Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

А що за свято в Австрії ...? (Сторінка 1) - Довідкова інформація про Австрію - Русский форум в Австрії

11 листопада - Martinstag

Всі напевно помітили, що з початку листопада майже у всіх австрійських ресторанах вам пропонують спробувати страви з гуски. Все це тому, що 11 листопада Австрія відзначає Martinstag - день святого Мартіна.

У Центральній Європі з цим днем ​​пов'язані різні звичаї, одним з який і є Martiniganslessen (= поїдання гусака), який поширений в Австрії.

На Мартініганзель австрійці їдять спеціально приготованого гусака, який подається з кнёдлямі, червоною капустою і каштанами. Звичайно зараз у кожного свої рецепти, а головне - самі різні гарніри. Найчастіше в ресторані вам подадуть гусячу грудку або ніжку з червоною капустою і кнёдлямі - або традиційно круглими, або порізаними шматочками.

Звичай поїдання гусей на день святого Мартіна також сходить до старих часів. В пост, який слідує за днем ​​св. Мартіна, діяли жорсткі правила. Наприклад не можна було проводити ніяких великих угод в ці дні. Тому 11 листопада перетворився на ринковий день і в день збору боргів. А як відомо - гуси були типовим "платіжним засобом" австрійського селянства.

У сьогоднішній Австрії день святого Мартіна відзначається не тільки поїданням гусака, а й масовим походом в Хойрігер, де подається молоде вино - саме 11 листопада офіційно вважається днем ​​вина нового врожаю, а вино минулого року з цього моменту вважається старим.

В цей день проходить і "хід з Латерна". У дитячих садках і молодших класах школи діти заздалегідь виготовляють Латерна з паперу, в них вставляються свічки. У вечір свята діти разом з батьками збираються (зазвичай близько церкви) і відправляються колоною в якусь заздалегідь визначену фінальну крапку походу.

PS

11 листопада - це ще й початок сезону балів і карнавалів; см. Fasching: П'ята пора року

PPS

Тема "в тему": Австрійські свята для працівників у 2015 році

Новости