Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як позбутися від ігрової залежності?

Здавалося б, ну що кримінального в звичайній комп'ютерній грі Здавалося б, ну що кримінального в звичайній комп'ютерній грі? Танчики, стрілянина, монстри, яких треба убити одним ударом віртуального меча, та чи просто якісь лабіринти і квести. З одного боку у тебе виробляється реакція. Щоб розгадати будь-якої ребус і пройти на наступний рівень, доводитися підключити уяву, кмітливість і логіку. Що поганого? І все б добре, якби не одне АЛЕ. «Підсівши» на конкретну гру, вона поглинає тебе з головою. Знаю це не з чуток. А життя тим часом проходить повз ... Стільки можна встигнути, а ти просидів за комп'ютером. Дуже рекомендую статтю «Хвилини, з яких складається життя ...» на нашому сайті «Сонячні руки».

Сама колись так захопилася життям і пригодами комп'ютерного «Гаррі Поттера», що всі думки були тільки про те, як пройти далі, як перемогти Воланд де Мора і так далі. Робочі справи чекали своєї черги, хвости наступали вже на п'яти, а мені ... мені було все одно! Адже тут же Гаррі Поттер! До слова, колеги вже здогадалися про мою комп'ютерної залежності. Вирахували по очах, які ставали абсолютно неадекватними, скляними, готовими дивитися тільки на монітор, а корпус тіла машинально ухилявся від віртуальних ворогів.

- Завантажив якось на свою голову танчики і ... пропав до ранку, - поділився зі мною мій колега по роботі. - Уже світанок, вже на роботу пора збиратися, а я все воюю.

На щастя, і я, і мій знайомий розуміли, що реально потрапили в залежність від комп'ютерної гри. Треба припинити, пора було позбавлятися від ігрової залежності. Що власне і сталося, коли всі рівні були пройдені. Завантажувати нову стрілялку або пригодницький квест було б просто невиправданим божевіллям. Адже наступна гра поглинула б заново і чим далі, тим глибше ти занурюєшся в цей комп'ютерний світ. Вибратися з нього все складніше з кожним разом. Я знаю людей, які втрачали сім'ї через комп'ютерної залежності. Якщо ви не ігроман, але у вас немає близьких і рідних, вам нема з ким розділити радощі і біди, можливо, проблема в вас, а не інших. Уважно вивчіть статтю Анастасії Гай «Чому ви залишилися на самоті?» Вона допоможе багато чого зрозуміти.

Можливо жінкам, дівчатам простіше подолати цей віртуальний недуга і позбутися від комп'ютерної залежності. А ось чоловіки, судячи зі статистики, потрапляють в нього глибоко і надовго. Причому це стосується не тільки комп'ютерних ігор, а азарту в цілому. Ігрова залежність може бути в покері, рулетці, ігрових автоматах - все це так само затягує. Ти думаєш, що кинеш в будь-який момент, але немає. Занадто туго ігрова лихоманка заволоділа організмом. В аптеках не продають ліки від такої ігрової залежності ... Кинути палити зараз легше, ніж зав'язати з грою.

Гравець в черговий раз говорить собі: «Ну, все, останній раз. Ось ще одна партія, один поворот колеса та точно все! »Але за ним йде ще один раз, і ще, і ще ... А багато хто взагалі не розуміють критичність ситуації і того, що вони знаходяться в ігрової залежності. Ну, проте він загине цілодобово безперервно в казино або зависає перед комп'ютером - не вбиває ж, не грабує нікого! Так-то так! Але з такими міркуваннями хвороба починає прогресувати і довести щось протилежне людині стає архі важко. (Буває, що в віртуальний світ йдуть люди з низькою самооцінкою. Комп'ютер допомагає їм відчути себе не тим, хто вони насправді. Підвищити самооцінку допоможе книга Рашида Кірранова «Як стати впевненим у собі за 3 місяці». Замовляйте її на сайті «Сонячні руки » тут )

- Я не знаю, що мені робити з чоловіком, - скаржилася мені півроку тому моя подруга Катя - Я не знаю, що мені робити з чоловіком, - скаржилася мені півроку тому моя подруга Катя. - Приходить додому з роботи і часом, навіть не переодягаючись, сідає за комп'ютер! Я йому: Вадим, йди їсти. Вадим, полку ванній відвалюється, не дай бог впаде на дитину, зроби що-небудь! Нуль реакції. Лягає пізно, перевертається. Коли останній раз у нас був секс, я взагалі мовчу!

І, на жаль, таких прикладів чимало. Коли чоловіки, молоді люди геть забувають про своїх чоловічих обов'язки, про сім'ю, дітей, занурюючись в комп'ютерний світ і ігрову залежність. І навіть якщо вам вдасться таки витягнути його на день народження до загальних друзям або на спільну прогулянку, очі його будуть блукати, згадуючи комбінації клавіш і опрацьовуючи подумки стратегію наступного рівня. Він начебто з вами. Але в той же час дуже далеко - в палатах Мережі.

Ще гірше, коли людина влазить в борги. Продає спочатку свої цінні речі, потім речі дружини, машину і найжахливіше, коли доходить до того, що доводиться закладати квартиру. Чи думає в той момент людина про сім'ю? Можливо, і думає. Але нав'язлива думка, що все буде добре, він відіграється, ось зараз точно пощастить, як наркотик оволодіває нею і спрогнозувати катастрофічні наслідки свого вчинку він не може. Дійсно - наркотик. Гравець - можна порівняти з наркоманом ...

Чи лікується ігрова залежність? Так. Питання в тому, чи готові ви допомогти вашому людині позбутися цієї залежності? Робота не з легких і не чекайте, що результати будуть блискавичними, але якщо ви дійсно любите цю людину, то разом впораєтеся з усім.

1. Тільки без істерик.

Кричати на гравця, говорити, що йому все до лампочки, що він егоїст - марно Кричати на гравця, говорити, що йому все до лампочки, що він егоїст - марно. Так він ще глибше зануритися в свій комп'ютерний світ, де немає криків, які його напружують. Адже в його світі - ОН управляє всесвіту, і ніхто його там не принижує. Навпаки, він відчуває свою значимість. Постарайтеся спокійно, коли комп'ютер ще не включений донести до вашого людини, що втрачаєте його, що потребуєте його підтримки і що монстри, з якими він б'ється цілодобово безперервно, можуть почекати, а ви - ні. Ви - жива людина з потребами, бажаннями і почуттями. Головне говорити все це без підвищеного тону, з ніжністю в очах, щоб і у вашій особі чоловік побачив свою значимість для вас. Згадайте, як добре було, коли ви багато часу проводили разом, говорите йому, який він молодець, що зробив те-то і те-то, і що без його допомоги ви точно б не впоралися. Він захоче бути героєм не тільки у віртуальному житті, але і в реальному. Чоловікам дуже важливі слова підтримки, компліменти. Тоді вони заради коханої гори звернуть. Почитайте на цю тему на сайті «Сонячні руки» статтю «Захоплення зробить вас і вашу родину щасливою» .

2. Знайти нове захоплення

За спрагою зависати в світі комп'ютерних ігор або ігрових автоматів ховається, безумовно, психологічний фактор. Швидше за все, чоловікові не вистачає якихось відчуттів в житті, якихось досягнень. Погодьтеся, серед спортсменів або людей, у яких є цікаве хобі, гравців зустрічається набагато менше. Ці люди постійно чимось зайняті, їм і в голову не може прийти «вбивати» свого часу, сидячи за комп'ютером. Так може бути, вам разом знайти таке заняття, яке б вас згуртувало? Він любить стріляти? Вирушайте з компанією друзів пограти, скажімо, в пейнтбол або страйкбол! По-перше, це динамічна гра, по-друге, спілкування з живими людьми. Після гри можна весело обговорити те, що відбувається, влаштувати пікнік, поспілкуватися з друзями. Або, наприклад, також галасливою компанією влаштувати сплав по річці на каяках, зайнятися скелелазінням, стрибнути з парашутом, поганяти на мотоциклі або квадрациклах - в загальному, знайти щось активне, що підійде вам обом, або захопить вашої чоловіка. За спрагою зависати в світі комп'ютерних ігор або ігрових автоматів ховається, безумовно, психологічний фактор Щоб він зрозумів, що в житті є стільки всього цікавого і нерозумно проводити дні в чотирьох стінах перед монітором, або змагатися з «одноруким бандитом». (До речі, цікаво провести вечір допоможуть поради автора сайту «Сонячні руки» Оксани Чистякової, якими вона поділилася в статті «Чим зайнятися в будній вечір вдома з коханим, якщо стало нудно?» )

3. Не плутати хвороба з егоїзмом

Якщо людина в принципі до вас ставиться шанобливо і з любов'ю, ось тільки гра вселилася в нього, як злий демон - це одне. Кидати його одного в такій ситуації не можна. Проблема не розсмокчеться сама по собі і допомогу з вашого боку чоловікові потрібна. Але якщо він стверджує, що його віртуальне захоплення і ігрова залежність - це нормально, що він має право після робочого дня розслабитися - це вже зовсім інша справа. Виходить, чоловік свої інтереси ставить понад усе. Він не розуміє, а вірніше не хоче розуміти, що ви також упахіваетесь на роботі, а вдома ще повинні приготувати вечерю, допомогти дітям з уроками, вести господарство і так далі. Допомоги з його боку ніякої. Егоїст і інфантильний суб'єкт. Такий вам потрібен?

Ідіть ва-банк. Поживіть у мами, подруги. Нехай розслабляється біля комп'ютера далі. І якщо ви йому дійсно потрібні, усвідомлення того, що він вас втратив через якийсь стрілянина, безсумнівно, прийде і він захоче вас повернути. Ну а якщо немає ... навіщо ж метати тоді бісер перед свинями?

4. Подивися на себе з боку

Жорсткий метод. І від вас буде потрібно терпіння і артистизм. Візьміть другий ноутбук, завантажте іграшку, яка підходить ну хоч більш менш під вас. І ... поринете в комп'ютерний мірJ Принаймні, зробіть видимість. На питання: «Мила, а що на вечерю. А не зробиш ти мені чайок? »Неадекватно машите головою, відмахуючись, мовляв, почекай, тут всесвіт в небезпеці, який вечерю! Подивимося, на скільки його вистачить. Вам, звичайно, теж доведеться не солодко, харчуючись весь цей час як попало на роботі, але справа того варта. До того ж, коли ваша друга половина прийде в себе і виявить в будинку хаос, оскільки вже кілька днів, а можливо і другий тиждень ви не прибиралися - вам нема коли! (До речі, секрети ефективного ведення господарства знайдете в статті «Як легко навести порядок в домі?» на нашому сайті), то його терпінню точно прийде кінець. Це ефект бумеранга, що змушує людину подивитися на себе з боку. Адже ваше ставлення до нього абсолютно таке ж, як і у нього до вас під час гри. Геть комп'ютери і хай живе колишня сімейна ідилія!

5. Зверніться до фахівця

Буває, хвороба настільки вже прогресує, що ні доводи, ні вмовляння, ні ваша підтримка не здатні вивести людину зі стану сомнамбули і позбавити його від ігрової залежності Буває, хвороба настільки вже прогресує, що ні доводи, ні вмовляння, ні ваша підтримка не здатні вивести людину зі стану сомнамбули і позбавити його від ігрової залежності. І тільки фахівець може допомогти. Лікарі називають ігроманію - лудомания і є дієві методи її лікування, поряд з алкоголізмом і наркоманією. Якщо людина дійсно вами дорожить, він прийме ваші умови звернутися до фахівця. Але знову ж таки, просити його про це треба без криків і істерик.

Насправді, захистити себе від такої напасті, як життя з гравцем можна ще під час цукерково-букетного періоду, коли ви тільки зустрічаєтеся. Відповідальна людина, яка живе не тільки своїми інтересами, у якого реальні життєві принципи, навряд чи буде від заходу до світанку проводити час біля комп'ютера, знаючи, що сім'я відчуває від цього дискомфорт. Азартними можуть бути і серйозні чоловіки, але у них є усвідомлення того, що казино, покер, комп'ютерні ігри - це болото, яке може засмоктати дуже глибоко і просто напросто обходять все це стороною. Знаючи свою слабкість, навіщо ж спокушати себе?

Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт sun-hands.ru обов'язкове!

З повагою, Міла Александрова.

Здавалося б, ну що кримінального в звичайній комп'ютерній грі?
Що поганого?
Чи думає в той момент людина про сім'ю?
Чи лікується ігрова залежність?
Питання в тому, чи готові ви допомогти вашому людині позбутися цієї залежності?
Так може бути, вам разом знайти таке заняття, яке б вас згуртувало?
Він любить стріляти?
Такий вам потрібен?
Навіщо ж метати тоді бісер перед свинями?
А не зробиш ти мені чайок?

Новости