Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Транспортна система Австрії. Автотранспорт

  1. Транспортна система Австрії
  2. Чому поштовий індекс - наше все в Австрії?
  3. Як взяти в оренду машину в Австрії і не загубитися?
  4. Як можна заощадити на оренді машини в Австрії?

У цій статті про я розповім вам, шановні читачі, про транспортній системі Австрії. За кадром залишаться повітряні лінії і водний транспорт, тому що Австрія - країна прекрасних ландшафтів. Тут набагато цікавіше пересуватися за допомогою комфортного і швидкого наземного транспорту. Ви вбиваєте відразу двох жирних зайців - економите і отримуєте естетичне задоволення від пейзажів за вікном. Особисто я так відпочивала - становила плейлист для айпод, сідала на швидкий поїзд, вибирала маршрут по живописней, - і ... дорога, дорога, ти знаєш так багато ... пісня, а не поїздка. У цій статті про я розповім вам, шановні читачі, про транспортній системі Австрії

Транспортна система Австрії

Отже, трохи сухих фактів: транспортна система Австрії прекрасно розвинена і настільки ефективна, дозволяє втілити в життя будь-яку авантюру мандрівника. Єдине, що вам потрібно - знати, що ви хочете побачити. Всі інші питання за вас вже вирішили.

Залізничний транспорт

Австрія є одним з найбільш залізничних держав Європи. Протяжність залізниць становить понад 6000 км. Про них я спробую розповісти якомога докладніше в розділі "Айзенбан, або залізниці - гордість Австрії".

автобусне сполучення

Також на гідному рівні мережу державних автобусів Bundesbus. Bundesbus yічем не гірше залізничної мережі і часто використовується для здійснення невеликих поїздок між населеними пунктами і виїздів на природу. До деяких лижних курортів в Тіролі та Форарльберг можна дістатися тільки на автобусі або машині. Єдиний мінус автобусного сполучення - ці квадратні морди не ходять у свята і в деяких місцях по неділях (див. Курйозні випадки)! Увечері теж є великий ризик спізнитися на останній рейс. Наприклад в Обервальтерсдорф, село, з якою ми почали знайомство з Австрією , Можна потрапити або виїхати на автобусі до 7 вечора. Зовсім незручно, коли хочеться погуляти по центру сусідніх міст до 10 вечора, як ми звикли.

Оренда автомобіля в Австрії

Компанії з оренди машин мають філії у всіх великих містах країни. Місцеві дороги знаходяться в прекрасному стані, але на гірських дорогах необхідно дотримуватися обережності. Рух в Австрії правосторонній.

Громадський транспорт

У кількох великих австрійських містах існує трамвайний транспорт: у Відні, Гмундене, Граці, Інсбруку, Лінці. Трамвайна система, що існувала в Зальцбурзі, закрита.

Про велосипеді ми вже говорили . На 160-ти залізничних станціях можна взяти напрокат велосипед і повернути його в офіс прокату на іншій станції. В Австрії багато велосипедних маршрутів, зокрема, багато хто з них йдуть уздовж річки Дунай і з Шварцвальда в Німеччині до Відня.

Гірськими видами транспорту є: фунікулери, лижні ліфти, канатні дороги і крісельні канатні підйомники.

Особистий автотранспорт

Автомобіль для австрійця - це третя нога. В хорошому сенсі. У кожної сім'ї, що живе за містом, є кілька автомобілів. У мами, у тата, у бабусі з дідусем, у старшого сина. У центрі міста трохи ситуація інша: проблеми з паркуванням, екологічна точка зору (не рідкість серед інтелігенції, наприклад, мій викладач їздив на метро, ​​тому що дбав про навколишнє середовище) і зручна мережа міського транспорту. Але авто настільки доступні, що навіть у біженців є особистий автотранспорт! Набагато складніше отримати права. Думаю, у нас буде час в іншій статті обговорити, як - же все-таки отримати австрійські автомобільні права і де в Австрії можна купити дешевий автомобіль з рук.

Найулюбленішими робочими конячками є Ауді та БМВ, майже місцевий автопром. Іммігранти з східними країнами воліють Мерседеси. У містах нерідко можна побачити міні - зручно паркуватися. Решта марки - вже примхи власника.

Австрійці користуються персональним авто дуже часто. Поїздки в супермаркет за покупками, на роботу зі свого хутора (чоловік моєї подруги їздить на роботу до столиці майже за 80 км!), В спортзал, в гості. Дійсно, третя нога. І друга голова, не треба думати - задав навігатора маршрут, і слухаєш жіночий голос. Але це той випадок, коли Іван Сусанін може відпочити. Краще знати не тільки назва населеного пункту, а його поштовий індекс.

Чому поштовий індекс - наше все в Австрії?

Постляйтцаль - це ваша дороговказ. Дуже багато міст з однаковими назвами. Зі мною був такий випадок, коли з міста Грац в федеральній землі Штирія мені потрібно було в Санкт Штефан, теж в Штирії. Повна назва Sankt Stefan im Rosental. Є ще 2 Санкт Штефана в Штирії і 4 по Австрії, а також 2 в Німеччині і один у Чехії. І так з багатьма містами і селищами. Природно, мої знайомі поняття не мали де це. Відстань була невелика, всього 30 км. Було темно, дорогу не поясниш, та й пам'ятала я її з вікна автобуса, який їде не по прямій а заходить в кожну сільце. Навігатор знає все - сказали мені вони, і ми поїхали. Темінь, а мене запитують, дізнаєшся дорогу? Звичайно немає) не видно нічого! Ми ж по сільській місцевості їдемо, але коли я побачила в світлі фар білосніжну статую коня, якої точно не було, я запанікувала, коли проїхали годину, ну не можемо ми на авто їхати повільніше автобуса, я зажадала перевірки! Коли розібралися, приїхали не в той Санкт Штефан. Поїхали назад в Грац, звідти за поштовим кодом в потрібний нам Штефан. Те, що мої нові знайомі були турки, багато що пояснює. Австрієць б швидше розібрався (див. Безпечно, щоб підвезли малознайомі люди). Крюк вийшов відмінний. Для мене досі загадка, в якій Санкт Штефан ми приїхали на початку. Петляли і нарізали кола відмінні, завдяки нави, до речі - то ремонт, то об'їзд, то дорога платна. А заблукати в навколишніх селах вночі ... Ворогові не побажаєш!

Цікава була реакція моїх знайомих: напетлялі зайвих 100 км, витратили паливо і спокійно поїхали далі. У нас, я думаю, колорит виразів б зашкалював!

А моя подруга так заблукала в Німеччині. Зрозуміла свою помилку, коли в усьому місті не знайшла потрібної їй вулиці. Довелося їхати на інший край країни. Поважайте поштовий код!

Як взяти в оренду машину в Австрії і не загубитися?

Якщо вас не лякає ймовірність заблукати кілька разів, перед тим як ви доїдете, куди збиралися, ви можете орендувати собі машинку вже в аеропорту, бажано, забронювавши заздалегідь.

Скільки коштує оренда машини в Австрії?

Оренда кляйнваген Citroen C3 обійдеться вам від 129 євро на 4 дні, VW Polo - від 190 євро на 4 дні. Авто ви отримуєте з повним баком і повинні повернути теж з повним баком.

Багатоповерхові автостоянки, особливо в Швехат - це катастрофа! Лабіринт з постійно зустрічаються автоматами, для яких потрібна спеціальна картка для оплати, інакше ви просто не зможете виїхати. Природно, що у вас її може і не бути, тому поставте це питання агенту при передачі машини. У нас потрібної картки не виявилося, довелося дуже довго шукати, у кого попросити. Стоянка безпосередньо перед самим аеропортом дуже дорога.

Якщо ви орендували авто, дуже уважно ставитеся до питань парковки Якщо ви орендували авто, дуже уважно ставитеся до питань парковки. В межах міста стежте, що ви не заважаєте руху громадського транспорту. Водій буса або трамвая мовчки відправить ваш номер в поліцай, і вам прийде квитанція зі штрафом, без особливих пояснень за що. Також у багатьох місцях і на автобанах знаходяться камери, що робить водія потенційною жертвою штрафу.

На фото зліва вулички Відня. Існує навіть жарт, що доводиться шукати парковку в іншому бецірк (районі). Живу в Леопольдштадт, а паркуюся в Зиммеринг. Жарти жартами, але ми іноді нарізали до 5 кіл по району і чекали, коли звільниться місце! Деякі навіть реєструють автомобіль на інваліда, щоб паркуватися на спеціальних місцях, інші їздять на міні, або, як уже згадувалося, не користуються авто.

Як можна заощадити на оренді машини в Австрії?

Щоб заощадити на оренді машини, можна купити собі авто, що вже від 400 євро. Купівля вимагає більшої паперової тяганини, і потім вам просто доведеться кинути дитину на кордоні, тому що ви самі знаєте нашу митницю. Зате покатаєтеся всмак.

Що можна робити в Австрії, обзавівшись машиною? Звичайно ж, Шоппом в Чехії!

Плюси особистого автотранспорту всім відомі: їдеш, куди хочеш, коли хочеш і з ким хочеш. Наприклад, ми з подругою їздили після робочого дня до Чехії на шопінг і нарощувати нігті. В Австрії близько 7 вже тиха година, магазини закриваються. У Чехії ж центральний супермаркет працює до 24.00 і ціни значно дешевше. Чеська одяг дуже стильна. Нігті можна наростити і розписати в цьому ж супермаркеті, там спеціальний салон. Працюють китайці - швидко, красиво, дешево. Поруч - ресторан китайської кухні, але оформлений як Макдональдс.

Цікаво, 40 хвилин їзди, а відчуття пострадянського простору. Проїжджаєш багатоповерхові коробки спальних районів, в супермаркеті покупці слов'янської зовнішності, мова більш рідна. Інший вимір.

Бути попутником в Австро

Ще один спосіб заощадити на транспорті в Австрії - це приєднатися до будь-кого як попутник. Називається мітфарен (дослівно: їхати с). Наприклад, сьогодні, 23.09.2014 я можу поїхати з Відня в Лінц о 15.00 за все - лише за 10 євро! Подивіться на відстань - на знаменитих ÖBB квиток сьогодні б обійшовся вам майже в 70 євро, правда доїхати можна на півгодини швидше, ніж на авто. (Якими ще залізничними лініями користуватися, щоб було дешевше - читайте в розділі про залізні дороги).

В таких умовах я б їхала:

Фіат, можна взяти великий рюкзак в багаж, курити не можна, ціна -10 євро, людина на наступному тижні в понеділок поїде в Зальцбург, можна буде приєднатися (сьогодні вівторок). Зустрічаємося у Макдональдса (Hadikgasse 254 - 1140 Wien), телефон ***, водій Лео. Виїзд о 15.00, прибуття -17.00.

На мою думку, чудово!

До кого можна приєднатися в якості попутника я дивлюся на сайті http://www.mitfahrgelegenheit.at/

Ось ми і познайомилися з усіма можливими способами пересування на автомобілі, PKW - перзоненкрафтваген, як кажуть австрійці та німці, - персональна машина.

Привіт! Мене звуть Світлана, і я - автор цієї статті. Поділіться статтею з вашими друзями: тисніть лайк і робіть репост. А я з задоволенням відповім на ваші питання в коментарях.

Сподобалася стаття? Поділіться їй!

Буду дуже вдячна, якщо ви оціните цю статтю:

Сайти, які допомагають мені:

  • Знайти дешеві авіаквитки - Aviasales і SkyScanner .
  • Заощадити гроші на готелі - RoomGuru .
  • Зняти квартиру у господаря - Airbnb .
  • Взяти авто в оренду в будь-якому аеропорту або місті - Rentalcars .
  • Знайти квитки на автобуси, пороми і потяги по Азії - 12go.asia .
  • Забронювати таксі з / в аеропорту - Kiwitaxi .
  • Купити вхідні квитки та екскурсії зі знижками - Klook .
  • Знайти екскурсії від місцевих жителів - Tripster .
  • Вибрати Турстраховки - Instore.travel і Cherehapa .
  • Знайти тур за найкращою ціною - Travelata і Level.Travel .

Ще цікаві статті про подорожі:

Як взяти в оренду машину в Австрії і не загубитися?
Як можна заощадити на оренді машини в Австрії?
Чому поштовий індекс - наше все в Австрії?
Темінь, а мене запитують, дізнаєшся дорогу?
Як взяти в оренду машину в Австрії і не загубитися?
Скільки коштує оренда машини в Австрії?
Як можна заощадити на оренді машини в Австрії?
Що можна робити в Австрії, обзавівшись машиною?
Сподобалася стаття?

Новости