Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Швейцарії

Швейцарія - пам'ятки Швейцарії

У Швейцарії знаходиться безліч різноманітних пам'яток, здатних зацікавити людей з найрізноманітнішими уподобаннями. Крім прекрасних музеїв і чудових пам'яток архітектури, розташованих в містах країни, тут є багато старовинних замків і найкрасивіших місць, які варто відвідати, вирушаючи в автобусний тур по Європі .
У Швейцарії знаходиться безліч різноманітних пам'яток, здатних зацікавити людей з найрізноманітнішими уподобаннями

Один з найбільш романтичних замків світу - Шильон був побудований в 13 столітті поблизу Монтре. Він знаходиться на скелястому острівці посеред Женевського озера і з'єднаний з берегом дерев'яним мостом, побудованим в 18 столітті замість зруйнованого підйомного мосту. Його готичні вежі, які немов ширяють над хвилями озера, справляють незабутнє враження на туристів. Однак, незважаючи на видиму красу, Шильонский замок довгі роки використовувався як в'язниця для державних злочинців. У підставі замку, безпосередньо в товщі скель, були вирубані підземелля, де в 17-18 століттях зберігався арсенал бернского флоту, а поруч розташовані вирубані в скелі темниці для в'язнів замку. У 1532 році герцогом Савойський сюди на чотири роки був заточений настоятель собору Св. Віктора Франсуа де Бонивар. До сих пір збереглися сліди на підлозі камери, де чотири роки був прикутий до стовпа знаменитий в'язень. Відвідавши в 1816 році замок Шильон поет Байрон був настільки вражений історією Бонівара, що описав її в ліричній поемі "Шильонський в'язень", після видання якої замок став знаменитим. Сюди приїжджали Віктор Гюго і Флобер, Ганс Християн Андерсен і Марк Твен, Шеллі і Чарльз Діккенс. Після ретельної реставрації замок був відкритий для туристів і тепер, вирушивши сюди на екскурсію, можна оглянути його від темниць, до сторожової вежі, а також помилуватися на колекцію зброї і стародавніх артефактів, знайдених при розкопках.
З середньовічних фортець Швейцарії представляє інтерес замок Грансон, будівництво якого було розпочато в 11 столітті. Його круглі вежі піднімаються в мальовничому куточку на березі озера Нешатель, недалеко від Берна. Замок кілька разів перебудовувався і свій остаточний зовнішній вигляд придбав до 13 століття. У 15 столітті він став домівкою Шалон-Оранжа, який провів значну перебудову внутрішньої частини Грансона. Гості замку, які вчиняють автобусний тур по Швейцарії , Можуть подивитися колекцію старовинної зброї, що зберігається в Грансона, пройтися по його історичним залах і доторкнутися до крісел, виготовленим масте Один з найбільш романтичних замків світу - Шильон був побудований в 13 столітті поблизу Монтре рами епохи Відродження, які встановлені в Лицарському залі. Також можна заглянути в підземну в'язницю і відвідати музей автомобілів, розташований в залах напівпідвального поверху. Серед інших експонатів тут зберігається білий Роллс Фантом, випущений в 1927 році, який колись належав великої Грети Гарбо.
Найкрасивіше місто Швейцарії - Люцерн, розташований на березі озера Фірвальдштеггер, приваблює туристів численними пам'ятками. Тут можна побачити найстаріший в Європі дерев'яний міст Капельбрюкке, церква Іезуітенкірхе, побудовану в 1666 році, вежі кріпосної стіни Музермауер, побудоване в 1606 році, будівля ратуші Корнмаркт і інші пам'ятники історії і архітектури. Здійснюючи автобусну поїздку по місту можна невтомно милуватися численними фронтонними прикрасами, дерев'яними містками і мальовничими площами, прикрашеними фонтанами. У цьому курортному містечку є безліч музеїв, серед яких Музей Коштів Повідомлення, Музей Пікассо, Музей національних костюмів і унікальний Льодовий палац, розташований в Льодовиковий саду «Глетчергарден». Він являє собою геологічний феномен, який зберігся з епохи льодовикового періоду.
Одне з найкрасивіших природних місць Швейцарії - водоспад Рейнфол. Цей найбільший водоспад Європи знаходиться поблизу від кордону з Німеччиною на річці Рейн. Кожну секунду з висоти 23 метри вниз обрушується майже 700 м / 3 води. Ширина водоспаду 150 метрів, що дозволило побудувати спеціальні тераси, що нависають над вируючим потоком, з яких зручно спостерігати чарівне видовище, яке представляє собою водоспад. Для тих, хто хоче побачити водоспад в безпосередній близькості, організовується екскурсія на розташований в центрі водоспаду острівець. Приїхавши сюди сміливці можуть піднятися по вузькій металевій драбині на саму вершину скелястого острова, звідки відкривається вражаючий вид на замок Лауфен, що підноситься над водоспадом.

Новости