Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Достоп-ти Австрії

Австрія - основна інформація для кожного

Австрія - основна інформація для кожного

Республіка Австрія - центрально-європейська демократична країна, в якій сплелися традиції і історія, архітектура і музика, краса гірських пейзажів і екологічна чистота. Вона по праву заслуговує назви «перлина Європи»>, завдяки не тільки історичних пам'яток, національним паркам, гірськолижним і термальних курортів, а також дивно розвиненою внутрішньої і зовнішньої інфраструктурі. Для вашої зручності, на нашому сайті ми зібрали всі самі популярні зимові курорти і курорти з термальними джерелами .

Відень - історична і велична столиця Австрії, яка зберегла імператорська і культурну спадщину нації, стародавні традиції, унікальність і архітектурне розмаїття. Саме у Відні виросли і надихалися до створення своїх світових шедеврів такі історично відомі класики як Штраус батько і син, Моцарт, Шуберт та інші. Дістатися до Відня легко і швидко, завдяки одним з найбільших і найсучасніших аеропортів і постійно курсують автобусними маршрутами з будь-яких країн ЄС. Всі найзнаменитіші достопрімечтальності Відня Ви з легкістю можете знайти тут на нашому сайті.

Кліматичні умови в Австрії помірно теплі Кліматичні умови в Австрії помірно теплі. Клімат низин Альп забезпечує країні умови життя при екологічно чистому повітрі. Великий вплив, для збереження вищевказаних екологічно чистих умов, надає державне уряд країни, тому в країні відсутні великі виробничі фабрики і заводи, тому немає загрози забруднення навколишнього середовища. При перебуванні в будь-якому куточку Австрії, з різними цілями поїздки, вже мається на увазі, що все прибувають в країну безкоштовно пройдуть курс оздоровлення, завдяки чистому повітрю і найчистішою гірською питній воді. Австрія складається з дев'яти земель , Кожна з яких неповторна за своєю красою і заслуговує на окрему увагу.

Тимчасове відмінність в Австрії становить з Росією (Москва) мінус 2 години від російського часу, з Україною (Київ) - мінус 1 годину з українського часу.

Офіційна мова Австрії - німецька мова. Валюта Австрії - євро, головна грошова одиниця ЄС. Обміняти валюту в країні перебування можна в банках або в певних обмінних пунктах, а також в готелях і ті, хто приймає тур операторів. Перед обміном валюти в обов'язковому порядку ознайомтеся з усіма умовами обміну: комісія банку, комісія за отримання готівки та інші можливі умови.

Для відвідування Австрії для нерезидентів ЄС необхідно отримати туристичну Шенгенську візу або інший тип Шенгенської візи , В залежності від цілей перебування в країні.

З початком зими в Австрії починаються головні державні релігійні свята.

Основними з 13 офіційних свят є такі свята:

24-25 грудня - католицьке Різдво (нім. Heiliger Abend), 26 грудня - День покровителя Австрії - Св. Стефана (нем.Stefanitag), 31 грудня - 1 січня - святкування Нового року, 6 січня - свято підношення дарів немовляті Ісусу Христу від трьох Королів, 26 жовтня - підстава Австрійської республіки.

Австрія також славиться проведенням своїх балів, сезон проведення - лютий кожного року.

магазини працюють по буднях пн.- пт., з 8: 00-12: 00 та 14: 00-18: 00, сб. - до 13:00. У столиці та великих туристичних містах - без перерви до 17: 00-19: 00. Якщо у вітрині або на дверях магазину ви бачите позначення знижки% (нім. Ausverkauf або англ.Sale) - значить пощастило. Працює система повернення такс-фрі (англ.Tax Free) для нерезидентів ЄС, обов'язково запитуйте в магазині перед здійсненням покупки.

Транспорт в Австрії працює з 5 ранку і до 23-24 годин, в залежності від міських або місцевих правил. Міський транспорт, як правило, включає в себе розвинену мережу метрополітену (нім. U-Bahn), швидкісної залізниці (нім. S-Bahn), автобусів і трамваїв. Проїзні квитки можна придбати в спеціально відведених місцях - автоматах, розташованих в метро, ​​спеціальних так званих тютюнових кіосках, бюро, а також можна купити квиток для одноразового проїзду у самого водія міського транспортного засобу. Одноразовий квиток діє рівно 1 годину, після покупки квитка; проїзні абонементи для всього міського транспорту - з дня придбання. Також дуже розвинена мережа послуг таксі. Особливість австрійських таксі: попереднє замовлення по телефону. За допомогою громадського транспорту, Ви легко і швидко можете відвідати всі самі цікаві міста альпійської країни.

Дороги в Австрії високої якості, тому легко пересуватися на автомобілі. Рух - правосторонній. Дороги за призначенням поділяються на: місцеві (максимальна швидкість не повинна перевищувати 90 км / год), федеральні (максимальна швидкість не повинна перевищувати 100 км / ч) і автобани (максимальна швидкість не повинна перевищувати 130 км / ч). Максимальна швидкість в місті - до 50 км / ч. Присутність численних камер відео-спостереження моментально призводить до зняття штрафу з вашої кредитної картки. Пам'ятайте, що навіть перевищення швидкості на 1 км / год, моментально призводить до зняття штрафу.

Пам'ятайте, що навіть перевищення швидкості на 1 км / год, моментально призводить до зняття штрафу

Національне надбання Австрії - кав'ярні і місцева австрійська кухня . Прийнято залишати чайові обслуговуючому персоналу: в кафе до 5% від замовлення, в ресторанах - до 10%. Чайові, як правило, в суму рахунку не входять.

Головні сувеніри з Австрії - білий віденську порцеляну, елементи національного одягу, кришталь «Сваровкскі» (англ.Swarovski), цукерки і солодощі, австрійські плюшеві ведмеді і дзвіночки на кольорових стрічках.

Новости