Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ДонТурістік

  1. Санкт Антон - рай для фрірайдера? Кращий європейський гірськолижний курорт, перлина, діамант - якими...
  2. Санкт Антон, готелі
  3. Посилання по темі

Санкт Антон - рай для фрірайдера?

Кращий європейський гірськолижний курорт, перлина, діамант - якими тільки епітетами НЕ нагороджують австрійський Санкт Антон (Санкт Антон ам Арлберг)! Вважається, що тут краще позатрасове катання «на широких схилах з пухнастим снігом», і численні фрірайдери віддають перевагу саме Санкт Антон, щоб вдосталь покататися на «пухлячке».

Особисто я ні разу не фрірайдер, тому розповісти про внетрассовом катанні «зсередини» не зможу, але «зовні» (тобто з підйомника) любителі оффпіста виглядали, як випадково відлетіли з траси «чайники». Заявлені в рекламі «схили з пухнастим снігом» в реаліях виявилися смугами перешкод з каменів і ялинок, що стирчать з-під того самого «пухнастого снігу». Любителі цілини з прокльонами, що звучали на всіх європейських мовах, долали ці відрізки маршруту і з явним полегшенням поверталися на трасу.

Любителі цілини з прокльонами, що звучали на всіх європейських мовах, долали ці відрізки маршруту і з явним полегшенням поверталися на трасу

Другий варіант фрірайду «по санкт-антонівське» - це досить велика кількість складних трас, які принципово не рівняють. Для любителів могула - саме воно. Тільки ось цих любителів за весь день можна побачити людей п'ять, не більше. Взагалі, катання в Санкт-Антоні переважно для підготовлених лижників - навіть «блакитні» траси для початківців місцями досить круті. Так що, якщо ви відносите себе до «гірськопляжники» або просто не любите напружуватися, то вам точно не в Санкт Антон. Відгуки на популярному ресурсі ski.ru це підтверджують.

Санкт Антон, відгуки

Саме почитавши розповіді туристів, ми вибрали для чергової поїздки в гори Санкт Антон. Відгуки були не просто гарні, а захоплені: «Миттєвості раю», «Три феєричних дня» ... Мій відгук буде досить стриманим: якщо коротко, то катання сподобалося тільки на Rendl, а з найприємніших вражень - наші апартаменти з відмінним рестораном на першому поверсі і справжнім пивним баром в підвалі.

Отже, коротко про катання. Час поїздки - перша половина березня, високий сезон.

  • На основному схилі Санкт Антона (підйомники Galzig і Gampen) після обіду вже каша. Вечірній спуск в долину - справжній фрірайд. До цього моменту не залишається навіть натяку на трасу - все в буграх, місцями розкачати до трави.
  • Найкраще катання на основному схилі - рано вранці зв'язка підйомників Gampen-Kapal l. Жестковато, але швидко і безлюдно. До полудня там уже робити нічого.
  • Розрекламована Валлуга (Valluga) (найдовша траса Арлберг) - завжди дикі черги на підйомник, а задоволення сумнівне (аналогічно спуску з Мармолади в доломітах ).
  • Повернення в долину з боку Гальціга - довга і місцями дуже вузька «доезжалка» (траси 4 і 1) з величезним скупченням лижників. Будьте уважні, там дуже часто люди наїжджають один на одного в прямому сенсі цього слова.
  • Лех (Lech). Знаменитий фешенебельний курорт, який відвідують всякі VIP-персони. Теоретично входить в зону катання Арлберг, але на практиці туди треба їхати або платним рейсовим автобусом або брати штурмом безкоштовний скі-бус (європейці теж люблять халяву), до якого ще треба доїхати на лижах (спуск в Alpe Rauz).
  • У Леху траси менш складні, краще доглянуті, але багато довгих пологих викотився - аж до знімання лиж. Бордерам там зовсім «кисло».
  • Штубен (Stuben). Мабуть, краще катання, якби не одне «але» - старі повільні підйомники. Схили Штубен тіньові, там холодно, і 20 хвилин підйому на відкритій усім вітрам «задумливою» кріселці - це справжнє випробування, за час спуску навіть не встигаєш зігрітися. Зате там взагалі нікого немає!
  • Rendl. Підйомник, провідний на протилежний схил Санкт Антона (щодо залізниці). Дослідивши околиці, зробили цю зону катання «базової» - сонячно, не надто людно, відмінне місце для обіду (великий ресторан самообслуговування), швидкі «червоні» траси (то, що я люблю) і мальовничий спуск в долину.
  • Для дітей. Гірськолижна школа (вірніше, дитячий сад) знаходиться у підйомника Gampen. Один повний день з 10.00 до 15.00 з обідом коштує 100 євро. На горі займаються з дітьми чудово, а ігрове / обідній приміщення не сподобалося - сиро, холодно, незатишно.

На горі займаються з дітьми чудово, а ігрове / обідній приміщення не сподобалося - сиро, холодно, незатишно

Санкт Антон, готелі

Санкт-Антон - один з небагатьох гірськолижних курортів, куди безпосередньо можна доїхати на поїзді: там зупиняється навіть Східний експрес! Біля будівлі вокзалу стоять таксі, доїхати до готелю буде коштувати приблизно 15 євро з людини. Через дорогу знаходиться велика автобусна зупинка, але якщо ви там вперше, то розібратися в маршрутах і напрямах буде досить складно.

Санкт-Антон вважається курортом престижним і дорогим. Будиночки, що виходять фасадом на центральну алею Санкт Антона, можуть не мати готельних зірок, але, тим не менш, пропонують проживання дорожче, ніж 100 євро за ніч. Центральна вулиця - Дорфштрассе - пішохідна, так що не дивлячись на престижність проживання в центрі містечка, до підйомника доведеться пристойно топати або їхати на скі-бусі. Саме на Дорфштрассе нами були помічені бабусі в норкових шубках і дівчата в вушанках і рожевих «Кольмар».

Найкращі (і найдорожчі) готелі Санкт Антона - ті, які знаходяться в кінці (якщо йти від церкви) Дорфштрассе, максимально близько до підйомника Nasserein. Більшість з них 4-зіркові, а ціни починаються від 200 євро за ніч.

Більшість з них 4-зіркові, а ціни починаються від 200 євро за ніч

Для тих, чий бюджет не дозволяє таких витрат, є чудовий варіант: проживання в містечках-супутниках Санкт Антона. Якщо ти змушений користуватися автобусом, то вже немає різниці, 2 хвилини їхати до підйомника або 10. Окремими повноцінними містечками можна назвати St.Jacob, Pettneu і St.Christopf , Інші (наприклад Nasserein і Oberdorf) - це скоріше «спальні» райони Санкт Антона.

Як завжди у австрійців, проблем з автобусним сполученням немає - все чітко за розкладом, ніяких сюрпризів. Вранці і ввечері скі-намиста ходять кожні 15-20 хвилин, в середині дня - раз в 40 хвилин. Загалом, найзручніший і бюджетний варіант - жити в одному з маленьких містечок, але максимально близько до зупинки автобуса.

Враженнями ділилася Екатерина Ким ( ДОНтурістік )

Посилання по темі

Санкт-Антон, карта міста, скачати (3268х1151):

St St. Anton (881,3 KiB, 425 hits)

Санкт Антон - рай для фрірайдера?

Новости