Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Архітектура Відня. Архітектура і пам'ятники Відня

будинок Хундертвассера

будинок Хундертвассера

Пам'ятка сучасної архітектури Відня, побудована відомим художником Фріденсрайха Хундертвассером і названа на його честь - Будинок Хундертвассера (нем.Hundertwasserhaus).

Завдяки постійній критиці художника і його тверджень про те, що Відні необхідно щось нове і сучасне в архітектурі, влада столиці доручили йому збудувати одне житлова споруда на його смак, яке було б не схожим на традиційні історичні будівлі міста. Художник взявся за роботу і за 2 роки побудував диво-будинок, чудово поєднується з рядом стоять будинками і в той же час, істотно відрізняється від них. Вікна в будівлю будинку розташовуються зовсім несиметрично, також обробне зовнішні і внутрішні роботи виконані, як ніби спеціально - неякісно і нерівно. читати далі…

Дунайська вежа

Дунайська вежа

Найвищою точкою столиці вважається Дунайська вежа (нем.назв. Donauturm), сучасна конструкція заввишки 252 м поруч з річкою Дунай, зведена після Міжнародної садової виставки в парку Дунай (нім. Donaupark). Це друге за своєю висотою найвищий будинок в Австрії. Його оглядовий майданчик розташовується на висоті 150м над Віднем, куди доставляють за лічені хвилини відвідувачів два швидкісні ліфти. Засклена тераса оглядового майданчика дозволяє навіть при вітрі і в будь-яких погодних умовах насолодитися видом на місто. Унікальність верхівки споруди вежі полягає в тому, що всі три рівні, розташовані на спеціальному обертовому механізмі-платформі, який, показує вид на 360 градусів всім гостям, як стоїть, так і сидить на одному місці. Повний оборот відбувається в перебігу від півгодини до години з різною швидкістю, всього запрограмовано 3 швидкості. читати далі….

Штаб Квартира ООН

Відень офіційно була обрана відомою організацією ООН для розміщення однієї зі своїх чотирьох штаб-квартир, завдяки своєму розташуванню, політичної спрямованості і культурної спадщини. Міжнародна Організація Об'єднаних Націй (сокращ. ОOН) підтримує і зміцнює безпеку і мир у всьому світі, а також розвиває співпрацю між державами і вирішує на дипломатичному рівні можливі конфлікти. На сьогодні організація налічує 193 держав і 61 тис. Співробітників, 5 тис. З яких постійно працює у Відні. Прапори всіх держав-учасників вивішені на вході в штаб-квартиру ООН. читати далі….

Центральне Кладовище

Центральне Кладовище

У столиці Австрії всі будівлі і споруди - культурну та історичну спадщину, включаючи Віденське центральне кладовище (нім. Назв.Wiener Zentralfriedhof), де поховані багато світових діячі мистецтв і культури, а також високих досягнень в науці і політиці.

Кладовище було засновано на початку 19вв., Коли територіально площа кладовища розділили на певні сегменти і збудували головна адміністративна будівля, а також головний вхід. Красива церква присвячена св.Карла (нім. »Zum Heiligen Karl BorromКus» Kirche) розташована посередині кладовища, була побудована на початку 20вв. і виконана в стилі модерн. читати далі….

Пам'ятник Червоної Армії

Пам'ятник Червоної Армії

Війна 1945р. залишила великий слід в усьому світі, а день Перемоги над фашистами був одним з важливих в історії Австрії. На честь Великої Перемоги в цьому ж році, щоб увічнити полеглих радянських воїнів, Радянський Союз побудував Пам'ятник героям Червоної Армії або пам'ятник загиблим воїнам при визволенні Відня від фашизму, а Австрійський уряд взяло на себе зобов'язання по догляду і збереження пам'ятки.

Операція визволення Відня від загарбників проводилася з березня по квітень 1945р. Так як Відень - культурний і історичний пам'ятник, було дано вказівку радянською владою не використовувати в атаці велику артилерію і гвинтівки, щоб зберегти спадщини людства. читати далі….

міська Ратуша

міська Ратуша

Будівля міської Віденської ратуші (нім. Rathaus), виконане в неоготичному стилі, розташовується на площі Фрідріха Шмідта (нем.Friedrich Schmidt Platz), названої на честь архітектора Фрідріха Шмідта, який побудував цей шедевр мистецтва в кінці 19в., Пам'ятник якому розташовується безпосередньо перед ратушею. Спочатку, будівництво почалося з споруди парку нової Ратуші (нім. Rathauspark) - зелених насаджень, розташування пам'ятників відомий особистостей і фонтанів, і тільки потім початок зводитися за заздалегідь розробленою проектуванні спорудження самої Ратуші. У будівлі розташовуються службові зали муніципалітету і бургоміністра Відня. читати далі….

стара Ратуша

У Відні розташовуються споруди двох ратушею - будівля нової ратуші , Яке використовується за прямим призначенням мерією столиці, і будівля Старої ратуші (нем.Altes Rathaus). Спочатку будинок старої ратуші був резиденцією однієї з багатих сімей столиці, але згодом його конфіскували і віддали в фонд будівель міста, де за розпорядженням була затверджена міська ратуша, яка проіснувала протягом 13-19вв. Коли столиця стала стрімко зростати і повністю забудовуватися, спорудження ратуші не могло вміщати необхідні місту архіви, виникла необхідність в більшому приміщенні і більшій кількості працівників. читати далі….

Віденська опера

Віденська опера

Державний віденський оперний театр (нем.Staatsoper) - шедевр не тільки історичного архітектурного мистецтва, а також класичного мистецтва світової опери, театру і балету.
Будівля була зведена згідно із загальним проектом двох віденських архітекторів, на спорудження пішло 8 років, і урочисте відкриття відбулося в 1869р., Першою оперою відкриття був «Дон Жуан» В.А.Моцарта . Після війни 1945 року оперний будинок був зруйнований і зазнав повного відновлення через 10 років завдяки урядовим рішенням і підтримки. читати далі…

парламент

Щоб зануритися в атмосферу Древньої Греції, процесу мислення і правосуддя, досить побувати біля будівлі Австрійського парламенту (з нім. Parliament Haus або Hohes Haus) або, що означає в перекладі, Вищий Будинок. Крім місцевої визначної пам'ятки, де в раніше розташовувалася спеціальна Палата депутатів Австро-Угорської монархії. Парламент - складова функціонує частина держави, де в наш час проводять засідання федеральний і національний поради Австрії. читати далі…

Співаючі Годинники Анкерур

Співаючі Годинники Анкерур

На сьогодні у Відні у всіх старовинних і сучасних будівлях розташовано близько 200 вуличних годин, які допомагають жителям міста, а також його гостям орієнтуватися в часі. Візитною карткою міста є унікальний годинник Анкер (нем.Ankeruhr, перев.досл. Якірні годинник). Цей годинник розташовуються в 5 хвилинах ходьби прогулянковим кроком від площі Св.Стефана. Назву свою годинник отримали через те, що за місцем розташування утворюють арку між 2 старовинними будівлями, здавна належать великій страховій компанії під назвою «Анкер», і були створені як показник її стабільності і залучення клієнтів. читати далі….

Театр ан дер Вин

У Відні розташовується один з історично важливих театрів під назвою Ан дер Він або Ан ден Вієн (нем.Theater an der Wien) або в перекладі «театр на Відні», де мається на увазі розташування будівлі на набережній біля річки Відень. Споруда є пам'яткою історії та культури столиці і держави, незважаючи на його повну перебудову на початку 20 ст. і реставрацію після війни 1945р. Крім цього, протягом 10-ти років після війни, театр виконував функцію державного оперного театру Відня, тому що будівлю Віденської опери було повністю зруйновано і його відбудовували повністю заново. читати далі….

Віденський університет

Віденський університет

Освіта в Австрії відіграє історично важливу роль у формуванні високорозвиненої кваліфікованого персоналу в країні і в Європі, а Віденський державний університет (нім. Universität Wien) визнаний один з найстаріших закладів, яке почало своє функціонування з середини 14 ст. і сьогодні входить в список найвідоміших навчальних закладів в світі. читати далі….

«Будинок без брів» - Looshaus

Будівля архітектора Лооса (нем.Looshaus) або, як його прозвали в народі, «Будинок без брів» - одне із знаменитих архітектурних споруд, побудована на початку 20 ст., Яке вважається представником будівель виконаних в стилі віденського модернізму, і розташовується в історичному центрі міста навпроти Михайлівського крила Хофбурга . Коли будинок Лооса був побудований, так як його місце розташування межувало з імператорської резиденцією, він відразу з самого початку став центром суперечок завдяки своєму зовнішньому вигляду, який значно відрізнявся від традиційного стилю палацу. читати далі….

біржа

біржа

Одне з найстаріших і найважливіших економічний старовинних будівель - спорудження фондової біржі у Відні (нем.Wiener Börse AG), яка вважається однією з головних на світовому ринку цінних паперів, а також - єдина торговельна площадка цінними паперами в Австрії. Біржа була заснована і побудована в 18 р імператрицею Марією Терезією Габсбурзької , Яка зробила дуже багато для розвитку економіки своєї держави. Не дивлячись на те, що на біржі стався крах в 19 ст., Економіка вийшла з повного кризи «великої депресії» і індексний баланс в цьому збалансований. читати далі….

Швейцарські ворота (Schweizertor)

Хофбург - великий палацовий комплекс, який включає до свого складу не тільки різноманітні будівлі та приміщення, а також - необхідні для зміцнення і оборони споруди, такі як Швейцарські ворота (нем.Schweizertor). Ворота є на сьогодні великий арочний вхід і є історичним елементом декорування, яскравим представником імператорської епохи, а раніше вони виконували свою первісну оборонну функцію.

Ворота були зведені в середині 16в. як головний прохід в Швейцарське подвір'я, назва якого походить від виду охорони Марії Терезії Габсбурзької . Вищевказана частина палацового комплексу є однією з найстаріших і належить до Старому замку Хофбург , В ній розташовується імператорська капела, де виступає відомий віденський хор хлопчиків . читати далі….

Імператорська стайня (Stallburg)

Спорудження імператорських стаєнь (нім. Stallburg) було побудовано в середині 16 ст. спеціально для проживання сина імператора, дане крило є частиною крупного палацового комплексу Хофбург . З 1614 по 1662 рік розташовувалася художня колекція ерцгерцога Леопольда Вільгельма, яка на сьогодні склала ядро ​​музею історії мистецтв. Пізніше на початку 17 ст. будівлю перетворили в стайні для імператорського палацу, які розташовані в формі квадрата на трьох рівнях. Імператори цінували саме породистих скакунів і містили близько 900 особин знаменитих ліпіціанской коней, які до сих пір розлучаються при палаці і використовуються Іспанської школою верхової їзди . У крилі стаєнь також зараз розташовується своєрідний музей ліпіціанцев. читати далі….

Зимовий манеж (Winterreitschule)

Зимовий манеж (Winterreitschule)

У 1718 в. імператор Карла VI Габсбургський, принц Євгеній Савойський , А також всі мешканці Відня святкували закінчення турецької облоги. Імператор наказав звести в столиці нові величні будівлі: Церква Св. Карла , імператорську бібліотеку (тепер Національна бібліотека) і зимовий манеж для іспанської школи верхової їзди . Спорудження манежу було зведено протягом 10 років в стилі бароко і є частиною великого палацового імператорського комплексу Хофбург . В першу чергу він був побудований для кавалерії, але згодом став використовуватися для проведення кінних фестивалів, таких як дамська карусель Марії Терезії , Ораторій, маскарадні бали, ігри на поні, збори городян і др.Манеж є великий критий імператорський іподром читати далі….

Портал героїв (Heldentor)

На площі Героїв розташовується портал Героїв (нем.Heldentor) - являє собою огранений камінь з виточеними п'ятьма цілісними прохідними арками в Хофбург . Будівництво порталу присвячено битві під Лейпцигом і вказує на героїчну боротьбу австрійської армії проти військ Наполеона . Зовнішні ворота палацу Хофбург були побудовані солдатами Імператорського австрійської армії під керівництвом Петра Нобіле, а розроблені Луїджі Кагнола і урочисто відкриті імператором Францем на початку 19в. Протягом усієї своєї подальшої історії на площі позаду порталу було зведено велику кількість меморіалів. читати далі….

Будинок Карл-Маркс-Хоф (Karl-Marx-Hof)

Будинок Карл-Маркс-Хоф (Karl-Marx-Hof)

Найдовший житловий багатоповерховий і багатоквартирний будинок в світі побудовано саме у Відні в 19-му районі і у нього в прямому сенсі марксистські коріння. Будинок називається Двір Карла Маркса або Карл-Маркс-Хоф (нім. Karl-Marx-Hof), який займає більше 1 км в довжину і мешканці будинку, щоб дійти від одного кінця до другого, повинні проїхати 4 зупинки на трамваї. Будова відносно молоде в порівнянні з палацами та іншими історичними архітектурними цінностями Старого міста - воно було побудовано в 1927 році, вирішивши житлове питання за часів процвітання комунізму. Важка артилерія пошкодила будинок за часів війни 1945 р, але будинок відремонтували в 1950 році. Його навіть використовували в якості місця зйомок для деяких фільмів. Будівля була відреставрована в період між 1989 і 1992 роками, на сьогодні воно належить муніципальному фонду столиці і заселено мешканцями. читати далі….

Чумна колона у Відні

Історичні події в Європі залишили своє відображення на численних вулицях в центрі Відня. Особливою популярністю серед таких середньовічних пам'яток епох користується Колона Святої Трійці (англ. Dreifaltigkeitssäule) або як називають такі пам'ятники більш віків у народі - Чумна колона в Відні, яка встановлена ​​на центральній вулиці Грабен в 1693 році за наказом імператора династії Габсбургів Леопольда I, на честь закінчення епідемії чуми, яка до цього бушувала в столиці більше 10 років. читати далі….

Новости