або перевірити себе, піднявшись пішки по сходах - це понад 450 сходинок. Храм Святого Міхаеля настільки цінний для жителів міста, що його зображення поміщено на пам'ятних монетах, присвячених федеральній землі Гамбург.


І звичайно, не можна бути в Німеччині і не побачити Кельнський собор - найбільше чудо готичної архітектури. У світі цей храм найвідоміший і впізнаваний, і він дійсно унікальний - хоча б тим, що його будівництво, розпочате в XIII столітті, йде до цих пір. Кажуть, що туристи, що потрапили в Кельн вперше, відчувають шок, побачивши його високих ажурних веж і шпилів. Собор піднімається вгору на 157,4 м - це 3-е місце в світі; але варто враховувати, що найвищий у світі храм в Ульмі - теж в Німеччині, 161,5 м - все-таки не настільки повітряний і невагомий, а нова церква в республіці Кот-д'Івуар взагалі побудована за зразком Собору Святого Петра - її округлий купол разом з хрестом вище Кельнського собору всього на 60 см.

Описати Німеччину коротко неможливо, та це й не потрібно; варто лише зазначити, що ця країна приваблює туристів не тільки пам'ятками, а й відмінним шопінгом, і безліччю яскравих, унікальних сезонних фестивалів - хоча б на одному з них обов'язково варто побувати.


Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: Німеччина

Чим знаменита Німеччина?
А що привертає до Німеччини туристів з різних країн світу?
Чим ще знаменита Німеччина?

Новости