Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія

  1. Географічне положення, межі і розміри
  2. рельєф
  3. клімат
  4. природні особливості
  5. Тваринний світ
  6. Економіка
  7. населення
  8. міста
  9. Провінція
  10. Національна кухня
  11. Коли відвідати Австрію?
  12. Що не можна пропустити?
  13. Який одяг носити?
  14. транспорт
  15. Небезпеки поки перебуваєте в Австрії

Австрія - країна з багатим історичним минулим. На її території знайдені сліди людської присутності ще з доісторичного часу.

Пізніше в 6 столітті тут починають вторгатися баварські племена, які виганяють живуть в районі, в тому числі і не мало слов'ян. Початком Австрії можна вважати рік 976, коли ці землі потрапили під владу Отто I Швабського.

Протягом 270 років ця територія залишилася під управлінням династією Бабенбергів, а в 1278 році під владу приходять Габсбурги - один з найбільших пологів керуючих в Європі взагалі.

Вони затрималися у владі до 1918 році, створюючи справжню "мережу" зв'язків з королівськими родинами з усієї Європи за допомогою добре обдуманих і стратегічних шлюбів.

З роду Габсбургів мають походження кілька римських імператорів, а сама Австро-Угорщина серед найбільших сил, які коли-небудь існували в Європі.

Ймовірно одна з найбільших заслуг Австро-Угорщини - успішне відштовхування Османської імперії в 1529 році, і другий раз в 1683 році.

Географічне положення, межі і розміри

Австрія розташована в   альпійському регіоні   в Центральній Європі Австрія розташована в альпійському регіоні в Центральній Європі. Вона займає площу 83 871 кв.км., і межує з Швейцарією , Ліхтенштейном , Німеччиною , Чехією , Словаччиною, Угорщиною , Словенією і Італією . Австрія - всередині континентальна країна.

Незважаючи на це, затоки Трієста, який є частиною Адріатичного моря, знаходиться лише на 83 км. від південного кордону країни. Австрія має географічне розташування на перехресті між Східною і Західною Європою і між Північною Європою і Середземномор'ям.

рельєф

Австрія гірська країна. Близько 2/3 її території зайнята молодо освіченими горами. Єдино крайні північні і східні райони мають менше рівень над морем.

Найнижча точка в країні знаходиться на березі озера Нойзидлер Зеє, на 115 метрів над рівнем моря. Найвища вершина - Гросглокнер, 3797 метрів. Вона потрапляє в рамки Hohe Tauern National Park і знаходиться в південній Австрії.

клімат

Австрія має   помірно   континентальний клімат з холодною і сніжною зимою і теплим сонячним літом Австрія має помірно континентальний клімат з холодною і сніжною зимою і теплим сонячним літом. Весна традиційно приємніше в порівнянні з осінню. Денні температури країни помірні та варіюють між 2 ° C в січні і 26 ° C в серпні.

Незважаючи на це, тривалі посухи з негативними температурами взимку і спека влітку - не виключені. Річна кількість опадів становлять близько 620 мм, і досить рівномірно розподілені в році.

У гірські райони Австрії традиційно температури досить низькі, літа - коротше, а зими - довше. У зимовий сезон можливі також сильні снігові бурі і хуртовини.

природні особливості

Віденські хмарочоси by Kiefer.

Австрія - країна з захоплюючою природою. Найбільш характерна риса місцевого пейзажу - гори. Їх найвища частина покрита з вічним снігом і льодом. Гірські вершини зазубрені, а схили - круті і запаморочливі.

Льодовики розрізали в гірських схилах глибокі долини з характерною формою, залишаючи після себе сотні казково красивих льодовикових озер і потоків. Традиційно найцікавішими з туристичної точки зору вважаються західні частини країни, особливо Тіроль.

Красива австрійська природа збереглася в межах 7 національних парків, і близько 60 інших захищених територій. Відповідно ФАО близько 47,1% всієї території зайнята лісами.

На великий рівні над морем, але все таки нижче 2000 метрів, зустрічаються переважно хвойні види, а в більш низьких частинах - переважають змішані і листяні види.

Над лісовим поясом простягаються галявини, за якими в теплі місяці цвітуть гарні альпійські квіти Над лісовим поясом простягаються галявини, за якими в теплі місяці цвітуть гарні альпійські квіти.

Тваринний світ

Австрія має різноманітний тваринний світ. У країні є невелика популяція ведмедів, яка мешкає переважно віддалені і ізольовані лісові місцевості.

Є також свідчення про наявність рисов. Найчастіше зустрічаються шакали, борсуки та лисиці. Ліси є домом стад оленів, а в горах зустрічаються гірські кози і барани. Австрія - будинок більше 400 видів птахів.

У лісах і в трав'янистих місцевостях зустрічаються різні види дрібних гризунів, найпопулярніший з яких - Мармот.

Економіка

Австрія є членом Європейського союзу з 1995 року і входить до Єврозони з 1 січня 1999 року. Офіційна валюта країни - євро. Австрія вважається однією з найрозвиненіших, стабільних і багатих країн в світі.

Вона відрізняється дуже високим рівнем життя і помірною і добре продуманої соціальної політики. Місцева економіка - промислово-аграрна і всебічно розвинена, схоже на інші сильно розвинені країни як Франція .

В Австрії виробляються автомобілі, розвиваються високі технології, хімічна і харчова промисловість, також і сектор видобутку і переробки дерева. Туристична індустрія всебічно розвинена і є серйозним джерелом доходів для місцевої економіки.

Австрія світової освітній і культурний центр. Сільське господарство країни дуже високо продуктивно і задовольняє місцеві потреби в їжі в дуже великій мірі.

Привозять єдино деякі харчові товари і продукти, які неможливо зробити при місцевих грунтово-кліматичних умовах.

населення

Населення Австрії складає вище 8,2 мільйона жителів Населення Австрії складає вище 8,2 мільйона жителів. Приблизно 10% з них-іноземці, які перебувають в країні легально.

Найбільші - групи німців, поляків, чехів, словенців, хорватів, угорців і турків, також і переселенців з Італії, Словаччини, США , Китаю і багато інших.

Відповідно до доповіді Євростат у 2010 році число народжених поза Австрією складає приблизно 15,2% із загального населення країни. У релігійному відношенні основна частина жителів Австрії - християни (переважно римо-католики).

Тут живуть також невеликі групи мусульман, иудаистов і інших віросповідань. Офіційною мовою в Австрії є німецький, а близько ½ місцевого населення володіє англійською мовою.

міста

Найбільші міста в Австрії - це Відень (провінція Відень, населення міста 1,6 мільйона жителів), Грац (провінція Штирія, населення міста 250 000 жителів), Лінц (провінція Верхня Австрія, населення міста 190 000 жителів), Зальцбург (провінція Зальцбург , населення міста приблизно 150 000 жителів), Інсбрук (провінція Тіроль, населення міста 120 000 жителів) та інші.

Характерна риса Австрії в тому, що більша частина населення країни живе в менших містах, а між 30 і 40% з усіх австрійців живуть в сільських районах країни.

Провінція

В адміністративному відношенні Австрія ділиться на 9 областей. Їх імена - Нижня Австрія, Штирія, Тіроль, Верхня Австрія, Карінтія, Зальцбург, Бургенланд, Форарльберг і столиця Відень, яка окрема область.

Найбільша за площею і населенням - провінція Нижня Австрія, а найменшою за площею, але друге за чисельністю населення є провінція Відень Найбільша за площею і населенням - провінція Нижня Австрія, а найменшою за площею, але друге за чисельністю населення є провінція Відень.

Національна кухня

Якщо ви ставитеся дуже строго до себе і категорично вирішили жорстко дотримуватися до здорового способу харчування, краще бути подалі від Австрії, тому що ця країна справжній рай кулінарних спокус, а місцева кухня без сумніву одна з найсмачніших у всьому світі.

Напевно єдино країни як Франція і Італія можуть похвалитися подібною палітрою смаків і ароматів. Багатство тістечок незмірно - торти, кекси, еклери, рулони, цукерки, круасани, крему і сотні інших солодощів, рясно приправлені чудовим шоколадом, зустрінуть вас ще з приїздом до країни.

Не будемо вже говорити про чудовий яблучному штрудель, який змусити Вас облизати свої пальці.

Австрійці вважаються ймовірно найбільшими майстрами по відношенню тестевих виробів, при тому - без значення якщо мова йде про хлібах, булках, коржиках, бубликах або про щось інше Австрійці вважаються ймовірно найбільшими майстрами по відношенню тестевих виробів, при тому - без значення якщо мова йде про хлібах, булках, коржиках, бубликах або про щось інше.

Консуммация м'яса в країні значно перевищила тієї в середземноморських країнах, а одна з провідних причин - більш холодна погода, особливо в горах. Свиняче, телятина і куряче м'ясо присутні на столі австрійців дуже часто, а шніцелі і сосиски частина традиційної місцевої кухні.

Якщо подумаєте однак, що в Австрії люди харчуються тільки солодощами і м'ясом, значить Ви сильно помиляєтесь. Тут консумміруют величезні кількості свіжих фруктів і овочів.

Помідори, огірки, цвітна капуста, капуста, морква, ріпа, цибуля, часник і особливо картоплі присутні в меню місцевих постійно. З фруктів більш популярні - яблука, груші, черешні, сливи, полуниці, лісові фрукти, виноград та інші.

Найпопулярніші напої три - кава, вино і пиво. Втім Австрія вважається першим місцем на Старому континенті, де кава стало популярне.

Коли відвідати Австрію?

Австрія відома як цілорічне туристичний напрямок, яке може багато чого запропонувати без значення від сезону Австрія відома як цілорічне туристичний напрямок, яке може багато чого запропонувати без значення від сезону. З грудня до квітня країна перетворюється в притягальний центр лижників з усього світу.

Незважаючи на це проте, на більше рівні над морем знайдете деякі лижні курорти, які залишаються відкриті практично протягом усього літа, пропонуючи м'який пісок в комбінації з багатьма сонцем, але все таки з низькими температурами.

Крім того, що вона добре знайома своїми лижними курортами, країна один зі світових лідерів в занятті культурного туризму, а він практично теж триває цілий рік. Австрійська столиця відома своїми балами, які проводяться у всіх сезонах.

Якщо однак хочете побачити Австрію, забарвлену блиском, тоді треба відвідати країну в грудні, коли приготування для наступаючих різдвяних і новорічних свят йдуть повним ходом.

Якщо мета подорожі в цю прекрасну альпійську країну лише провести певний час серед природи або позайматися екологічним, пішохідним або іншим видом туризму на відкритому, тоді краще вибрати місяці червень, липень і серпень.

Що не можна пропустити?

Поки перебуваєте в Австрії можна пропустити столицю Відень з її унікальними парками і садами, в тому числі розважальний парк Пратер, палаци Шенбрунн і Хофбург, собор Святого Стефана (цілих 137 метрів у висоту), незліченні неймовірні кафейного і театри, також і будинок великого композитора Моцарта на вулиці Домгасе номер 5.

Відвідайте Зальцбург, який зі своєю барокової архітектурою справжній шедевр під відкритим небом. Не можна пропускати розкішні Тірольські Альпи, де знаходиться найбільший національний парк в Європі - Хої Тауерн, також і гори Карвендель в Вапнякових Альпах, які дивують розкішними пейзажами.

Який одяг носити?

Одяг сильно залежить від сезону, в якому будете подорожувати, і від місць, які бажаєте відвідати Одяг сильно залежить від сезону, в якому будете подорожувати, і від місць, які бажаєте відвідати. У зимові місяці носите дуже теплий одяг і взуття, у відповідності не тільки з температурами, а й з рясними снігопадами.

У літні місяці добре мати при собі тонку куртку, навіть якщо не доведеться її використовувати. Більш теплий верхній одяг обов'язкове навіть і в найтепліші літні місяці, якщо плануєте піднятися вище в горах.

У Відні літній одяг підходить з червня до кінця серпня - початку вересня. До кінця жовтня підходять тонкі куртки, светри, спортивні курточки та інші не дуже товсті одягу.

З листопада до березня одяг зимова і відповідно з холодною погодою. Весна м'яка, а одяг повинен підходити для все ще мінливої ​​погоди.

транспорт

Під час прибуття в Австрії дізнаєтеся що значить дійсно добре організований транспорт. Практично міжміські автобуси і Ж.Д. лінії досягають і до найвіддаленіших куточків альпійської країни.

Якщо однак вирішите взяти машину на прокат треба мати на увазі, що інфраструктура Австрії розвинена до досконалості, густа мережа магістралей і першокласних доріг досягає навіть до найвіддаленіших австрійських селищ.

Небезпеки поки перебуваєте в Австрії

Одна з найбільших небезпек, які загрожують туристів в Австрії - це лавини.

Небезпека зростає в більш ізольованих і віддалених місцях, які залишаються в сторону затверджених маршрутів.

Якщо вирішите взяти машину на прокат і покататися в Австрії в зимові умови, добре бути обережними, оскільки дорожня обстановка часто ускладнюється.

http://www.youtube.com/watch?v=UUwNOYGo_pA

Що не можна пропустити?
Який одяг носити?
Коли відвідати Австрію?
Що не можна пропустити?
Який одяг носити?
Com/watch?

Новости