Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зелене озеро - неймовірний підводний парк в Австрії

  1. Відпочинок в околицях Зеленого озера
  2. Як дістатися

Читайте також:

Читайте також:

Зелене озеро популярно серед дайверів. Адже коли воно повноводо, то зелені луки, містки та лавочки йдуть під воду. Озеро стає раєм для підводних фотографів. "Зеленим" його і стали називати через багатої рослинності на дні водойми: дерева, чагарники і лугова трава надають товщі води яскраво-виражений і дуже характерний смарагдовий відтінок.

Зеленим його і стали називати через багатої рослинності на дні водойми: дерева, чагарники і лугова трава надають товщі води яскраво-виражений і дуже характерний смарагдовий відтінок

Відпочинок в околицях Зеленого озера

Крім традиційних прогулянок по берегах австрійського Зеленого озера, можна також зайнятися дайвінгом. Занурення з аквалангом починаються з середини травня і користуються великим попитом серед численних туристів, дозволяючи вдосталь насолодитися унікальним "підводно-надводними" ландшафтами. Пік рівня вод в озері доводиться на кінець травня-червень, а вже з липня водойму поступово міліє.

Пейзажі, що відкриваються під час занурення з аквалангом, дійсно заворожують: під час дайвінгу в Зеленому озері можна побачити на дні озера доглянуті прогулянкові доріжки, лавки і місток, який взимку пов'язує берега водойми. Також під час занурення в води Зеленого озера можна поспостерігати за життям озерної форелі, рачків, невеликих крабів і равликів.

Дайвінг-центр знаходиться безпосередньо на березі Зеленого озера. Там можна взяти напрокат все необхідне професійно спорядження для занурення. А ось дайвінг-школи там поки немає, тому приїжджати потрібно з сертифікатом дайвера.

Як дістатися

Як дістатися

Найближчий транспортний вузол до цієї природної пам'ятки - Брюк-ан-дер-Мюр, куди можна легко дістатися на поїзді з Граца і Відня (поїзди відправляються щогодини), а також з Інсбрука, Лінца, Клагенфурта та Зальцбурга (відправлення поїздів кожні 2 години) . З вокзалу Брюк-ан-дер-Мюр до Трагосса, недалеко від якого знаходиться Зелене озеро, можна доїхати на автобусі хвилин за 30-40 (відстань складає всього близько 24 км). Також можна дістатися до Зеленого озера на орендованому автомобілі - для автотранспорту біля водойми передбачена платна парковка.

Новости