Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в березні, відпочинок і погода у Відні (Австрія)

  1. Відпочинок в Відні в березні: переваги і недоліки поїздки ранньою весною
  2. Погода у Відні в березні
  3. Температура повітря
  4. Температура повітря у Відні в березні
  5. Кількість опадів
  6. Сонячні, хмарні і похмурі дні
  7. Екскурсійний відпочинок
  8. Свята та фестивалі у Відні в березні
  9. Ціни на відпочинок
  10. Весняні канікули у Відні з дітьми в березні

Відень ... Старовинна і в той же час є чимось неймовірно молода столиця музики і поезії, осередок всього самого прекрасного, що зміг створити людина ... Її палаци і парки, собори і мости, дивовижні у своєму витонченість, притягують погляд і зігрівають серце.

Весняна Відень, що з'являється перед глядачем в новому обличчі прокинулася від зимового сну красуні, гідна того, щоб хоча б раз в житті побачити її своїми очима, не покладаючись на слова щасливих очевидців.

Відпочинок в Відні в березні: переваги і недоліки поїздки ранньою весною

Відгуки про відпочинок у Відні в березні описують австрійську столицю в цю пору року як дивовижний за красою місто, вже прогрітий весняним сонечком.

Відень в березні - це зовсім не загрузли у весняній сльоти і вогкості вулиці, похмурі мокрі гілки дерев і нічний мороз з ожеледицею. Відень в березні - це весна, в повний голос заявляє про свої права на старовинне місто. Це легкий аромат кави, що доноситься з дверей кав'ярень і сонячний полудень, що пестить теплими променями розпускаються бруньки на живоплотах.

Однак чи все так безхмарно в австрійській столиці в перший місяць весни? У будь-якій подорожі є свої позитивні сторони і явні недоліки. Питання полягає лише в тому, наскільки ці недоліки істотні для того чи іншого мандрівника.

Отже, приїхавши до Відня в березні, ви отримуєте наступні переваги:

  • явне потепління, що дає можливість більше гуляти на свіжому повітрі і активніше пересуватися по місту в пошуках цікавих місць;
  • можливість потрапити на один із знаменитих віденських балів - останніх в цьому сезоні;
  • участь в музичних фестивалях, обіцяних культурною програмою столиці в березні.

Головні неприємності, які можуть чекати гостей Відня в березні, полягають в непередбачуваності погоди в цей час. Хоча в ці дні переважає плюсова температура, плани мандрівників, які бажають оглянути визначні пам'ятки столиці, здатний порушити раптовий дощ.

У рідкісних випадках погода може здивувати городян і снігопадом, а після - відлигою з ожеледицею.

Другим недоліком березневої поїздки до Відня є відчутне зростання цін в цьому місяці в порівнянні з лютим. Весна несе з собою нову хвилю свят і фестивалів, які приваблюють безліч туристів, що, в свою чергу, не може не відбитися на цінах в місті.

Погода у Відні в березні

Погода в березні-квітні в столиці Австрії непорівнянна з весною в більшій частині наших широт. У Відні погода на початку березня скоріше нагадує другу половину квітня в звичному для нас розумінні.

Температура повітря у Відні в середині березня коливається від 7 до 15 ° С вище нуля, а до кінця місяця досягає + 17 ° С. Часом погода у Відні в кінці березня може піднести жителям міста сюрприз і здивувати майже річним двадцятиградусним теплом в денний час.

Температура повітря

Помірно-континентальний клімат, характерний для східної частини Австрії, забезпечує цьому регіону м'яку зиму з частою відлигою і ранню квітучу весну. Погода ще не дуже постійна, але температурний фон цього місяця в будь-якому випадку набагато сприятливішими лютневого.

У денний час стовпчик термометра все частіше показує позначку значно вище нуля - в середньому це +10 ° C, а вночі вже рідко падає нижче нульової позначки.

Температура повітря у Відні в березні

Середня температура в Відні в березні становить + 9,8 ° С вдень і + 3 ° С - в темний час доби. Максимальний показник, якого досягає температура повітря у Відні на початку весни, дорівнює позначці 20 ° С вище нуля. Найнижчою температурою в ці дні є 0 ° С.

Кількість опадів

Кількість опадів, що випадають в березні, невелика - всього 25,7 мм, але при цьому він є одним з найбільш вітряних місяців в році. Швидкість вітру в березні прирівнюється до лютневих показників - 4,5 м / с. З огляду на вогкість і легковажність погоди в Відні на початку весни, далеко не зайвим предметом в багажі мандрівника буде надійний парасольку з міцними спицями.

Сонячні, хмарні і похмурі дні

В цілому цей місяць складно назвати сонячним, проте за кількістю ясних днів він перевершує лютий. Сонячна погода тут тримається протягом 13 або 14 днів, а похмурих і дощових зазвичай буває майже порівну - відповідно по 8 - 9 днів за весь місяць.

Екскурсійний відпочинок

Якщо погода під час подорожі до Відня благоволить до вас, не відмовте собі в задоволенні поглянути на прекрасне місто з висоти пташиного польоту, а точніше - з висоти знаменитого Віденського Колеса огляду, складовою 65 метрів.

Втім, якщо день видасться непогожим - ця пам'ятка все одно до ваших послуг. Кабінки колеса обладнані таким чином, що в них можна навіть відсвяткувати ювілей за святково сервірованим столом - не те що прокотитися в дощовий день. Знаходиться воно в парку Пратер, на території якого можна буде знайти безліч розваг і атракціонів для всіх вікових груп.

Незважаючи на явне потепління, погода в Відні в березні все ще недостатньо лояльна до бажаючих оглянути краси міста ззовні. Тому, збираючись в поїздку, розумним кроком буде скласти план сімейних культурних заходів, доступних навіть в негоду і цікавих всім членам сім'ї незалежно від віку.

  1. Дитячий музей ZOOM . Двері цього музею відкриті для відвідувачів від одного року, але це зовсім не означає, що старшим хлопцям в ньому буде нудно. Тут знайдеться захоплююче заняття для всіх. Хочеш відчути себе морським вовком на борту справжнього корабля? Будь ласка! Набридло грати з подружками в дочки-матері? Чи бачите ви себе роль справжньої мами в інтерактивній грі. А якщо тебе тягне мистецтво, тут тобі відкриються секрети створення шедеврів живопису, музичних творів і навіть мультфільмів!
  2. Дитяче містечко «Мінополіс» . Ще одне чарівне місце, де дитячі мрії перетворюються в реальність. Малюкові виповнилося 4 роки, але йому поки менше 12? Саме час спробувати збити власний капітал і хоч на один день стати шановним банкіром ... або косметологом ... або ... Втім, можливостей тут стільки, що краще дати підростаючому людині самому визначитися, як провести цей видатний день!
  3. Віденська опера для дітей . Яка ж це Відень - без опери? Думаєте, це розвага виключено, якщо ви приїхали з дітьми? Ви глибоко помиляєтеся. Запросіть малюка в Дитячу оперу, і переконайтеся в цьому самі. Уявлення, організовані для юних глядачів, адаптовані для сприймання дітьми, які досягли шестирічного віку. Чарівності їм надає участь хлопців-танцюристів і музичні номери, в яких задіяний дитячий хор. Після такої пригоди маленького глядача нічого не залишиться, як безоглядно закохатися в музику і назавжди зробити її своїм добрим другом.
  4. Віденський музей природознавства (Naturhistorisches Museum) . Цілих 39 залів, що представляють увазі відвідувачів 25 мільйонів експонатів, чекають вас в цьому музеї. Тут хлопці знайдуть колекцію справжніх метеоритів, опудала дивовижних тварин і навіть динозавра - зовсім як живого, з зубами і кігтями, грізно гарчить на посетітелей.Такая екскурсія стане надзвичайним пригодою для дітей молодшого шкільного віку і підлітків. Та й мамам з татами буде цікаво поглянути, як жили наші предки - в музеї представлена ​​велика колекція скульптур, що ілюструють розвиток людства. А хто не злякається піднятися на дах музею, буде винагороджений відкривається звідси чудовою панорамою старого міста.

Свята та фестивалі у Відні в березні

Свята в Відні в березні, як і в інші пори року, мають безпосереднє відношення до музики. Уже на початку березня столицю охоплює нова хвиля святкового хвилювання - наступають «гайднівського дні».

Дні Гайдна. Відкриття фестивалю збігається з початком весни. Святкування присвячується пам'яті одного із засновників класичної віденської школи Йозефу Гайдну. Гості міста, які відвідали фестиваль, отримають можливість насолодитися творами великого композитора у виконанні талановитих музикантів.

Гості міста, які відвідали фестиваль, отримають можливість насолодитися творами великого композитора у виконанні талановитих музикантів

Проведення фестивалю - відмінний привід побувати біля пам'ятника Гайдна і в будинку-музеї, де композитор прожив дванадцять років. Таку екскурсію можна перетворити в сімейну прогулянку з дитиною шкільного віку, особливо якщо він небайдужий до музики і вчиться грати на музичному інструменті.

Фестиваль блюзу Vienna Blues Spring. Середина березня у Відні ознаменована проходять тут фестивалем блюзу. Традиційно велика частина концертів проводиться в концертному залі Райген, але в заході можуть бути задіяні і інші сцени австрійської столиці.

До уваги гостей міста, небайдужих до блюзу, будуть представлені твори, написані в різних напрямках цього стилю - від класичного до бугі-вугі. Як виконавці постануть блюзмени міжнародного масштабу і кращі з кращих віденських виконавців.

Бали у Відні в березні. Сезон балів у Відні триває до самого Великодня. Тому навіть мандрівники, які приїхали в кінці березня, ще встигнуть взяти участь в одному з найкрасивіших заходів, якими славиться музична столиця.

Слід зазначити, що участь в бальному святі - задоволення не з дешевих, і до нього краще підготуватися заздалегідь. Бальний наряд можна придбати в рідному місті чи в одному з віденських магазинів, а також взяти напрокат.

Вимоги до нарядів для кожного окремо взятого балу різні, тому перед відвідуванням заходу неодмінно з'ясуйте, в чому слід з'являтися безпосередньо на обраному вами балу.

Кілька уроків танців, взятих в одній з танцювальних шкіл, також будуть не зайвими. Якщо ви не встигли навчитися танцям на батьківщині, це можна зробити після прибуття до Відня - місцеві школи відкриті для відвідувачів будь-якого рівня.

Втім, зовсім не обов'язково, потрапивши на бал, танцювати всю ніч безперервно. Ви можете з'явитися тут в якості глядача і отримати задоволення, з головою занурившись у святкову атмосферу.

Сучасні бали у Відні є в першу чергу заходами, що об'єднують людей певної професії або пов'язаних спільними інтересами. Перелік віденських балів, як і кількість, змінюється з року в рік, і, щоб потрапити на певний бал, слід заздалегідь уточнити дату його проведення.

Традиційно впродовж березня у Відні проводяться такі заходи:

  1. Бал любителів музики в стилі техно;
  2. Бал віденських чехів і словаків;
  3. Бал пенсіонерів;
  4. Бал фільмів на німецькій мові;
  5. Спортивний бал;
  6. Бал «Танці проти раку».

Ціни на відпочинок

Ціни в Відні в березні значно зростають по відношенню до вартості відпочинку тут в лютому. Зокрема, проживання в віденських готелях обійдеться гостям столиці на 80% дорожче, ніж місяцем раніше.

Таке зростання цін можна пояснити початком весняного сезону музичних заходів у Відні.

Ціна проживання залежить не тільки від сезону, але навіть від дня заїзду.

Як стверджують очевидці, номер в готелі може коштувати дешевше, якщо вселитися в нього в неділю. В цей день в австрійській столиці майже нічого робити - велика частина магазинів і розважальних закладів закрита, а деякі проїзні картки стають дійсні лише з понеділка.

Незважаючи на зліт цін на проживання, вартість авіаперельотів в цьому місяці знижується майже на 20% порівняно з лютим.

Ваші витрати на відпочинок також значно збільшаться, якщо ви побажаєте взяти участь в одному з балів у Відні. Середня ціна на вхідний квиток складає від 100 до 16 000 євро.

Такий розкид в розцінках пояснюється різним ступенем привілеїв, доступних гостям, які купили квитки тієї чи іншої категорії. Сюди входить місце за святковим столом, право брати участь в різноманітних розіграшах та розвагах.

Уникнути зайвих витрат на проживання та переліт вам допоможе завчасне бронювання квитків і номера в готелі. На нашому сайті в розділі «Готелі» представлено широкий вибір варіантів житла, що забезпечують комфортний відпочинок з дітьми різного віку.

Весняні канікули у Відні з дітьми в березні

Березнева поїздка в вену обіцяє масу позитивних вражень для мандрівників будь-якого віку. Пам'ятки міста настільки різноманітні, що навіть самим маленьким відвідувачам не доводиться нудьгувати.

Однак погода в березні ще недостатньо тепла, щоб проводити довгий час на свіжому повітрі, і це може стати перешкодою для подорожі з дитиною молодше 5 років. З малюками краще зупинити свій вибір на останніх числах березня або навіть перенести поїздку на наступний місяць.

Якщо ж Ви подорожуєте виключно «дорослим» складом, тобто всі члени сім'ї перетнули межу п'ятирічного віку, можете відкинути всі сумніви і сміливо збиратися в дорогу - березнева поїздка до Відня виправдає всі ваші очікування.

Однак чи все так безхмарно в австрійській столиці в перший місяць весни?
Хочеш відчути себе морським вовком на борту справжнього корабля?
Набридло грати з подружками в дочки-матері?
Малюкові виповнилося 4 роки, але йому поки менше 12?
Яка ж це Відень - без опери?
Думаєте, це розвага виключено, якщо ви приїхали з дітьми?

Новости