Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

6 країн, 10 днів. Самостійне подорож по Європі

16 березня 2015 р 19:57 Таллінн - Естонія, + 1 місто - Данія, Мадрид - Іспанія, Париж - Франція, + 1 місто - Бельгія, + 1 місто - Швеція Май 2014

Мій відгук про самостійну подорож по Європі. Так як страждаю поганою пам'яттю назви пам'яток можу пропускати. Більше хочеться написати про технічні нюанси (як проїхати, де платити та інше) або просто розповісти про поїздку, може кому то буде корисно. Поїздка була в квітні-травні 2014 року. Подорожуємо з чоловіком удвох. Був відкритий шенген, тому зважилися поїхати без агенств і самі купували квитки і планували подорож. Хотілося подивитися все і відразу, та ще й дешевше. Мій відгук про самостійну подорож по Європі

При купівлі квитків застосували наступний метод: знайшли найдешевший квиток з Москви, потім найдешевший квиток до Москви (з Брюсселя). Залишилося мале: додати інші міста))) Вийшло так: Москва - Копенгаген (пересадка в Таллінні) - Мадрид - Париж - Брюссель - Москва (з пересадкою в Стокгольмі). У деяких авіакомпаніях багаж за додаткову плату, подорожували з ручною поклажею, 2 рюкзака. Дешево і по місту гуляти з рюкзаком зручніше, ніж з валізою.

27 квітня ми прилетіли в Таллінн близько 5 вечора. Наступний рейс в 7 ранку. На паспортному контролі задавали багато питань кудись навіщось чому. Але все нормально, в місто випустили))) Інтерес в Таллінні представляє старе місто. Від аеропорту ходить автобус, але ми пішли пішки: якщо стояти спиною до аеропорту йдемо направо повз стоянки, готелю, торгового центру. Переходимо залізничні колії, йдемо по доріжці правіше, на перехресті буде зупинка трамвая-автобуса. Ми в телефоні завжди користуємося картою MapsWithMe, але думаю можна запитати у місцевих як проїхати.

Прогулянка по старому місту зайняла близько 3-х годин, в музеї не заходили. Звідти вийшли на набережну. Потім на зупинку і назад тим же шляхом в аеропорт. АЕРОПОРТ закривається близько 1 години ночі, т. К. Вильотів немає, але знаходиться в транзитній зоні нам дозволили. Магазини дьютіфрі закриваються близько 12 ночі. Зручно розмістившись вирішили поспати до рейсу в Копенгаген

. Ніхто вночі не підходив, квитки не питав.

28 квітня ми прилетіли в Копенгаген в 8 ранку. З аеропорту до міста ходить метро. Квиток продається в автоматі. Ціна залежить від зони проходження. Обмін валюти (з євро в крони) невигідний, причому ні в аеропорту, ні місті, краще картою платити. Вихід до електрички в будівлі вокзалу, а якщо в сусідні міста із вокзалу на вулиці. Все за вказівниками, заблукає не складно. Поїзд прикольний, без машиніста. Проїжджаєте пару зупинок, все виходять, поїзд йде назад, а ви сідайте на електричку яка йде в місто. Контролю не було. Заселення в готель у нас було в 16, гуляли по місту вже з ранку за допомогою все тієї ж карти Мепсвісмі, заздалегідь поставили мітки пам'яток

Копенгаген, набережна Строгетт.

Русалочка в Копенгагені.

Опис цікавинок опущу, кожен для себе знайде в місті до душі розваги. Гуляємо ми завжди пішки (ну іноді користуємося громадським транспортом). Обійшли основні визначні пам'ятки і до 16 заселилися в готель. Поруч був парк розваг Тіволі. Вхід платний, квиток просто вхідний або увійти + атракціони. Сам парк прикольний.

На наступний день вирішили відвідати Кристианию. Вхід вільний, було раннє ранок, людей небагато. Не у всіх місцях там можна фотографувати, т. К. Дещо там продається))) Народ доброзичливий, ніхто на нас не напав, сувенірні лавки є. Як арт-об'єкт дуже цікаво. Ну, а далі в аеропорт так само на метро, ​​рейс о 16-00.

28 квітня ми прилетіли в Мадрид. аеропорт величезний, дуже зручно: з нього в місто можна поїхати на метро. За вказівниками пішли до виходу. Стійка інформації, автомати з продажу квитків. З аеропорту вартість проїзду десь 3,5 євро, а по місту 1,7 євро. Коли назад в аеропорт, то якщо квиток міської, на вході потрібно доплатити, начебто аеропортового збору. Скрізь є інформаційні помічники, які не розгубитеся. У Мадриді у нас було 3 дні. Жили на Гран Віа, у нас все було в крокової доступності. Огляд почали з парку Ретіро. Який же він ВЕЛИЧЕЗНИЙ.

Кришталевий палац в парку Ретіро, Мадрид

У той же день обійшли і інші пам'ятки (вокзал Аточа, Королівський палац, плаза Майор і все інше).

На другий день їздили в зоопарк. Думаю він обов'язковий до відвідин: відкриті вольєри з тваринами, Акварени, подання з дельфінами, шоу з птахами, тераріум. Ми там привели цілий день. Зручно добиратися на метро. Третій день, перед вильотом з'їздили на північ міста, подивилися стадіон Саньяго Бернабеу, ворота Європи. Нам дуже допомогло додаток в телефоні Metro de Madrid, яке має і карту метро, ​​і туристичну карту з достопрімечаетльностямі. Взагалі Мадрид нам дуже сподобався: все люди добродушні, краса і історичність міста на кожному кроці. До Іспанії у нас особливі почуття, але на смак і колір, як говориться ...

Аеропорт. Реєстрація на рейс в терміналі, далі за вказівниками. Все просто, легко і зрозуміло.

2 травня в 6 вечора ми прилетіли в Париж, аеропорт Шарля де Голя. З аеропорту ходить метро, ​​що знову зручно, тільки квиток продається в касі, і варто 9,6 євро проти міського проїзду близько 2-х євро. Заселення. Жили недалеко від Сакре Кер. Увечері озирнулися, дійшли до Мулен Руж, потім назад в готель. У Сакре Кер красиво виглядає майданчик. Мулен Руж: якщо не йти на виставу, то фото з червоною млином для галочки. Краще йти ввечері, красива ілюмінації. Вечір. Готель.

Проти звичаю вранці доїхали до центру на метро. А далі вже ніжками: Монмарт, Помпіду, Нотр Дам, Лувр, Єлисейські поля і багато іншого. Все злачні місця.

І в завершенні вечора звичайно Ейфелева вежа. Годин з 8 вечора у Башин включається підсвічування, з 22-00 починає виблискувати на 2 хвилини, всі чекають цього видовища сидячи на галявині. Справді гарно. Романтизм))) Емоціям від Парижа дивуюся сама від себе: з одного боку місто, в якому мріяла побувати з дитинства, з іншого толпіщі туристів, бруд і багато приїжджих з країн Африки та Азії. Пам'ятки звичайно є і багато, а ось паризького «духу» і культури бракує. Автентичності не вистачає чи що. Але це так, для мене.

На ранок 4 травня в Брюссель. Квитки не на літак, а на поїзд. Швидкісний поїзд компанії Thalys доставив нас до Бельгії менше, ніж за 2 години. На офіційному сайті купили квитки, другий клас. Але комфорт як класу люкс))) Бельгія зустріла нас на вокзалі Bruxelles-Midi. Від нього пішки знову по достопрімечательносям. Цікаво, насичено: малюнки коміксів на будівлях, пісяючий хлопчик, писав собачка, писав дівчинка, яка писала картопля фрі.

Хлопчик, який пісяє, Брюссель

Пісяюча дівчинка, Брюссель

Незважаючи на колекцію «пісун» місто чисте, цікавий, в загальному позитивний. Звичайно Гранд Пляс подивилися і Європарламент бачили. Дійшли до автовиставки AutoWorld, де представлені ретро автомобілі, карети.

Брюссель, виставка ретро автомобілів

Ах, яке там пиво. Мені здається навіть непитущий людина повинна його спробувати. Воно дійсно шалене. І навіть вишневе! Здавалося, вишневе пиво, фууу, компот. Але ж ні, дуже смачно. Пробуйте, сортів дуже багато. За всю поїздку саме Брюссель нас дуже здивував. Справа в тому, що ні в одному інтернет-джерела ми не зустріли згадка про наявність в Брюсселі МЕТРО! А воно там є. Ось тільки як користуватися ним ми не розібралися: дуже багато ліній, станцій і все це в кольорі, і список зупинок величезний. Їздили з натхнення.

5 травня в 8 вечора у нас літак. Днем встигли відвідати Атоміум і парк міні-Європа. Добралися на виявленому метро))) Міні-Європа цікавий парк, представлені мініатюри різних країн, деякі експонати інтерактивні. Атоміум знаходиться поряд, краще на нього дивитися ввечері: включається гарне підсвічування. Фініш: сосиска, вафля, пиво, літак. До аеропорту Завентем думали дістатися від Атомиума на автобусі. Зупинку не знайшли. Вирішили на метро, ​​але хлопчик в інформаційній будці сказав, що поїзд ходить з вокзалу Міді. Поїхали до нього на метро. У касі купили квиток до аеропорту. За табло знайшли платформу, сіли на поїзд і ехіть хвилин 40 до аеропорту. В принципі не складно. Аеропорт великий, зручний, функціональний. Сподобалося, що ціни в кафе не вище, а то і такі ж як в місті. Попили пива з безкоштовними печеньки))) Полетіли в Москву з пересадкою в Стокгольмі.

5 травня в 23-00 були в Швеції. Огляділися, розмістилися в залі очікування входу в аеропорт. Сидіння незручні і холодно. З аеропорту в місто можна поїхати на поїзді або автобус (дешевше набагато, здається 2400 руб. На двох туди-назад). Перший аеробас в місто йшов в 3-45 ранку. Так говорив буклет, взятий на стійці інформації. За фактом: перший автобус в 03-30, правильне розклад висить на зупинці, вихід з аеропорту і наліво під годинником. Інтервал руху дуже часто (точно не пам'ятаю), тільки з ранку після 03-30 наступний в 4-45. Їхати приблизно 1 годину. Приїхали на центральний автовокзал. Звідти ніжками топ-топ. Пам'яток як таких ми не шукали: просто Каратаєв час до вильоту, гуляючи по місту. Цікаво гуляти по вулицях, коли народу на вулиці немає. Якщо ви, так само як і ми, рано вранці будете в Стокгольмі: був травень, і темепература на вулиці була мінус 9 !!! До 8 ранку прогрілося до плюс 3, потім ще потепліло.

Стокгольм, Швеція

Стокгольм, Швеція

Назад так само на автобусі приїхали в аеропорт. Аеропорт великий, є цікаві магазини. Смачно і недорого в кафе. Зал очікування у гейтов нормальний, удобненько. Все зрозуміло і нескладно. 6 травня прилетіли в Москву.

Якщо виникнуть питання, підкажу, пишіть в коментарях. Сподіваюся моя розповідь допоможе при плануванні поїздки, а може просто сподобається))) Конструктивну критику прийму і врахую. Всім бажаю незабутніх подорожей!

Новости