Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Санкт-Антон, Санкт-Крістоф-гірськолижні курорти Австрії

<СТРАХУВАННЯ В ТУРИЗМ>

Без сумніву це курорт номер один в Австрії - найпрестижніший, найякісніший і один з найбільш дорогих. Тут збирається вся гірськолижна еліта. Санкт-Антон (St.Anton am Arlberg) - один з найпопулярніших курортів Австрії та один з чотирьох австрійських «грандів», що входять в клуб Best of the Alps. Разом з сусідніми курортами Лех-Цюрс, Санкт-Крістоф, Варт і іншими він утворює велику зону катання Арльберг. Санкт-Антон вважається колискою гірськолижного спорту: в 1901 році був заснований перший альпійський лижний клуб. А в 1928 році на складних схилах вперше були проведені знамениті Альберг-кандагарському змагання.

<КОЛІРНА МАРКИРОВКА ГІРСЬКОЛИЖНИХ ТРАС>

<КОЛІРНА МАРКИРОВКА ГІРСЬКОЛИЖНИХ ТРАС>

Зараз з великих гуру в Санкт-Антоні постійно проживає Карл Шранц. Він володіє власним готелем. Його ім'ям названа чорна траса, на якій проводився швидкісний спуск під час Чемпіонату світу-2001.

<ЧАС ПЕРЕЛЬОТУ>

Сучасну популярність серед гірськолижників курорт завоював не в останню чергу, завдяки своїй «скромною розкоші» - існує вже понад 600 років, супердорогий готелі «Арльберггоспіц», яка стоїть в оточенні вікових сосен. У цьому готелі щороку зупиняються багато знаменитостей. Але основна притягальна сила цієї долини - відмінні складні Позатрасові спуски на схилах гори Валлуга і Альбонского хребта. Якщо пощастить зі снігом - катання просто фантастичне, ці схили вважаються кращими в Австрії. Основна кількість схилів Санкт-Антона припаде до смаку лижникам середнього рівня і більш досвідченим.

<ВІЗИ>

Гірськолижний комплекс Санкт-Антон, включає в себе і Санкт-Якоб, Санкт-Крістоф і Штубен
Гірськолижний комплекс Санкт-Антон, включає в себе і Санкт-Якоб, Санкт-Крістоф і Штубен. Курорт багатий своїми традиціями і знаменитий бездоганними цікавими трасами. Санкт-Антон розташований на висоті 1304 м над рівнем моря. 6 підйомників йдуть на основні траси практично з центра курорту (100-150 метрів від пішохідної зони). Максимальна висота підйому 2811 м (Валлуга), 2326 м (Гамп-Караль) і 2645 м (Ренель-Ріффель). З вершини Валлуга починається найдовша траса регіону -10,2 км.
Для любителів сноуборду багато природних горбів, фан-парк і халф-пайп є на Рендлю, в Петні є фан-парк.

<ПРАВИЛА ВИВЕЗЕННЯ ТВАРИН>

Лижний сезон тут триває з грудня по початок травня
Лижний сезон тут триває з грудня по початок травня.
Курорт досить дорогий і входить до групи Best of the Alps. При цьому він в міру демократичний і на ньому цілком достатньо готелів середнього рівня і пристойних апартаментів.

При цьому він в міру демократичний і на ньому цілком достатньо готелів середнього рівня і пристойних апартаментів

Поряд з курортами Цюрс, Лех і Оберлех, Санкт-Антон входить в гірськолижний регіон Арльберг. Дві основні зони катання - Санкт-Антон і Лех (з розташованим над ним Оберлех) об'єднані безкоштовним автобусом і загальним ski-pass.

Санкт-Антон - курорт, багато трас якого недооцінені по своїй складності
Санкт-Антон - курорт, багато трас якого недооцінені по своїй складності. Тут багато «червоних» трас, які в інших місцях класифікувалися б як «чорні», і, відповідно, «синіх», які реально набагато ближче по своїй складності до «червоним». Зазначені на мапі Позатрасові спуски досить складні, що не патрулюються, не захищені від лавин, рекомендується супровід гіда. Про стан трас і роботі підйомників можна дізнатися з програми телебачення.

Найвища точка Арльберг - вершина Валлуга    (2811 м), з якої відкривається приголомшлива панорама Східних Альп
Найвища точка Арльберг - вершина Валлуга (2811 м), з якої відкривається приголомшлива панорама Східних Альп. До вершини можна дістатися за допомогою багатомісної канатної підвісної дороги. Одна з трас веде звідси до піку Шиндлера, де починаються здаються часом нескінченними спуски через Матуньйох або Шіндлеркар.
Нижче, в районі Гальціг, в розпал сезону на трасах дуже багато любителів лиж.

Нижче, в районі Гальціг, в розпал сезону на трасах дуже багато любителів лиж

Санкт-Антон пов'язаний з цікавим по рельєфу лижних районом Альбон і зі Штубеном. Всі регіони катання добре доступні з Санкт-Антона, виняток - регіон на хребті Альбон, на який веде підйомник з Штубен. Спуститися в Штубен можна по трасі середньої складності, з Валлуга через Ульмер Хюттле. Канатна дорога на Альбон починається відразу ж за готелями Штубен. Вона складається з двох черг і піднімає туристів на схили Альбонского хребта з відмінною цілиною. Взагалі, Альбон характерна тим, що тут можливості вільного спуску настільки великі, що навіть малодосвідчений лижник може їхати, особливо не турбуючись: в будь-якому випадку він потрапить або до готелю «Фервалль», або до пересадковою станції альбонской канатної дороги, звідки можна за кілька хвилин знову дістатися до Альбонского хребта.

У Санкт-Антоні для того, щоб отримати задоволення від інших видів спорту, є майже все: і санна траса (від Гамп до Нассерайна), і відмінний каток. При бажанні можна навіть стрибнути удвох з парашутом. Можна також зайнятися верховою їздою, тенісом, керлінгом, поплавати в басейні, позасмагати в солярії. В кінці зими проводяться змагання на кубок з тенісу. Тут десять дискотек і стільки ж барів з живою музикою; славиться бар «Рендлю-Біч», де подають морозиво. На курорті багато пішохідних зон, за якими можна гуляти всю ніч. Загалом, тут кожен знайде собі заняття до душі!

Загалом, тут кожен знайде собі заняття до душі

Новости