Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Життя в Австрії. 7 речей, які тут дивують

  1. Аааа! Подивися, як там красиво! АААА !!!
  2. Магазини, ви взагалі працюєте ??
  3. На спорті!
  4. Коротко про погоду: Н - Непередбачуваність
  5. Такий різний сміття
  6. Ситуації на дорогах
  7. Затишок по-австрійськи

Ось уже майже два тижні Travel Rabbit знаходиться в цій маленькій країні в центрі Європи. Незважаючи на невеликі розміри, Австрія за багатьма параметрами «най-най»: одна з найбагатших, одна з найбільш екологічно чистих і одна з найкомфортніших для проживання країн світу.

Ми оселилися поки що не в великому місті, а в маленькому поселенні в горах, яке називається Рамзау. Тут всього 3000 жителів, та й їх в травні не зустрінеш - роз'їхалися по відпустках перед початком літнього туристичного сезону. Наш Рамзау та сусідні з ним містечка Шладмінг і Рормос - це одні з світових центрів гірськолижного взимку і похідний-пішого влітку, туризму.

Наш Рамзау та сусідні з ним містечка Шладмінг і Рормос - це одні з світових центрів гірськолижного взимку і похідний-пішого влітку, туризму

Вид на Шладмінг

Ось кілька речей, які нас встигли здивувати в Австрії:

Аааа! Подивися, як там красиво! АААА !!!

Ми, звичайно, читали, що Австрія - це край альпійських лугів, засніжених вершин і гірських озер, набирали «шпалери для робочого столу Альпи» в пошуку, дивилися рекламу «Milka», але такі пейзажі в живу все одно вражають! Вони не зосереджені в якомусь одному місці, на території національного заповідника, немає - вони тут всюди: уздовж трас, на виході з продуктового магазину, по дорозі до Адміністрації. Це вражає, це не приїдається, і ми дивуємося кожного разу, виходячи з дому і упираючись в 3000 метрову гору Дахштайн.

Це вражає, це не приїдається, і ми дивуємося кожного разу, виходячи з дому і упираючись в 3000 метрову гору Дахштайн

Рамзау

Гори засніжені, гори скелясті, гори вкриті хвойними або листяними лісами - ось таке різноманітне природне австрійське меню.

Магазини, ви взагалі працюєте ??

Працювати-то працюють, причому строго за графіком, але цей графік дуже незвичний для російської душі, яка звикла до можливості отримувати бажане 24 \ 7. Продуктові магазини в Австрії працюють до 19:30 в будні, до 17:00 в суботу і не працюють у неділю. Тобто якщо ти не встиг купити їжу до 17:00 суботи, то ... ееем ... це нікого не хвилює - будь голодним до понеділка, або харчуйтеся в кафе-ресторанах, але май на увазі, що багато хто з них працюють до 20:00. Поняття «цілодобовий магазин» Австрії не існує, навіть гіпермаркети типу «Метро» тут відкриті до 18:00. А ось магазин зв'язку, типу нашої «Евросети» працює з 9:00 до 12:30, а потім тільки з 16:30 до 19:00. Це зрозуміло в суворі трудові будні, у вихідні закрито.

Це зрозуміло в суворі трудові будні, у вихідні закрито

На виході з супермаркету Spar, Рамзау

А ще у австрійців повно державних свят, про які ми, навіть перерву інтернет, опиняємося не в курсі. Наприклад, сьогодні понеділок, 15 травня, а все закрито - мабуть, свято.

На спорті!

Австрійці - мега спортивна нація. Наш Рамзау - майже село, зовсім маленький, але на його території є трамплін, схил, бігові траси, спортивний комплекс з басейном, розмічені гірські маршрути і дуже багато магазинів спортивного одягу. У сусідньому Шладмінге - схил, на якому проходив чемпіонат світу з гірських лиж та тренувальні бази провідних світових збірних.

Звичайно, у нас все ж спортивно-туристичний район, але іноді здається, що вся Австрія - це один великий спортивно-туристичний район! На Заході - в Тіролі, кращі гірськолижні курорти світу, в столиці Тіролю, Інсбруку, двічі (!) Проходила зимова Олімпіада і щорічно проводиться Турнір чотирьох трамплінів, що на Сході - уздовж Дунаю, прокладена велотрасса, по якій можна доїхати до Німеччини і назад.

Рамзау

Вранці, бігаючи по лісу або піднімаючись по стежці в гору, можна зустріти австрійців від малого до великого, причому вони, навіть літні, будуть бігати краще і правильніше тебе, а їх одяг і екіпірування настільки крута і майже професійна, що мимоволі замислюєшся, а може повз пробігла світова легенда спорту XX століття, просто ти не в курсі?

Коротко про погоду: Н - Непередбачуваність

Якщо ви в Австрії, забудьте про прогнози погоди в інтернеті - дивитися їх абсолютно марно, тому що чхали гори на всі прогнози і підрахунки метеорологів. До обіду ти можеш ходити в шортах і встигнути обгоріти, а після обіду - одягнеш пуховик, шапку і будеш ховатися від дощу і вітру. Якщо їдете до Австрії навіть на тиждень, то ось вам наша порада - беріть і купальник, і куртку.

Якщо їдете до Австрії навіть на тиждень, то ось вам наша порада - беріть і купальник, і куртку

Весна в горах

Такий різний сміття

Просто запам'ятайте, щоб потім до вас не приходили з розмовою товариші з місцевого «домоуправління» - скло в один пакет, пластик - в інший, а харчові відходи - в третій, причому пакет для останніх має бути не звичайний, а з органічного матеріалу. Все це розноситься по різним сміттєвих баків, які ще й на пристойній відстані один від одного. І Австрія вам не Італія, тут з цим строго - якщо ви викидаєте скло в бак для пластику, то будьте готові, що в потрібні інстанції на вас обов'язково донесуть власні сусіди.

І Австрія вам не Італія, тут з цим строго - якщо ви викидаєте скло в бак для пластику, то будьте готові, що в потрібні інстанції на вас обов'язково донесуть власні сусіди

Різнобарвна і затишна вулиця Шладмінга

Ситуації на дорогах

Робота дорожніх служб різного виду і дорожня розмітка приємно дивують: пробки не встигають створюватися ні в разі ремонту, ні в разі аварії. Під час ремонтних робіт на дорозі роблять спеціальну тимчасову розмітку, яка перетворює одну смугу в кілька, зручно організовують і регулюють реверсивний рух, а при необхідності, один з працівників служби ремонту буде стояти весь день на дорозі і особисто показувати об'їзд або пояснювати, як краще проїхати в проблемному місці (ще й вибачиться за незручності). Під час аварії поліція приїжджає і разруливает ситуацію буквально за 7-10 хвилин.

До речі, щоб їздити по дорогах Австрії, необхідно купити і приклеїти на лобове скло спеціальну віньєтку, її можна і потрібно купити на першій же автозаправці після перетину кордону Австрії. За відсутність такої, штраф - 150 євро.

Затишок по-австрійськи

Заготовки для квіткового оформлення будинків продаються вздовж дороги і у всіх господарських і продуктових магазинах

Кожна вулиця, кожен будинок, кожне вікно в австрійських містах і селах просто просякнуті теплом і затишком. Австрійці приділяють цьому багато уваги - облаштовують та озеленюють балкони і підвіконня (квіти і інструменти для посадки продаються на кожному кроці), обладнують дворики для дітей (в Рамзау, як потепліло, в кожному дворі поставили батути), прикрашають ганок і садки перед будинком фігурками гномиків і тварин. Загалом людей ти тут майже не бачиш, але, коли дивишся на доглянуті будинки і палісадники, точно знаєш - вони тут є, вони працьовиті, господарські та, здається, дуже добрі і дбайливі.

Вид з веранди кафе в місті Рормос

Ось такі наші перші враження про Австрію. Відкриття тривають.

Наступна стаття
Попередня стаття

Схожі статті Travelrabbit
Недорогі готелі в центрі Праги
Громадський транспорт і паркування Праги
20 зручних сайтів з пошуку житла для подорожей

Популярні статті
Підбірка недорогих апартаментів з видом на море, Чорногорія
Підбірка недорогих апартаментів з видом на море, Хорватія

Магазини, ви взагалі працюєте ?
Магазини, ви взагалі працюєте ?

Новости