Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Маршрут по Кіпру на машині - подорожуємо самостійно

  1. Населені пункти та пам'ятки кільцевого маршруту по Кіпру
  2. Ларнака
  3. Айя-Напа - Мис Греко
  4. Протарас
  5. північний Кіпр
  6. Саламис
  7. Фамагуста і район-привид ворушити
  8. Кіренія і замок Іларіона
  9. Никоссиі
  10. пафос
  11. Скала Афродіти
  12. Лімассол і околиці
  13. замок Колосси
  14. Курион
  15. село Зіги
  16. губернаторський пляж
  17. село Лефкара
  18. Ларнака
  19. Бюджетні готелі та апартаменти на Кіпрі
  20. Як дістатися до Ларнаки
  21. Трансфер з аеропорту на Кіпрі
  22. Як орендувати автомобіль в Ларнаці
  23. Як знайти недорогий готель або апартаменти в Ларнаці
  24. Читайте також:

Автомобільне маршрут по Кіпру, і що можна побачити за тиждень на Кіпрі, дороги і автомобільний рух на Кіпрі.

Кращий спосіб побачити весь Кіпр - проїхати весь острів на автомобілі, включивши в маршрут Північний Кіпр . Наші друзі з Ізраїлю здійснили таку подорож на власному авто, мандрівникам з інших країн доведеться взяти автомобіль напрокат. Зробити це нескладно і недорого, подробиці прокату автомобіля на Кіпрі читайте в статті Як орендувати автомобіль на Кіпрі .

Дороги на Кіпрі ідеальні, включаючи гірські серпантини, яких небагато. Трохи гірше дороги в північній частині Кіпру, але різниця мало помітна.

Радимо почитати: Що потрібно знати туристу про Кіпр

Зупинимося на найцікавіших точках маршруту з короткими описами-відгуками і координатами.

В кінці посту ми дамо рекомендації по готелям і апартаментів - бюджетні та комфортні варіанти для ночівлі.

Населені пункти та пам'ятки кільцевого маршруту по Кіпру

Larnaca - Agia Napa (Айя-Напа) - Cavo Greko (Мис Греко) - Konnos Beach (Коннос Біч) - Salamis (Саламис) - Famagusta (Фамагуста) - Hillarion Castle (замок святого Іларіона) - Kirenia (Кіренія) - Lefcosia (Никоссиі) - Paphos (Пафос) - Aphrodite Beach - Kolossi Castle (замок Колосси) - Kurion (руїни Куріона) - Limassol - Governor's Beach - Zygi (Зіги) - Larnaca

Ларнака

Ларнака - місто прильоту і головний міжнародний аеропорт Кіпру. Якщо рейс прилітає ввечері - є сенс зробити зупинку на нічліг і вранці вирушати по маршруту. Ларнака також може бути і самостійним пунктом призначення і місцем відпочинку .

Ларнака також може бути і самостійним пунктом призначення і   місцем відпочинку

готель Кактус

Айя-Напа - Мис Греко

Айя-Напа - пляжна столиця Кіпру, тут висока концентрація кращих пляжів, клубів, готелів і курортних апартаментів. З Айя Напи складно виїхати або провести тут менше тижня, але ми спробуємо і ми підем далі по маршруту - на мис Греко і в Протарас.

мис Греко - рідкісної краси місце на Кіпрі. Тут краще в світі поєднання бірюзового моря і жовтуватих скель, густо вкритих кульбабами в період весняного цвітіння.

У дальньому кутку мису Греко (Каво Греко) знаходиться один з кращих пляжів Кіпру - Коннос Біч , Ми зробили тут зупинку і отримали крім візуального ще і фізичне задоволення від зіткнення з водою і білим піском під ногами.

Координати мису Греко: 34.96208; 34.06551

Каво Греко, Кіпр

Протарас

Протарас - найкраще місце для сімейного відпочинку з дітьми. Автомобільним мандрівникам тут буде цікаві церква святого Миколая на березі біля місцевого порту, церква святої Варвари на околиці Протарас і церква Іллі Пророка на пагорбі в центрі селища. Від церкви Іллі Пророка веде пішохідний променад прямо до бухті і пляжу Коннос Бей . Так що можна спокійно паркуватися і навіть залишитися на одну ніч в цьому чудовому місці.

Про пляжах і пам'ятки Протарас і про те що можна подивитися в читайте в статті Протарас. Загальна інформація .

Координати храму Agios Nikolaos в Протарасе: 35.03796; 34.03807

03807

Протарас, Кіпр

північний Кіпр

З Протараса трохи повертаємося в сторону Айя Напи і повертаємо в сторону території Північного Кіпру.

Північний Кіпр - це окрема і не дуже весела сторінка кіпрської історії, але там є що подивитися. На Північний Кіпр потрібно планувати цілий день як мінімум, а краще зупиниться на нічліг в портовому місті Кіренія (Гірне).

Саламис

Перша зупинка на нашому автомобільному маршруті по Кіпру в містечку з назвою Саламис. Це стародавні руїни на березі Середземного моря. Досить мальовничі, особливо навесні, коли на Кіпрі все цвіте. Вхід 3 євро, оплата можлива в турецьких лірах або євро як і повсюдно на Північному Кіпрі.

Координати Саламисом: 35.18576; 33.90313

Саламис, Північний Кіпр

Фамагуста і район-привид ворушити

Фамагуста колись історичний і пляжний центр Кіпру, зараз розділений військами ООН щодо вирішення цієї ж організації.

Туристам доступна старе місто - медина, там є кілька історичних церков, кріпосні стіни і багато туристичних кафе і ресторанів.

медина Фамагусти

Після центру Фамагусти прямуємо до моря. Район ворушити обгороджений забором і колючим дротом, що не заважає будівництву фешенебельних готелів практично впритул. У цій частині Фамагусти - кращі пляжі на Кіпрі з золотисто-білим піском і чистим морем. Зловісні руїни ворушити тиснуть на психіку, але за 40 з гаком років туристи і місцеві жителі звикли до такого сусідства.

Координати району ворушити: 35.11972; 33.95752

95752

Фамагуста, ворушити

Кіренія і замок Іларіона

Після Фамагусти прямуємо в гори, повз столиці Кіпру Никоссиі в яку заїдемо по дорозі назад.

По дорозі в Киренію, яку багато хто називає місцем сили, обов'язкова зупинка в замку святого Іларіона. Само по собі місце дуже красиве, а тут ще й доповнення у вигляді кам'яних бастіонів і монастирських стін.

Варто пам'ятати, що на Північному Кіпрі багато турецьких військових, тому фотографувати і робити зупинку можна не скрізь - стежимо за знаками. У разі порушення цього правила на перший раз звільнитеся попередженням, в цілому до туристів тут дуже дружньо ставляться.

Після замку святого Іларіона прямуємо в Киренію - дуже красивий і саме місто, а особливо набережна, морська фортеця і дуже багато вітрильників стоять в бухті. Справжній рай для фотографів і інстаграмеров.

Кіренія, Північний Кіпр

Никоссиі

Столиця обох частин Кіпру, розділена смугою відчуження, контрольованої ООН і стіною. Можна сфотографуватися на тлі бочок з білими написами United Nations, в місті також є парочка цікавих церков. На горі красується величезний турецький прапор - подражнити греків, іншого призначення я знайти йому не можу.

На Никоссиі можна витратити від двох до 6 годин, але в разі тривалої зупинки доведеться шукати нічліг в столиці. Готелі є як на грецькій стороні, так і в турецькій частині міста.

Знайти готелі у Никоссиі >>

пафос

Виїжджаємо з Никоссиі і далі можна рухатися уздовж моря по північній стороні або заїхати в гори і відвідати село Лефкара і гірський масив Троодас, який знаходиться вже ближче до Пафосу. В обох випадках наша мета - Пафос, з якого можна щось робити радіальні виїзди, або зробити зупинку на пару днів для пляжного відпочинку.

У Пафосі більшість пляжів кам'янисті вулканічного походження, біля дорогих готелів на березі як правило є насипні піщані пляжі. Рекомендуємо дуже красиву набережну, пішохідний променад уздовж пляжу Lighthouse beach праворуч від фортеці і стародавні руїни для любителів історії.

Пляжним задоволень краще віддаватися на пляжах в околицях Пафосу - Корал Бей і коралов Біч, на автомобілі це в 15 хвилинах від нижнього міста.

Координати Корал Бей і морських печер в Пафосі: 34.87322; 32.33959

Пафос, морські печери

Скала Афродіти

Дуже популярне туристичне і дуже красиве місце на Кіпрі, знаходиться по дорозі з Пафосу в Лімассол і обов'язково до зупинки. За легендою тут народилася богиня Афродіта, але туристам подобається саме місце, що нагадує найкрасивіші місця Криму. Є безкоштовна парковка і сувенірний магазин, в якому краще нічого не купувати через надто завищених цін.

Кращий час для відвідування - перед заходом сонця, але тоді доведеться далі рухатися в темряві.

Координати пляжу Афродіти на Кіпрі: 34.66409; 32.62707

62707

пляж Афродіти

Лімассол і околиці

У Лімассолі немає хороших пляжів, це бізнес-центр і зручне місто для життя. Автомандрівникам буде цікава нова міська марина, яка представляє собою кілька кварталів з променадом, кафе і шопінг центрами.

замок Колосси

В околицях Лімассола знаходиться ще один древній замок - Колоссі. Прекрасно збережені стіни, є мінімальна інфраструктура.

Крім замку, недалеко є прекрасна кондитерська з традиційними кіпрськими солодощами.

Координати кондитерської: 34.67071; 32.93438

Курион

Ще одні історичні руїни давньоримського періоду - Курион . Нам вони сподобалися більше ніж руїни в Пафосі, але менше ніж Саламис . Заїхати на територію можна прямо на автомобілі, там же є візитор центр з інформацією і картами, а також кафе і автомати з продажу води та кави.

Крім руїн цікавий відкривається вид на Середземне море і темно-коричневий вулканічний пляж. До речі на пляж можна спуститися і скупатися та засмагнути, туристів там трохи, в основному місцеві приїжджають сюди на вихідні.

Координати Куріона: 34.66537; 32.88588

88588

Курион, Лімассол

село Зіги

Ще одне містечко які люблять місцеві - село Зіги (Zygi) . Рибальське селище в якому дуже багато рибних таверн і затишна марина з рибальським човнами і мережами. Попереджаємо, що у вихідні тут також багато народу - місцеві люблять тут обідати.

Координати села Зіги: 34.729; 33.33802

рибальське село Зіги

губернаторський пляж

Багато, в тому числі авторитетні інтернет видання, вважають його одним з кращих пляжів Кіпру . Якщо коротко - це не так. Це навіть не зовсім пляж - ніяких лежаків або парасольок, зате є красива біла альтанка і ресторан з видом на море.

Пляж також абсолютно білий бо складається з крейдяних скель, за рахунок чого вода біля берега злегка молочного кольору. Є безкоштовна парковка і зручний під'їзд.

Координати губернаторського пляжу: 34.71826; 33.27564

27564

Губернаторський пляж, Лімассол

село Лефкара

В горах Кіпру і на узбережжі є чимало сіл, більшість з них не уявляють широкого туристичного інтересу.

Пано Лефкара (Верхня Лефкара) - визнаний лідер серед кіпрських сіл. Популярність їй принесло ювелірне і мереживне ремесло - місцеві майстри відомі далеко за межами Кіпру.

Крім срібла і мережив село того формату який подобається мандрівникам і туристам - кам'яні вузькі вулички, гарні будинки і церква Животворящого хреста на схилі гори.

Гест-хауси і готелі Лефкару як правило працюють в сезон - з квітня по кінець жовтня. Тільки одиниці з них працюють цілий рік.

Координати Лефкару: 34.86736; 33.30556

30556

Лефкара, Кіпр

Ларнака

Ларнака - завершення кругового маршруту по Кіпру, гуляємо по набережній Фіникудес, їмо восьминогів і креветок в тавернах і радіємо сонячним зайчикам в келиху білого вина.

Ларнака - найдешевший курорт Кіпру, бюджетним мандрівникам тут зручно робити зупинки на ніч. Поруч аеропорт і зручно добиратися майже в усі куточки Кіпру, найдалі розташований Пафос.

Ларнака, кафе на набережній

Бюджетні готелі та апартаменти на Кіпрі

Ларнака - Cactus Hotel , Larco Hotel - недорого на одну-дві ночі, Кактус краще

Айя-Напа - Myriama Apartments або інші апартаменти в Айя Напі

пафос - Panklitos Tourist Apartments або інші апартаменти в Пафосі

Північний Кіпр, Кіренія - Five Fingers Holiday Bungalows , Комфортний гест-хаус з басейном і по осудною ціною, The Olive Tree Hotel 4 * зі сніданком і вечерею.

Як дістатися до Ларнаки

У Ларнаки дуже просто дістатися, є безліч прямих рейсів з Москви, Києва, Риги, Тель Авіва та інших міст. Підібрати рейс і купити дешеві авіаквитки можна на сайті aviasales.ru . Рекомендую перевірити наявність дешевих авіаквитків за календарем низьких цін.

Трансфер з аеропорту на Кіпрі

Кіпр - топове літній напрямок і нерідко таксисти в аеропорту задирають ціни на свої послуги. До того ж у більшості з них немає дитячих автокрісел. Його не ставлять оскільки воно займає місце дорослого пасажира. Через це туристам з дітьми доводиться бігати по території аеропорту в пошуках вільного авто з дитячим автокріслом.

Обидві проблеми вирішуються дуже просто. Трансфер, як індивідуальний так і груповий можна замовити онлайн . Там же можна вибрати опцію з дитячим кріслом. Чи не доведеться переплачувати таксистам і не буде проблем з безпекою дітей.

Відбувається все дуже просто. після оформлення замовлення , Вас зустріне водій з табличкою на якій буде написано ваше ім'я. Відразу після виходу із залу прильоту ви сідаєте в машину і їдете в свій готель.

Знайти варіанти трансферу на Кіпрі >>

Як орендувати автомобіль в Ларнаці

Ми орендуємо машину на сайті Myrentacar , Який об'єднує більшість місцевих прокатників. Ціни хороші, цілодобова російськомовна підтримка, користувався ними вже 6 разів за три роки. Скарг немає, умови прописані прозоро, тому завжди можна знайти прийнятний варіант.

Як знайти недорогий готель або апартаменти в Ларнаці

Ніяких секретів я не відкрию, користуюся перевіреним Booking.com і сайтом-агрегатором RoomGuru (HotelsCombined) . Вибір житла, навіть для такого невеликого острова як Кіпр, величезний, але бронювати рекомендую заздалегідь - кращі варіанти розходяться за пару місяців до високого сезону.


Booking.com

Читайте також:

Відпочинок на Кіпрі в 2018-м, ціни, особистий досвід

Відпочинок на Кіпрі: оренда автомобіля або організовані екскурсії

Що подивитися біля Ларнаки - село Зіги, рибне місце

Де поїсти, де поснідати і добре провести час в Ларнаці

Новости