Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдвяні традиції. Австрія

Наближення Різдва в Австрії дуже помітно Наближення Різдва в Австрії дуже помітно. Приблизно за чотири тижні до Різдва в Австрії починається Адвент - період різдвяного посту і очікування святкування Різдва. В цей час в будинках прикрашають спеціальний вінок, на який встановлюється чотири свічки. У першу неділю різдвяного посту запалюється одна свічка, в другу - дві, в третю неділю горять вже три свічки, а напередодні Різдва, в останню неділю Адвента запалюються всі чотири свічки.

В цей же час по всій країні починають працювати Різдвяні базари. Традиція їх улаштування бере свій початок в Середньовіччі. Віденська ярмарок - найстаріша в німецькомовних країнах. На Різдвяних базарах можна побачити любовно прикрашені кіоски, які стоять уздовж вулиць, що продають Різдвяні солодощі, у вигляді печива, витончено виконаного на австрійський манер, льодяників, гарячого вина з пряним букетом і апетитно-ароматними смаженими каштанами, що заповнюють свіжий зимове повітря.

Магазини по суботах під час всього Адвенту працюють довше звичайного - щоб всі встигли купити подарунки родичам і друзям. На Різдво Відень і Австрія затихає, бо це суто сімейне свято. Як правило, австрійці збирають на свята всю рідню. На Різдво прийнято дарувати шоколад і випічку. Знайомим, а також діловим партнерам вінці часто посилають подарунки поштою.

Традиційними в цей вечір на столі є різдвяний сазан і пряна випічка: ванільні «підкови» , Віденські рогульки, коричневі зірки, марципановий «штоллен» і знаменитий віденський яблучний штрудель . Дрібні печива і волоські горіхи, загорнуті в золоту фольгу, прикрашають різдвяну ялинку, хоча, зрозуміло, у кожної сім'ї є і свої традиції. Кругом панує святкова атмосфера і відчуття домашнього затишку, викликаючи яскраві асоціації з чарівним світом Гофмана і Андерсена.

Новости