Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Життя росіян в Новій Зеландії - плюси і мінуси, складності і перспективи + відгуки

  1. Нова Зеландія - одна з найперспективніших і благополучних країн світу
  2. особливості країни
  3. кухня
  4. особливості менталітету
  5. Що дивує приїжджих?
  6. Відео: Нова Зеландія неймовірна
  7. Природа Нової Зеландії
  8. Фотогалерея: природа Нової Зеландії
  9. Де працюють новозеландці
  10. Соціальна політика країни
  11. Російські і російськомовні в Новій Зеландії
  12. Фотогалерея: міста, де проживають емігранти їх Росії
  13. Можливості та специфіка працевлаштування мігрантів в Новій Зеландії
  14. Відео: як стати успішним в Новій Зеландії
  15. Відео: витрати і доходи в Новій Зеландії
  16. Життя в Новій Зеландії очима російських
  17. Що подобається росіянам у Новій Зеландії
  18. Бути пенсіонером в Новій Зеландії
  19. Додаткові пенсійні системи і пільги
  20. Які соціальні блага мають переселенці з Росії
  21. Ціни, зарплати і пенсії в Росії і Нової Зеландії
  22. Відео: продуктовий кошик в Новій Зеландії
  23. куди звертатися
  24. Система прохідних балів
  25. Таблиця: плюси і мінуси життя в Новій Зеландії з точки зору російських

Нова Зеландія запам'яталася любителям фентезі казковими пейзажами, розтиражовані в кінотрилогії «Володар Кілець». Але вона відома не тільки своєю дивно красивою природою. Нова Зеландія - це віддалена від Європи, але в той же час благополучна і перспективна країна. Деякі вважають її маленької, але вона за площею більше Великобританії і тільки на 10% менше Італії. За оцінками експертних організацій, ці острови Океанії займають перші місця в рейтингах привабливості життя та екологічної чистоти. Доходи на душу населення у Новій Зеландії менше, ніж у Австралії. Але на відміну від сусіднього континенту, острівна держава зуміла забезпечити однаковий рівень життя корінного народу маорі та інших громадян. На площі в 300 тисяч квадратних кілометрів живуть всього-на-всього чотири мільйони людей. На 90% населення Нової Зеландії складається з іммігрантів і їх нащадків. Але політика прийому іноземців, в тому числі російських, досить жорстка, інакше ці острови страждали б від надзвичайного перенаселення. Так в чому ж полягають плюси і мінуси життя в Новій Зеландії з точки зору іноземців?

Нова Зеландія - одна з найперспективніших і благополучних країн світу

Нова Зеландія - острівна королівство з безліччю демократичних свобод і традиціями парламентаризму. Вона входить в Співдружність Націй (його членами є колишні англійські колонії). Главою держави є королева Великобританії. Офіційними мовами на островах вважаються англійська, мова маорі (корінного населення), а також мову жестів. Нова Зеландія вже багато років займає перші позиції в різних рейтингах, що демонструють добробут країни. Так, за даними Індексу миролюбства у неї четверте місце, Індексу бар'єрів ведення бізнесу - друга, а в рейтингу розвитку людського потенціалу - сьомий. Її економіка стрімко розвивається, а по стабільності і спокою країна випереджає багато європейських держав. Незважаючи на те що за рівнем ВВП і доходів на душу населення це держава відстає від інших розвинутих країн, за сукупністю різних факторів (екологічному Індексу, рівнем злочинності, темпам зростання тривалості життя і так далі), Нова Зеландія займає перше місце в світі.

Незважаючи на те що за рівнем ВВП і доходів на душу населення це держава відстає від інших розвинутих країн, за сукупністю різних факторів (екологічному Індексу, рівнем злочинності, темпам зростання тривалості життя і так далі), Нова Зеландія займає перше місце в світі

Окленд - найбільше місто Нової Зеландії - є візитною карткою стрімкого розвитку країни

особливості країни

Новозеландці задоволені своїм життям. Майже 90% населення радує якість екології, 94% громадян вважають, що в скрутну хвилину їм є на кого покластися. Напевно, тому вони дуже активні в громадській і політичній діяльності. На вибори приходять майже 80% виборців, що не дуже характерно для розвинених і стабільних країн. Нова Зеландія є першою державою світу, яка надала жінкам право голосу. І зараз рівність статей тут існує не тільки на папері. Феміністки в Новій Зеландії є сильну і шановану групу населення. З 2013 року в країні узаконені одностатеві шлюби. Рух на дорогах лівосторонній, як в Англії або в Таїланді.

Рух на дорогах лівосторонній, як в Англії або в Таїланді

На відміну від Австралії, Нова Зеландія гарантувала корінному населенню островів той же рівень життя, що й іншим громадянам

кухня

Найпопулярніша місцева їжа - картопля з рибою, солодкі чіпси і автентичний мед під назвою «Манука». Новозеландські аборигени приписують йому цілющі властивості. Місцеве вино вважається навіть краще французького. А ще новозеландці дуже люблять каву. За своїм здоров'ям громадяни країни дуже стежать, але в той же час поширена проблема - це ожиріння. Кажуть, що жителі Нової Зеландії схильні до повноти генетично, але до аборигенам це не відноситься. Етнічні кухні громадяни країни теж люблять, тому в кожному маленькому містечку є як мінімум китайський, мексиканський і арабська ресторани, а от росіян закладів замало.

особливості менталітету

Новозеландці ображаються, якщо їх плутати з австралійцями. У Новій Зеландії ніхто нікуди не поспішає і приїжджих це спочатку дратує. Якщо вам щось підключають і ремонтують протягом друх-трьох тижнів, то це ще добре. Часто буває, що процес триває і до півроку. Зате в країні немає корупції як мінімум на побутовому рівні. Дати хабар чиновнику чи поліцейському, щоб уникнути відповідальності або вирішити питання на свою користь - справа немислиме, а місцевими жителями сприймається як анекдот. Новозеландці дуже люблять все планувати наперед. Цьому сприяє їх політична, соціальна і економічна система.

Цьому сприяє їх політична, соціальна і економічна система

Життя в Новій Зеландії спокійна, безпечна і умиротворена

Що дивує приїжджих?

Зв'язок в Новій Зеландії не дуже хороша. Напевно, причина цього явища - гірський ландшафт і нечисленність населення. Інтернет дорогою і повільний. Зате пошта працює як швейцарський годинник. Відправлення посилки в Росію займає не більше п'яти хвилин. Пішки практично ніхто не ходить - пересуваються на власних авто або громадському транспорті. Перехожих можна побачити хіба що в центральній частині міст. А оскільки вулиці до подиву чисті, то деякі люди ходять босоніж. Водії надзвичайно ввічливі. Купити стару машину або яхту можна зовсім недорого, а оформлення документів займає мало часу. На вулицях багато громадських активістів, які займаються релігійною освітою, збирають підписи за права людини або за порятунок тварин. У Новій Зеландії такі заняття дуже поважають. При цьому країна не є особливо релігійної, і місцевим жителям незрозуміло, що таке «образу почуттів віруючих». Тут немає ні національних, ні расових конфліктів, а криміногенна обстановка спокійна.

Відео: Нова Зеландія неймовірна

Клімат і екологія

Клімат в Новій Зеландії досить прохолодний. По крайней мере, теплим його не назвеш. У літні місяці повітря може прогрітися до + 25 ° С, в решту часу йдуть нескінченні дощі і навіть бувають морози. Але самі місцеві жителі, подібно англійцям, при досить низькій температурі (близько 0 ° С) носять шорти і футболки. Однак сонце дуже зле і висока ймовірність захворіти на рак шкіри. Тому лікарі рекомендують навіть в похмуру погоду мазати сонцезахисним кремом. Ну і, звичайно, пори року тут вважаються «навпаки». Літо триває з грудня по березень, а зима - з травня по вересень. Місцеві жителі жартують, що вони живуть «на пороховій бочці», так як в Новій Зеландії дуже багато активних вулканів. Експерти запевняють, що якщо вони все активізуються, то все живе на островах вимре, а кліматичні наслідки «відгукнуться» навіть в Європі і США. Щороку відбуваються землетруси.

Перше, що вражає будь-яку уяву в Новій Зеландії - це буяння зелені. Саме буйство, так як зелень тут всюди. Тільки вічнозелені дерева і чагарники - місцеві мешканці островів, нечисленні клени і платани, що втрачають листя - завезені з інших країн, але вони не псують зовнішнього вічнозеленого виду НЗ навіть взимку, на тлі величезної кількості квітучих дерев і чагарників, які, змінюючи один одного, цвітуть цілий рік. Пам'ятайте наші комуністичні мрії про місто-сад? Так ось Н.З. - це країна-сад. Коли їдеш по трасі, бачиш навколо зелені луки і ліси, коли в'їжджаєш в будь-яке місто - наче потрапляєш в ботанічний сад. Навколо кожного будинку висаджені всілякі квіти, дерева і чагарники. Магнолії, камелії, азалії, орхідеї ...

ІРИНА СТЕВАРТ

http://www.newwoman.ru/zamuzh119.html

Природа Нової Зеландії

Природа тут невимовно прекрасна. Національні парки облаштовані туристичними стежками, а для того, щоб потрапити на деякі з них, потрібно записуватися заздалегідь. Правила для мандрівників дуже строгі: наприклад, тут зовсім немає місць для пікніків (ніде не можна розпалювати багаття). Можливо, тому новозеландцам вдається зберігати природу в такому первозданному вигляді. Небезпечних тварин і змій тут практично немає. Як в містах, так і в сільській місцевості дуже чисто, ніде не побачиш ні сміття, ні несанкціонованих звалищ.

Фотогалерея: природа Нової Зеландії

Рівень життя в Новій Зеландії

Середня заробітна плата для некваліфікованої робочої сили - 15 новозеландських доларів на годину, а для фахівців - 20. Чистий дохід на душу населення на цих островах Океанії після сплати податків становить 23800 доларів США (33 800 новозеландських доларів) на рік. Це менше, ніж в середньому по країнах Європейського Союзу, але місцеві жителі відчувають себе непогано. За ці гроші середня сім'я може дозволити собі купити власний будинок, кілька автомобілів і брати участь в різних накопичувальних програмах, які тут дуже популярні. У Новій Зеландії кількість кімнат на людину одне з найвищих в світі - в середньому це дві-три кімнати.

Де працюють новозеландці

Економіка країни заснована на сільському господарстві. Близько половини експортної продукції складають м'ясо, молоко і шерсть. Саме в цьому секторі економіки і зайнято більшість населення. При найменших ознаках посухи або неврожаю уряд виплачує компенсації постраждалим фермерам. Дуже багато людей також працює в туристичному та гірськолижному бізнесі. Нова Зеландія приймає іноземних гостей взимку і влітку. Щорічно її відвідують від двох до трьох мільйонів мандрівників. Тут досить вигідні умови для малого бізнесу. Можна не тільки відкрити справу, але протриматися і навіть непогано заробляти. Але якщо люди хочуть отримувати великі доходи, вони вивозять бізнес в Австралії.

Але якщо люди хочуть отримувати великі доходи, вони вивозять бізнес в Австралії

Більшість жителів країни працює в аграрній галузі, туристичному або гірськолижному бізнесі

Соціальна політика країни

Високий рівень життя забезпечується в Новій Зеландії насамперед завдяки раціональній політиці освоєння і використання природних ресурсів. Велика кількість людей працює понаднормово, але ніхто сильно не переробляє. Рівень безробіття в Новій Зеландії - 6-7%. Втрата роботи обертається періодом в житті, коли можна змінити кваліфікацію, поправити здоров'я, відпочити і знову приступити до активної діяльності. Причому цей період досить щедро оплачується. Посібник складає 180 доларів США в тиждень на людину або 300 доларів на сім'ю (якщо все втратили роботу). Але одержувача зобов'язують активно працевлаштуватися і співпрацювати з центром зайнятості. При цьому можна ще неофіційно підробляти. Систем соціального захисту кілька і кожен громадянин або офіційно працює іноземець зареєстрований як мінімум в двох або трьох.

Російські і російськомовні в Новій Зеландії

На постійне проживання в Нову Зеландію приїжджають в основному громадяни Китаю, Індії, Великобританії, США, Німеччини, Філіппін, Кореї. Мігранти з країн колишнього Радянського Союзу переселяються не дуже охоче, тому не дуже помітні. Російськомовних в Новій Зеландії проживає близько двадцяти тисяч осіб. Російські прибували сюди протягом декількох імміграційних хвиль. Завдяки першим хвилях імміграції в Новій Зеландії з'явилися православні громади. Але народилися у іммігрантів діти в більшості своїй вже не вважають себе росіянами, вони асимілювалися в суспільстві. Основна хвиля міграції ринула на острови в 90-х роках XX століття. Та й тепер сюди приїжджають в пошуках роботи і на навчання. Центрами спілкування і зустрічей російськомовних є православні церкви - в Веллінгтоні, Окленді і Крайстчерчі. У цих містах живе і найбільшу кількість вихідців з Росії. Однак якийсь стійкої громади, тим більше діаспори, в країні не склалося. В Окленді є російський театр, в Крайстчерчі - культурний центр. Є також кілька російськомовних порталів і форумів.

Фотогалерея: міста, де проживають емігранти їх Росії

Де працюють мігранти з Росії: відгуки та реальні історії

Найбільша кількість росіян - близько 10 тисяч - живе в Окленді. В основному вони зайняті в будівництві або в бізнесі, пов'язаному з комп'ютерними технологіями. Але конкуренція в цій галузі дуже висока. Хоча робочі руки в області комп'ютерних технологій дуже затребувані, російським «Ай-Ті» -знатокам доводиться конкурувати з вихідцями з Таїланду, Бангладеш, Філіппін і так далі, де теж є дуже хороші фахівці. Щоб отримати високооплачувану роботу, потрібно вивчити англійську, мати гарну освіту і знати місцеві стандарти працевлаштування.

Можливості та специфіка працевлаштування мігрантів в Новій Зеландії

Дуже багато видів робіт в Новій Зеландії носять сезонний характер. Та й охочих працевлаштуватися на островах дуже багато - як з Океанії, так і з Європи. Тому конкуренція велика. Політика новозеландського уряду в галузі трудової міграції полягає у встановленні квот. На роботу сюди може приїхати не більше, ніж 45 тисяч осіб на рік. І перш ніж прийняти претендента, йому пропонують пройти спеціальний тест. Залежно від кількості прохідних балів оцінюється можливість іноземця отримати роботу в будь-якій галузі. Якщо людина здала тест з кращими результатами, що свідчать про те, що це дуже кваліфікований фахівець, йому можуть навіть запропонувати подати на громадянство. Але за будь-яку хорошу місце йде справжній бій, адже кваліфікаційні вимоги дуже високі.

Відео: як стати успішним в Новій Зеландії

Пошук роботи онлайн

В останні роки Нова Зеландія створила спеціальну базу даних в інтернеті, де люди, що замислюються про переїзд, можуть зареєструватися і отримувати інформацію про ярмарках вакансій в цій країні, щорічно влаштовуються Імміграційної службою. Роботодавці теж мають доступ до цієї бази даних. Їм можна посилати офіційні запити про працевлаштування, а також відправляти резюме. Така база даних допомагає підібрати висококваліфікованих фахівців, яких потребує країна.

Відео: витрати і доходи в Новій Зеландії

потрібні фахівці

Більшість росіян, що живуть в Новій Зеландії, не займаються некваліфікованою працею. Тим більше що знайти таку роботу не дуже-то просто. Навіть в сільському господарстві все настільки механізовано, що аграрна промисловість не вимагає некваліфікованих послуг. У тваринництві потрібні фахівці, знайомі з останніми досягненнями в області автоматичної доїння і вміють працювати на комп'ютері. Ті ж вимоги при влаштуванні на роботу в порту, на будівництві, ремонті авто і так далі. Хорошим фахівцям - сварщикам, токарів, сантехнікам - можна працевлаштуватися без особливих проблем, навіть не знаючи мови на перших порах. А ось знайти некваліфіковану роботу - прибиральника офісів, доглядальниці по догляду за людьми похилого віку, мийника посуду в ресторанах - можна тільки зі знанням мови. Багато пропозицій непоганий роботи в області високих технологій, програмування, веб-дизайну, реклами. Без комп'ютерної грамотності не можна працювати ні в поліцейській дільниці, ні в туристичному агентстві.

Роботу знайти відразу можливо тільки при стовідсотковому знанні мови. Зарплата в Новій Зеландії дозволяє добре і безбідно жити. Оплата некваліфікованої роботи становить від 8 до 12 місцевих доларів (4-6 доларів США). В основному некваліфікована жіноча робота полягає в збиранні приміщень, миття посуду в кафе і ресторанах, догляді за людьми похилого віку. Але навіть для таких вакансій необхідне знання мови. Чоловіки зможуть знайти роботу на будівництвах, портах, в майстернях по ремонту автомобілів. Робота по кваліфікації тут оплачується набагато вище. Так, завжди потрібні фахівці з програмування. Також на ринку праці завжди затребувані кваліфіковані зварювальники і токарі.

Олександр

//evroportal.ru/nashi-za-granicej/podborka-otzyivov-emigrantov-iz-rossii-o-raznyih-stranah/#hcq=cloF7Jp

Життя в Новій Зеландії очима російських

Майже всі мігранти з Росії отримали хороші прохідні бали при працевлаштуванні і через кілька років роботи придбали п'яти-шестикімнатні будинку в кращих районах. Цьому сприяла і житлова політика уряду. Працевлаштований іноземець може взяти кредит на покупку будинку під 6-7% річних строком на двадцять п'ять років, а початковий внесок може не перевищувати 5% вартості житла. Але самі будинки для російських незвичні - немає системи центрального опалення, а стіни дуже тонкі. Гарячу воду не подають - її спеціально нагрівають в бойлерах. Для утеплення мігранти використовують різні електроприлади, оскільки для місцевих жителів температура + 15 ° С в кімнаті - цілком нормальна. Закон суворо забороняє шуміти ночами, і покарання за це суворі, тому і товщина стін не дуже заважає. Навіть якщо людина не займається сільським господарством, навколо його житла обов'язково розбитий сад або город. Тому російські любителі дач будуть тут в повному захваті. Фруктові дерева прекрасно плодоносять, зелень росте круглий рік, а помідорів не потрібні теплиці.

Фруктові дерева прекрасно плодоносять, зелень росте круглий рік, а помідорів не потрібні теплиці

Мігранти з Росії, які отримали роботу в Новій Зеландії, через кілька років набувають п'яти-шестикімнатні будинку в кращих районах

Що подобається росіянам у Новій Зеландії

Вистачає у новозеландських росіян грошей і для подорожей на батьківщину - авіаквитки в обидва кінці з цих океанських островів в Росію коштують в півтора рази менше, ніж з Росії в Нову Зеландію. Тому зв'язку з будинком не перериваються. Успіх будь-якого працелюбного і наполегливої ​​людини гарантований, а кожна етнічна і культурна спільність по-своєму цінна. Держава платить значні кошти не тільки на розвиток культури країни в цілому, а й фінансує різні об'єднання національних меншин. Тут немає взаємних підозр, претензій і образ, в тому числі і у місцевого населення - маорі - і іммігрантів.

Хоч кількість російських і збільшується з кожним роком, але в порівнянні з азіатськими іммігрантами, нашого люду там не так вже й багато. Місцеві жителі досить дружелюбно налаштовані до росіян - товариські й усміхнені. Новозеландці дуже привітні, вони легко можуть заговорити з абсолютно незнайомою людиною. Ваш акцент жителів Окленда не збентежить, адже їх слух налаштований на приїжджих.

[email protected]

http://emigration-property.blogspot.com/2011/10/blog-post_31.html

Бути пенсіонером в Новій Зеландії

Середня тривалість життя в Новій Зеландії перевищує 80 років. На пенсію виходять в 65. Але для іноземців існує одна особливість. Якщо пенсіонер пропрацював в цій країні десять років, то він отримує фіксовану виплату, яка переглядається щороку і збільшується з урахуванням інфляції і зростання середньої заробітної плати. Якщо ж стаж роботи в Новій Зеландії у іноземця, в тому числі і росіянина, менше 10 років, він отримує допомогу. Воно менше офіційної пенсії, яка становить 35% середньої зарплати. Пенсія налічується не автоматично. Після досягнення належного віку потрібно подати спеціальну заяву про її нарахування. Пенсія виплачується раз на два тижні. Самотні громадяни отримують 550 доларів США двічі на місяць, а подружні пари по 448 $ на кожного.

Самотні громадяни отримують 550 доларів США двічі на місяць, а подружні пари по 448 $ на кожного

Пенсія в Новій Зеландії становить 35% від середньої зарплати

Додаткові пенсійні системи і пільги

Крім того, в 2007 році в Новій Зеландії була створена програма «Ківісейвер». Всякий, хто має офіційну роботу, автоматично стає її учасником. Завдяки щомісячним відрахуванням із зарплати (3-8%), які виробляються інвестиційними компаніями, люди отримують відчутну прибавку до пенсії, якщо договір з компанією укладено до досягнення пенсійного віку. Ну і як додатковий бонус є безліч пільг і різних допомог - на лікування, на проїзд громадським транспортом. Люди похилого віку мають можливість працювати і отримувати як повну зарплату, так і пенсію - ніяких обмежень в цій області не передбачено.

Які соціальні блага мають переселенці з Росії

Росіяни, як і інші мігранти, які отримали статус резидента країни і прожили тут два роки, отримують право на велику кількість соціальних благ і пільг. Їх діти безкоштовно вчаться в належать державі школах. Молоді люди студентського віку здобувають вищу освіту за чверть його вартості. До того ж вони часто користуються студентським кредитом, який покриває їх витрати на навчання, транспорт та інше. Якщо сім'я з дитиною, а хоча б один з батьків працевлаштований, їм виплачується допомога в 24 тисячі новозеландських доларів або 16 800 доларів США в рік (при більшій кількості дітей виплати, відповідно, зростають). Якщо мігранти, що не прожили в країні двох років, потрапляють у важке фінансове становище, їм виплачується особлива допомога, яка дозволяє не бідувати і активно шукати роботу.

Ціни, зарплати і пенсії в Росії і Нової Зеландії

Таблиця: порівняння рівня життя в Росії і Нової Зеландії

Ціни на продукти в Новій Зеландії дорожче, ніж в Росії. До речі, вони навіть дорожче, ніж в Австралії, в зв'язку з тим, що близько 80% продукції сільського господарства йде на експорт. Іммігранти часто скаржаться на дорожнечу житла. Правда, якщо порівняти вартість оренди в сучасній Росії і Нової Зеландії, то вийде, що ціни практично зрівнялися за останні роки. Крім того, оплата оренди житла залежить від місця розташування. Наприклад, Північний острів тепліше, він частіше відвідується туристами. Тому і ціни на житло тут вище, ніж на півдні країни. Новозеландська зарплата вище російської приблизно в 4 рази і до того ж завжди вчасно видається. Співвідношення з пенсіями вже в десять разів більше. А деякі соціальні допомоги перевершують російські стократно. Тривалість життя вище майже на двадцять років, а можливість стати жертвою насильницького злочину в 20 разів нижче, ніж в Росії.

Відео: продуктовий кошик в Новій Зеландії

Шанси на імміграцію

Планована міграція в Нову Зеландію призводить до того, що регульований приріст іноземців дозволяє щорічно знижувати податки і тим самим полегшувати тягар, який лягає на плечі пересічних громадян. Останнім часом, у зв'язку з розвитком нових технологій, транспорту і туристичної галузі, уряд країни вирішив створити привабливі умови для інтелектуалів і підприємців з тим, щоб після трьох років ВНЖ вони змогли отримати громадянство. Але для того щоб потрапити в 45 тисяч, яким щорічно видається дозвіл на проживання і роботу, потрібно не тільки мати гарну кваліфікацію і знати англійську, а й відповідати іншим критеріям.

куди звертатися

Для того щоб переселитися до Нової Зеландії, російським слід звернутися в московське відділення імміграційної служби. На їхньому сайті вказано приймальне час, туди можна зателефонувати і записатися. Кожна справа розглядає імміграційний офіцер. Документи приймають не тільки в Москві, але і у Владивостоці. Хочете зрозуміти, які саме потрібні папери для дозволу на в'їзд? Скачайте форму для отримання візи, а також уважно прочитайте правила, які знаходяться в публічному доступі на урядовому сайті. Якщо ви чітко виконайте всі правила, то віза буде вклеєна в паспорт.

Якщо ви бажаєте працевлаштуватися в цій країні, то перед оформленням документів на візу вам слід звернутися до новозеландським сайтам пошуку роботи, зв'язатися з потенційним роботодавцем і отримати від нього лист за формою для міграційної служби.

Без англійської тут нікуди. Можете заперечити і розповісти про китайців, які живуть десятиліттями без мови, але вибачте, чим вони займаються? Продають морквину на ринку? Тримають свої забігайлівки? Вам доведеться жити, вчитися, працювати і вирішувати імміграційні питання виключно англійською. Поганий мову буде заважати пошуку роботи і виконання робочих обов'язків якщо ви її все ж знайшли. Поганий мову заважатиме інтеграції в суспільство, в якому живете. Сертифікат IELTS необхідний для оформлення студентських віз і резидентства. Для отримання останнього основного заявнику потрібно здати IELTS на 6.5 балів а партнеру (якщо ви не розраховуєте отримати бали за його освіту) 5.0. Якщо партнер не дотягує, необхідно проплачувати спеціальні курси англійської. Вивчайте мову і намагайтеся здавати на необхідну кількість балів - вбережете сімейний бюджет і заодно прокачає англійська.

Іван Григор'єв

http://ivangrigoryev.com/does-it-make-sense-to-move-to-new-zealand/

Система прохідних балів

Шанси для росіян, українців, білорусів чи інших громадян держав СНД переїхати до Нової Зеландії залежать не від країни походження, а від того, яка кількість балів наберуть кандидати на переселення. А таких претендентів щороку реєструються мільйони. Зрозуміло, лист від новозеландського роботодавця сильно підвищує шанси на успіх, як і досвід роботи на островах (50-60 балів). Додаткові бали нараховуються, якщо ваша професія входить в список пріоритетних і дефіцитних, хтось із членів вашої родини теж має запрошення на роботу, а працевлаштуватися ви будете не в Окленді. Непогані шанси мають магістри і бакалаври, які закінчили вузи по потрібним в Новій Зеландії спеціальностями, а також кандидати наук (ще 50 балів).

Велику роль відіграє і вік. Молоді люди - до 30 років - отримують по 25-30 балів, а чим людина старша, тим шанси менше. Щоб потрапити в базу даних заявок, які будуть розглядатися, і знайти можливість бути одним з 45 тисяч, які отримують дозвіл на в'їзд, потрібно набрати від 100 до 150 балів.

Таблиця: плюси і мінуси життя в Новій Зеландії з точки зору російських

Звикнути до життя в Новій Зеландії нелегко, але російські іммігранти, які оселилися тут, без перебільшень вважають ці океанські острови найкращою країною світу. Та й статистичні дані говорять про те, що держава привабливо для імміграції. Тут хороші геополітичні умови, земля дає кілька врожаїв на рік, всюди кругом - озера і річки з чистою водою, льодовики, гори, море, піщані пляжі. Тут мріють оселитися люди з усього світу і на шляху у них стоять тільки введені урядом обмежувальні бар'єри. Держава підтримує людей, які потрапили в скрутну ситуацію, і оплачує їм значну частину витрат. Звичайно, вимоги до кандидатів на переселення дуже високі, але як показує приклад росіян, які живуть тут роками, всі перешкоди можна подолати.

Так в чому ж полягають плюси і мінуси життя в Новій Зеландії з точки зору іноземців?
Пам'ятайте наші комуністичні мрії про місто-сад?
Хочете зрозуміти, які саме потрібні папери для дозволу на в'їзд?
Можете заперечити і розповісти про китайців, які живуть десятиліттями без мови, але вибачте, чим вони займаються?
Продають морквину на ринку?
Тримають свої забігайлівки?

Новости