Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт Ішгль, Санмнаун (Сильвретта Арена) Ischgl, Samnaun (Silvretta Arena)

  1. Відео

Сонце і море снігу на трасах Ішгля   Гірськолижний курорт Ішгль - один з найбільших в Австрії за розміром зони катання

Сонце і море снігу на трасах Ішгля

Гірськолижний курорт Ішгль - один з найбільших в Австрії за розміром зони катання. І один з найпопулярніших. Офіційна довжина пов'язаних трас тут 238 км. Якщо додати сюди траси сусідів по долині Галтюр, Зеє і Каппль, то вийдуть значні 350 км. Між містечками можна переїжджати на безкоштовному для власників скі-пасу автобусі, тому цілком досяжно за одну поїздку покататися і подивитися всі курорти долини.

Хоча багатьом і одного Ішгля вистачає позаочі, особливо з урахуванням можливостей послелижного дозвілля. За містом закріпилася репутація, мабуть, самого тусовочного місця Австрії, а, значить, і всіх Альп. Тут велика кількість ресторанів, барів, є кілька клубів і навіть заклад зі стриптизом. Непогано для невеликого селища розмірі 1500 на 400 метрів. На курорт приїжджає досить багато молоді, в деяких закладах гульня йде до глибокої ночі. Тому якщо ви налаштовані не тільки активно покататися, але і гарненько «відтягнутися», - Ішгль однозначно ваш вибір. Якщо ж ви любитель тиші, а покататися на курорті все-таки хочеться, краще вибрати готель, розташований в стороні від епіцентру веселощів. До речі, місто дуже грамонтно спланований, зокрема автострада винесена на край міста, тому центр вільний від шуму наскрізного руху. Радує і сучасність інфраструктури, наприклад, від центральної пішохідної Dorfstrasse до одного з трьох підйомників веде тунель з горизонтальним ескалатором. Загалом, все зроблено, щоб полегшити життя «гірськолижного люду». Для зручності катальщіков, які проживають на відстані від підйомників, є можливість зберігати інвентар за невелику плату в точках депозиту, в тому числі на верхній станції підйомника на Idalp. Дуже зручно. Варто відзначити, що на курорт давно і надійно «протоптали доріжку» російські туристи, з усіма наслідками, що випливають для кого-то плюсами, а для кого-то мінусами. Наприклад, в деяких ресторанах можна зустріти меню російською.

Шістдесяті роки - часи початку гірських лиж в Ішгль

Якщо повернутися безпосередньо до гірськолижної складової відпочинку, то варто відзначити, що епоха катання в долині почалася порівняно недавно - 12 січень 1963 року, коли був побудований перший підйомник. Незважаючи на молодість, інфраструктура розвивалася і продовжує розвиватися швидкими темпами, в першу чергу завдяки солідним інвестицій. Сьогодні Ішгль має одну з найсучасніших і найпотужніших систем підйомників, багато креселки обладнані ковпаками і навіть підігрівом. З новин останнього часу - споруда підйомника на Piz Val Gronda на висоту 2812 м. Зворотним боком великих інвестицій є дорожнеча: в Ішгль, нарівні з Лехом, - одні з найвищих цін на розміщення і харчування серед австрійських гірськолижних курортів.

Зворотним боком великих інвестицій є дорожнеча: в Ішгль, нарівні з Лехом, - одні з найвищих цін на розміщення і харчування серед австрійських гірськолижних курортів

Та ж гора, що і на ретро-фото, але вже сьогодні

Отже, що ж пропонує для катання зона над Ішгль - Сильвретта Арена, названа так на честь вершини Silvrettahorn (3244 м), що лежить в глухому куті долини. 238 кілометрів спусків, за якими можна переміщатися не знімаючи лиж. Це одне з небагатьох місць в Альпах, де зона катання розташована на території двох країн, в даному випадку Австрії і Швейцарії, межа між якими проходить по вершинах Viderjoch (2732 м), Greitspitze (2872 м) і Palinkopf (2864 м). Велика частина спусків розташована на австрійській стороні, де схили переважно північній і північно-західної орієнтації, в Швейцарії ж траси в основному звернені на південь. Ареал катання, незважаючи на значні розміри, досить компактний, що дозволяє гнучко варіювати свій графік катання в залежності від погоди і фізичного стану. За крупному можна виділити три зони катання: Idalp (2300 м), куди витягають підйомники безпосередньо з міста; Спуски з Palinkopf в сторону долини Fimbatal і швейцарська Alp Trida (2263 м), де є кілька непоганих трас в тому числі для новиков. Всі ці зони розташовані на висотах 2000-2864 м, над зоною лісу, що, з одного боку, гарантує хороший сніг протягом усього сезону (навіть в безсніжну зиму його в достатній кількості настріляють сніговими гарматами), з іншого боку, в разі негоди, катання вийде не надто комфортним, а, коли дме сильний вітер, підйомники, що з'єднують Австрію і Швейцарію, можуть бути закриті.

Плато Idalp (2300 м) - центральне місце зустрічі

Четверта фактична зона катання - це лісові спуски в Ішгль. Ось тільки великого задоволення вони скоріше за все не доставлять, особливо після обіду. Справа в тому, що це досить вузькі поворотні доріжки, марковані як червоні, які, коли народ починає спускатися в місто, дуже сильно розбиваються. Лижникам на них у другій половині дня туди точно сунутися не варто, краще повернутися вниз на підйомнику. Ті ж, хто впевнений у собі, можуть спуститися прямо в місто, а до деяких готелях можна навіть під'їхати на лижах.

Якщо говорити про складність трас, то в цілому курорт не для початківців, для них тут не так багато місць, де можна розвернутися. Навчальна зона на Idalp та кілька синіх спусків в Alp Trida - ось, мабуть і все. До того ж деякі туристи відзначають що оцінка складності трас в Ішгль в цілому дещо занижена. З іншого боку і чорних трас для експертів і зон для фрірайду теж не дуже багато. Тому в першу чергу курорт підійде впевнено катаються лижникам середнього і вище рівня. Є сноуборд парки: один, побільше, на австрійській стороні на Idalp, інший - на швейцарській, в районі Alp Trida.

Снігові поля Ішгля

На окреме слово заслуговує лижне подорож до швейцарського Самнаун. Справа не тільки в тому, що це досить довгий спуск по червоній трасі №80 з вершини Palinkopf. Історично так склалося, що Самнаун є зоною безмитної торгівлі. Таким чином, подорож туди виходить вельми багатогранним: з одного боку - це цікавий гірськолижний маршрут, з іншого - можливість відвідати на лижах дві країни за один день, з третьої - провести вигідний шопінг. Один раз точно з'їздити варто, навіть якщо ви нічого не плануєте купувати.

Після катання, крім всіх розважальних закладів, можна відвідати сауну в своєму готелі (якщо вона є) або в публічному центрі Silvretta Centre , Де також можна поплавати в басейні. Втім цей центр туристи не дуже хвалять, цікавіше може бути відвідування водного центру в сусідньому Галтюр , Де є також кілька водних гірок.

Підводячи підсумки, можна сказати, що Ішгль - типовий тирольский гірськолижний курорт, де місцевий колорит поєднується з сучасними технологіями найвищого класу. Найбільше він підійде впевнено катаються лижникам, у яких після гірськолижного дня ще залишаються сили і бажання потусуватися. Для них це місце стане, можливо, найулюбленішим в Альпах, куди вони повернуться ще не один раз.

Відео

Знайти і забронювати готель на курорті через

Booking.com 238

км трас, 1400 - 2872 м

Проживання 1400 - 1840 м

Найдовша траса 11 км

скіпасс 255 € за 6 днів в 2019 Сезон 22.11.18 - 01.05.19

Новости