Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти Австрії. Бад-Кляйнкірххайм

Для перегляду цієї карти необхідний Javascript

Бад-Кляйнкірххайм розташовується в північній частині землі Карінтія, трохи на схід від перевалу Тауерн Пасс, на висоті 1100 метрів над рівнем моря. В Австрії він відомий не тільки як хороший гірськолижний курорт, але і як чудовий оздоровчий центр на основі термальних джерел. Прекрасно обладнані гірськолижні траси, в поєднанні з красивою природою і всіма умовами для комфортного відпочинку і ефективного лікування, роблять Бад-Кляйнкірххайм одним з найпопулярніших курортів на території країни.

В основному сюди їдуть відпочивати сім'ями, оскільки перелік вибору способів проведення дозвілля, тут на рідкість широкий і різноманітний. Що стосується безпосередньо катання, то невеликі висоти, широкі траси і пологі схили є ідеальним плацдармом для того, щоб почати освоювати ази гірськолижного спорту. У той же час, для професіоналів, захоплюючих маршрутів тут майже немає, чого не можна сказати стосовно сноубордистів, для яких на курорті оснащений спеціальний фан-парк з 90-метровим халф-пайпом. Невеликим мінусом Бад-Кляйнкірххайм є деяка роз'єднаність зон катання, що знаходяться на незначній відстані один від одного. Однак ті переваги, якими володіє курорт, з лишком перекривають наявні недоліки, а то кількість туристів, яку щороку відвідує ці місця, лише свідчить про рівень гірськолижного комплексу і його популярності серед любителів зимових видів спорту.

Однак ті переваги, якими володіє курорт, з лишком перекривають наявні недоліки, а то кількість туристів, яку щороку відвідує ці місця, лише свідчить про рівень гірськолижного комплексу і його популярності серед любителів зимових видів спорту

Послідовне і зручне розташування трас дозволяє лижникам легко орієнтуватися на місцевості і в той же час максимально урізноманітнити програму катання. Всі маршрути, в основному знаходяться між двома точками, вершинами Кайзербург і Brunnah, з розкинувся біля підніжжя невеликим селищем під назвою Санкт-Освальд. Якщо сісти на автобус, то можна доїхати до мальовничого регіону Фалкерт, де значна частина трас призначена для новачків, а ось схили Franz Klammer є вотчиною маститих професіоналів. У цих місцях і зосереджені всі основні зони катання. В районі підйомників Kaiserburgbahn і Laerchegglift обладнані траси для сноубордистів. Крім того на засніжених схилах Бад-Кляйнкірххайм є маршрути для бігових лиж, серед яких виділяються «Римська лижня», багатокілометрова траса Gurktalloipe, довжиною понад 40 кілометрів, а також Nocklam і долинна лижня Санкт-Освальд, протяжністю 3 кілометри. Між зонами Штрозак, Фалькертхаус і Санкт-Освальд пролягають санні траси. Деякі гірськолижні маршрути висвітлюються в темний час доби, дозволяючи бажаючим кататися при місячному світлі, що, безсумнівно, додає неабияку частку романтики. Велика кількість снігових гармат забезпечує необхідну товщину снігового покриву протягом усього сезону.

Однією з найбільш цікавих особливостей курорту є поширена в гірськолижній Європі програма «Аll inclusivc», під знаком якої проходять певні часові проміжки протягом усього сезону. Вона означає, що туристи, що зупинилися в готелях Бад-Кляйнкірххайм, мають право на безкоштовне користування термальними басейнами, підйомниками, тренажерами і спортивними майданчиками, включаючи тенісні корти, протягом опредёлённого часу. Ця система користується великою увагою у європейців і багато туристів спеціально «відловлюють» такі моменти, щоб забронювати собі готель заздалегідь. Ціни на «скі-пас» теж варіюються в залежності від їх призначення. Вони тут бувають «звичайні» і «комбіновані». Звичайний передбачає користування підйомниками і катання в будь-якій зоні від Бад-Кляйнкірххайм до Санкт-Освальда, а комбінований додає до цього спектру послуг ще й користування термальними комплексами. Почати освоювати ази гірськолижного спорту або поліпшити свої навички катання, можна в місцевих школах, в штаті яких працюють досвідчені фахівці.

Термальні комплекси Фельзенбад, а також Therme Romerbad і Therme Sankt Kathrein, є гордістю курорту. Кожен з них обладнаний басейнами з термальною водою від +26 до +33 градусів. Згідно з медичними показаннями тутешні мінеральні джерела сприяють лікуванню захворювань нервової системи, порушення кровообігу, є ефективним засобом при відновленні після важких операцій та інфекційних захворювань. Поєднання активних занять спортом і лікувальні процедури в теплій термальній воді, є найкращим стимулятором для міцного здоров'я, тому багато відпочиваючі із задоволенням чергують ці заходи, не тільки одержуючи при цьому задоволення, але і роблячи позитивний вплив на всі функції організму.

Поєднання активних занять спортом і лікувальні процедури в теплій термальній воді, є найкращим стимулятором для міцного здоров'я, тому багато відпочиваючі із задоволенням чергують ці заходи, не тільки одержуючи при цьому задоволення, але і роблячи позитивний вплив на всі функції організму

Крім сучасних термальних комплексів і комфортабельних готелів на будь-який смак, на курорті розташовані бари, дискотеки і розважальні заклади, включаючи місцевий кінотеатр. Численні кафе і ресторани пропонують до послуг своїх відвідувачів різноманітне меню, де крім традиційної швейцарської кухні переважають блюда з багатьох країн світу. Всі готелі курортної зони обладнані відповідно до найвищих вимог і більшість з них мають на своїй території все необхідне, включаючи спортивні тренажери, зали і масажні кабінети. Ціни на перебування в Бад-Кляйнкірххайм повністю відповідають рівню курорту і є одними з найвищих в регіоні Карінтії.

Чарівна село, Бад-Кляйнкірххайм, що знаходиться серед гір, здавна притягувала до себе увагу мандрівників, а в наші дні, володіючи не тільки казковими природними багатствами, а й розвиненою інфраструктурою, в поєднанні з приємним кліматом і зручним місцем розташування, стала справжньою туристичною Меккою. Щорічно сюди приїжджають сотні тисяч бажаючих не тільки покататися на гірських лижах і захопитися величними ландшафтами, прогулюючись по пішохідних стежках курорту, а й поправити здоров'я, занурившись в «живі» мінеральні джерела Бад-Кляйнкірххайм.

Гірськолижні курорти Австрії

Новости