Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віденський ліс (Відень, Австрія) - екскурсії, як дістатися, що подивитися

  1. Як дістатися до Віденського лісу
  2. Ландшафти і пам'ятники природи
  3. Туризм і велопрогулянки
  4. Виноградники і дегустації в Віденському лісі
  5. Долини, печери, замки в Віденському лісі

Віденський ліс багато хто звик вважати «казковим». Але місце не стільки містичне, скільки ідеально створене для відпочинку, прогулянок та екскурсій.

Віденський ліс - це зелений масив, що розкинувся всього в 25 км від столиці. Вкриті лісом гори середньої висоти входять до складу федеральної землі Нижня Австрія. Вінці досі вдячні владі за те, природний заповідник вдалося зберегти в первозданному вигляді, і стверджують, що немає кращого місця для відновного відпочинку. Віденський ліс, який займає територію в 45 км в довжину і 30 км в ширину, - одна з найпопулярніших виїзних екскурсій з Відня .

Якщо городян більше цікавить природа і туристичні маршрути, то мандрівники частіше бажають бачити середньовічний замок Ліхтенштейнів, монастир Хайлигенкройц і містечко Баден біля підніжжя Віденського лісу.

Як дістатися до Віденського лісу

Є три способи побувати в Віденському лісі, якщо у вас з'явився вільний час в Відні: це громадський транспорт, групова або індивідуальна екскурсія:

  • Щоб доїхати до «Віденського лісу», потрібно вийти на станції Eichgraben-Altlengbach Bahnhof. Звідти доведеться прогулятися близько 30-40 хвилин пішки, щоб наблизитися до лісового масиву. Для цього потрібно сісти на автобус S50, який кожні 30 хвилин відправляється із Західного вокзалу Відня (нім. Wien Westbahnhof, Europaplatz 2). Час в дорозі - 35 хвилин.
  • Групова екскурсія обійдеться в € 40-60 в залежності від програми. Маршрут на російській мові є на Тріпстере: «Казковий ліс - Віденський» (€ 55 за людину). За 4 години пропонується прогулятися по Бадену, відвідати Хайлигенкройц і насолодитися природою. На місці іноді є шанс знайти дешевше, але в 90% випадків екскурсії у Відні будуть пропонуватися англійською.
  • Індивідуальна екскурсія (основна спеціалізація Тріпстера) буде всім хороша, крім вартість. Наприклад, 6-годинний маршрут «В гості до князів і монахам в Віденський ліс» обійдеться в € 336 за екскурсію (від 1 до 5 чоловік). Дорого, навіть якщо уявити наскільки цікава програма - вона навіть включає обід в монастирській їдальні Хайлігенкройц!

До речі, якщо ви подорожуєте на машині, то вам потрібно рухатися в бік тієї ж станції Eichgraben-Altlengbach спочатку по трасі B1, а потім A1. Важливий нюанс: на цьому відрізку шляху, як і всюди майже в Австрії, є платні дороги.

Ландшафти і пам'ятники природи

Якщо бути точними, нижньоавстрійському гірський ланцюг розташувалася між віденським промисловим районом і горбистій місцевістю Мостфіртель, для неї характерна різноманітність природних ландшафтів. Висота Віденського лісу над рівнем моря коливається між 300 і 900 метрами, і звідси відкривається чудова панорама Віденського басейну і столиці Австрії. З півдня і заходу Віденський ліс обмежується річками, на сході межує з Віденським басейном, а на північному сході - вже безпосередньо з територією Відня.

З півдня і заходу Віденський ліс обмежується річками, на сході межує з Віденським басейном, а на північному сході - вже безпосередньо з територією Відня

Вид на замок Нойхаус Віденський ліс, Австрія)

Вид на замок Нойхаус Віденський ліс, Австрія)

Є в Віденському ліс і такі непрохідні місця

Є в Віденському ліс і такі непрохідні місця

І справжні господарі Віденського лісу

Прогулянки і походи по горах - найпопулярніше проведення часу відпочиваючих у Віденському лісі. Особливо цікаво сходження на гори Шёпфль і Міттершёпфль: на їх вершинах розташовані діючі обсерваторії. З Шёпфля відкривається вид, що тягнеться до гірських альпійських ланцюгів Калькальпен в Штирії.

Маршрути для скелелазіння прокладені на південь від Шёпфля - на Пелльштайне, Гфёлберге і на Хоер Ліндкогель. Безпосередньо біля Відня підносяться Херманнскогель, Драймаркштайн, Каленберг і Леопольдсберг - цілі для сходження.

Туризм і велопрогулянки

Віденський ліс - це чудові можливості для походів, велосипедних прогулянок, альпінізму і скелелазіння. Найпопулярнішими цілями для походів і велосипедних прогулянок вважаються схили у Медлінг, Глокенграт і Маттерхёрндль. Всі доріжки забезпечені зрозумілими і докладними покажчиками. Деякі з маршрутів адаптовані під зимові походи - засніжені ландшафти Віденського лісу виглядають не менш мальовничо.

Шанувальники скелелазіння особливо цінують скелю Енгельштайн біля Бадена, прямовисну стіну Міцці-Лангер-Ванд і Яммервандль.

Виноградники і дегустації в Віденському лісі


Відень - єдина столиця в світі, де виноградники можна зустріти в межах міста. Частина сонячних долин біля підніжжя Віденського лісу віддана у володіння виноградарських господарств. У Нижній Австрії вирощують виноград сорту рислінг. Висока вологість повітря і тепло, зберігається гірськими хребтами вздовж Дунаю, сприяють розвитку ботрітіс (благородної цвілі на винограді) - це надає елегантності. Вина з місцевих виноградників поєднують в букеті тони абрикосів, персиків і навіть екзотичних фруктів. У кращі роки в околицях Віденського лісу виробляють десертні вина, хоча традиційно рислінг - це напівсухі і сухі вина.

Популярні екскурсії з Відня на виноградники Віденського лісу, в Грінцинг. Програма, як правило, дуже проста: дегустація декількох сортів вин і легка закуска. Столи накривають або серед полів, або на відкритих терасах.

Детальніше про екскурсії в Віденський ліс на офіційному сайті www.wien.info .

Віденське колесо огляду - час роботи
Відень - Будапешт: як дістатися на поїзді - путівник
Відень - Прага - як дістатися швидше

Долини, печери, замки в Віденському лісі

Долини Віденського лісу пронизані мережею туристичних доріжок: в будь-якому інформаційному центрі можна взяти докладні карти маршрути. Один з одним долини з'єднані гірськими стежками, що проходять через невисокі перевали і провідними через гори Геріхтсберг, Хафнерберг, Малий Земмеринг і Ексельберг. Надзвичайно цікавим видається знайомство з печерами Віденського лісу:

  • Ельфенхёле і Айнодхёле між Гааденом і Пфаффштеттеном;
  • печера Драйдеррішенхёле нижче Аннінг;
  • Гончарна печера в Алланд;
  • печера Арнштайнхёле в комуні Марія-Райзенмаркт.

Оглянути слід і підземне озеро в Медлінг (Seegrotte), яке вважається найбільшим печерним водоймою в Європі.

Оглянути слід і підземне озеро в Медлінг (Seegrotte), яке вважається найбільшим печерним водоймою в Європі

Підземне озеро в Медлінг (Віденський ліс, Відень)

В околицях Відня є також велика кількість старовинних фортець і замків, зведених на височинах Віденського лісу. Серед фортець поза конкуренцією Ліхтенштейнський замок, а монастирських комплексів там цілий набір.

Монастирі на території Віденського лісу:

  • монастирський комплекс Кляйнмаріацелль;
  • знаменитий Хайлигенкройц - монастир Святого Хреста;
  • Картозіанскій монастир Мауербах;
  • монастирський комплекс Клостернойбург.

Більше фото Віденського лісу ви побачите в нашій добірці:

Новости