Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Париж - на автомобілі: Столиця романтики

  1. місто музеїв
  2. Автонюанси
  3. Навіщо потрібна медстраховка
  4. однією крові
  5. електронні попутники

Як пише відомий бразильський письменник Пауло Коельо в «Правилах мандрівника», «місто можна порівняти з примхливої ​​жінкою, якій потрібен час, щоб показати себе з усіх боків і дати себе звабити». Саме таким є Париж!

Абсолютно прав наш сучасник - за день або два Париж ні дізнатися, ні зрозуміти неможливо, тут потрібно провести хоча б тиждень. На відміну від Кракова і Праги, де ми побували раніше, у французькій столиці всі визначні пам'ятки знаходяться на великій відстані, тому оббігти їх за день практично неможливо. Ті, хто потрапляє в Париж вперше, перш за все намагаються відвідати Ейфелеву вежу. З моменту її відкриття в 1889 році тут побували понад 250 млн. Чоловік. Для туристів вежа відкрита 365 днів на рік, влітку вона працює до 00:45, а взимку закривається лише на годину раніше. Черги бажаючих піднятися на Ейфелеву вежу висотою 300 метрів величезні, незважаючи на те, що вартість підйому на самий верх для людей старше 24 років обійдеться в 14,50 євро. Дітям 4-11-річного віку за квиток доведеться заплатити 10 євро, а починаючи з 12 років - 13 євро. Якщо з вами малюк не старше 4 років, його пустять безкоштовно. З цією вежею пов'язано багато цікавих історій, одна з них - візит до Парижа Адольфа Гітлера після взяття міста. В акурат перед цим у вежі вийшов з ладу ліфт, і тиран так і не зміг піднятися наверх. Тоді говорили, що Гітлер завоював Францію, але не підкорив Ейфелеву вежу.

місто музеїв

Музеїв тут більш ніж достатньо. Чого тільки варта Лувр - один з найбільших музеїв світу і до того ж найбільш відвідуваний. Однак, знову ж таки виходячи з порад того ж Коельо, в музеях можна дізнатися минуле країни, але щоб дізнатися справжнє, їх краще уникати. Правда, в Луврі представлено минуле не тільки Франції, але і Єгипту, Стародавнього Риму, Греції, і це далеко не все експозиції. Для знайомства з сучасним Парижем краще побродити по численних вуличках міста, посидіти в затишних паризьких кафе і поспостерігати за корінними парижанами. Прогулянку по місту краще почати з пагорба Монмартр, куди можна піднятися як пішки, так і на фунікулері. Ті, хто знайомий з французьким кінематографом, відразу дізнаються вулички, де знімалася романтична комедія «Амелі». При бажанні можна навіть пообідати або випити кави в кафе «Два млини», так-так, в тому самому, де працювала Амелі, героїня фільму.

Природно, в Парижі є і свій міст закоханих, навіть цілих два. Ми побували на Pont des Arts (міст мистецтв), який веде до Лувру. Як і в Києві і інших містах, міст обвішаний замками, єдиний нюанс - тут тисячі їх з написами і гравировками на всіх мовах світу. Причому такої кількості замків я не бачив на жодному зі схожих мостів де-небудь ще. Тут же підприємливі афроамериканці продають навісні замочки і маркери.

Автонюанси

На відміну від Польщі та Чехії контроль за дорожнім рухом в Парижі набагато суворіше. А самі поліцейські дуже винахідливі в плані маскування. Полісмен з радаром може ховатися навіть на мостах, що проходять над трасами, причому машину або мотоцикл зовсім не видно. І якщо полісмен вас засік, то стовідсотково трохи далі вас перехоплять. Для цього існують мобільні бригади інспекторів як на мотоциклах, так і на потужних машинах, наприклад, Renault Megane RS, які стоять в засідці.

Другий момент - парковка. У Парижі знайти місце - справжня удача. Паркуючись, французи особливо не переймаються, якщо вдарять сусідню машину, тут таке швидше правило, ніж виняток. Саме в Парижі починаєш розуміти, чому одна з вимог до бамперах сучасних автомобілів - вони повинні витримувати удар на швидкості до 5 км / год.

Навіщо потрібна медстраховка

При поїздці за кордон на автомобілі необхідно подбати про своє здоров'я При поїздці за кордон на автомобілі необхідно подбати про своє здоров'я. Звичайно, в разі виникнення проблем можна скористатися автоаптечкою і медикаментами, які ви взяли з собою, але бувають ситуації, коли без допомоги медиків не обійтися. Їхні послуги за кордоном коштують чимало, тому краще завчасно, ще в Україні, придбати поліс страхування виїжджаючих за кордон. Це потрібно не тільки для отримання шенгенської візи, але і для того, щоб в разі необхідності отримати якісну медичну допомогу і не платити за неї зі своєї кишені.

Даний поліс покриває медичні витрати і лікування в закордонних клініках, а також зворотний трансфер постраждалих в Україну. Без рецепта лікаря купити необхідні медичні препарати в Європі складно, а прості безрецептурні ліки зазвичай називаються не так, як в Україні. А що робити, якщо захворювання вимагає втручання кваліфікованого фахівця? Вигідніше перекласти всі ці організаційні та фінансові проблеми на плечі СК, яка організовує медичну допомогу не тільки в разі неприємностей зі здоров'ям через можливе ДТП, але і в менш екстрених ситуаціях, наприклад, якщо застрахований сильно застудився або у нього заболів зуб.

Якщо ви відправляєтеся за кордон на своєму авто, доплатите ще близько 10 грн. за програму з розширеним пакетом, яку пропонують в PZU. Крім стандартного набору медичної допомоги, в ній передбачені й інші спеціальні послуги. Наприклад, буксирування до місця найближчого ремонту пошкодженого авто і доставка необхідних запчастин. При настанні страхової події досить відправити SMS-повідомлення або e-mail, в якому потрібно вказати свої основні дані, а також коротку інформацію про проблему, і оператор call-center протягом 10 хвилин сам зв'яжеться з вами для організації допомоги постраждалому. Для економії на розмовах по мобільному телефону рекомендуємо придбати SIM-карту міжнародного оператора TravelSIM, у якого привабливі розцінки щохвилинної тарифікації для спілкування з абонентами в Україні.

При всіх своїх плюсах поліс медичного страхування недорогий. Якщо їхати в Європу на 7 днів, за страховку PZU потрібно заплатити близько 100 грн. І найважливіша порада - оформляйте поліс в надійній страховій компанії, яка в разі необхідності дійсно допоможе.

однією крові

В Україні Duster продається під брендом Renault, тоді як в Європі він відомий як Dacia. Причому на європейських дорогах ця машина досить популярна. У всіх країнах, де ми були, їх на дорогах чимало.

вмістити все

Так сталося, що у Франції ми опинилися в кінці червня, коли тут починається сезон розпродажів в магазинах і бутиках. В результаті до чималого багажу, необхідного для чотирьох чоловік, майже в двотижневу подорож додалися і незаплановані покупки. А з урахуванням того, що місткий 475-літровий багажник Duster перед виїздом був і так заповнений, довелося більш ретельно укладати валізи, сумки, рюкзаки, пакети і заповнювати вантажний відсік по максимуму. Проте, до стелі не дістали. Відзначимо, що завдяки рейлингам на даху Duster легко можна оснастити пластиковим боксом. Ми таку можливість теж розглядали, однак вирішили - нам багажника вистачить, і в кінці поїздки зрозуміли, що не помилилися. Звичайно, у вантажному відсіку Duster є один невеликий мінус - задня шторка, яка відокремлює багажне відділення від салону. Так як вона нежесткая, її кріпильні поперечки постійно вискакували з направляючих, що створювало незручності при завантаженні багажного відділення або необхідності дістати що-небудь з речей. Та й встановити її одному - ще та морока.

електронні попутники

Париж - місто, в якому дійсно є що подивитися, проте об'єкти, що представляють інтерес, дуже розкидані. Якщо ходити пішки, то для розуміння, де ти знаходишся «в просторі», можна використовувати сервіс місце розташування на карті https://maps.google.com , Застосовуючи 3G-інтернет планшета Prestigio Multipad 2 Ultra Duo 3G, зарядженого sim-картою оператора TravelSIM. До речі, планшет може бути і запасним фотоапаратом. Наприклад, якщо у вас сіли батарейки або акумулятори основний фотокамери, на допомогу прийде камера планшета Multipad 2 Ultra Duo. З її допомогою можна робити навіть панорамні знімки, що в Парижі буде дуже до речі. Правда, використовуючи планшет в якості фотоапарата, слід пам'ятати, що, як і в інших подібних дівайсами, експозицію потрібно вибирати таким чином, щоб фон неба потрапляв в кадр якомога менше. В іншому випадку фото об'єкта, що цікавить буде темним. Непогані знімки камерою планшета виходили всередині храмів.

провідник

Так як житло в столиці Франції дороге, ми зняли номери в готелі в передмісті Парижа біля метро-електрички Так як житло в столиці Франції дороге, ми зняли номери в готелі в передмісті Парижа біля метро-електрички. Цей вид транспорту вирішив одну з проблем - пошук місця парковки. Незважаючи на прив'язку до міського транспорту, ми все-таки брали з собою навігатор Prestigio GeoVision 5766HD. У ньому відзначали координати всіх цікавих місць, які нам хотілося б побачити вночі, коли вони підсвічуються ліхтарями. Повернувшись після пішого туру по Парижу в готель, ми повечеряли, годину відпочили, а потім вже на автомобілі вирушили милуватися нічним містом. В першу чергу ми з'їздили до Ейфелевої вежі. Пробок в одинадцять вечора не було, тому дуже скоро електронний провідник привів нас до башти, яка виблискувала і переливалася вогнями, як новорічна ялинка. Однак слід зазначити, що і вночі тут були проблеми з паркуванням, тому багато чого довелося фотографувати з вікна автомобіля під час зупинок на світлофорі. До речі, якщо ви їдете за кордон з цим навігатором, в його пам'ять можна записати точні розміри одягу своїх близьких - так, на випадок, а раптом ви потрапите туди в сезон розпродажів.

Далі буде

Євген Сокур, Юрій Дацик
Фото Євгена Сокура

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

А що робити, якщо захворювання вимагає втручання кваліфікованого фахівця?

Новости