Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міста в Австралії, які варто відвідати

  1. Дарвін
  2. Канберра
  3. Мельбурн
  4. Сідней

Дуже багато хто мріє про поїздку в жарку далеку Австралію. Материк, відокремлений від світу, де простягаються довгі піщані пляжі, який оточений океаном, де завжди сонячно і тепло. Якщо ви мрієте побачити екзотичних тварин і отруйних комах в їх власному середовищі існування, то вам в Австралію! Якщо хочете подивитися на різноманітність маленьких і великих рибок, викупатися в теплій воді, і навіть знайти акул, то місця краще ви не знайдете.

Незважаючи на те, що Австралія не дуже велика країна, місто, яке варто відвідати в першу чергу, вибрати важко. Кожен з них по-своєму унікальний і кожен має привабливу особливість. Ось список міст, які вибирають туристи для візитів в країну Кенгуру.

Дарвін

Дарвін розташований на північному заході материка. У тій частині країни знаходяться найбільші акулячі рифи, купатися там вкрай небезпечно, але дайверів залучають ці пляжі. Дуже поширений спуск в клітці прямо до акул. Так розважають туристів цілий рік місцеві жителі міста Дарвін . Температура повітря в літні місяці тримається в межах тридцяти градусів.

Канберра

Наступне місто, про яке складно забути це Канберра. Канберра - столиця Австралії. У той час, коли Росія вмирає від спеки з червня по серпень, Канберра замерзає, зрозуміло, за австралійськими мірками. Влітку температура тримається до +25 градусів, а взимку, коли в Росії до -30, в штаті Новий Південний Уельс - сорок градусів вище нуля. У Канберрі є національні пам'ятники , Австралійська академія наук, а також багато цікавих музеїв, які варто відвідати. На жаль, у столиці немає виходу до океану, і туристи не можуть насолоджуватися пляжним відпочинком, але пам'ятки і краса міста нікому не дадуть нудьгувати.

Мельбурн

Мельбурн вважають другим містом за популярністю в країні після Сіднея. Тут розташовані найавторитетніші компанії і живуть найбагатші люди Австралії. Тут працює найбільше в країні казино і найбільш дорогі ресторани і бутіки. Що стосується погоди, то в Мельбурні вона жахлива. Погода може змінюватися кілька разів на день . В середньому температура повітря тепла, але звичайної для всього материка спеки в Мельбурні не буває. Навіть росіяни часто скаржаться, що ніде так не мерзли, як у Мельбурні.

для відпочиваючих з дітьми в Мельбурні цікавий для відвідування океанаріум, в якому можна побачити морських мешканців, що живуть на всьому узбережжі цієї чудової країни. У місті відкрито Зоопарк, чудовий Ботанічний сад, атракціони і парки розваг.

У самому місті та його околицях розташовані цікаві природні та історичні пам'ятки Мельбурна . Старовинні будівлі, побудовані першими переселенцями і сучасні будови, що вражають красою і гармонійністю. Найвища будівля Мельбурна відкрито для відвідування туристами, з оглядового майданчика якого відкривається вражаюча панорам всього міста. У Мельбурні проводяться міжнародні спортивні турніри з великого тенісу , гонка Формули-1 , Чемпіонати кінних скачок.

Сідней

Говорячи про Австралію, в першу чергу ми представляємо знаменитий оперний театр , Що знаходиться на узбережжі, а вже потім пляжі , Клімат, кенгуру або акул . Сідней є найбільшим містом країни і найпопулярнішим за чисельністю туристів і мігрантів. Дивно, але він перевершує Нью-Йорк в 2 рази за своїми розмірами. Говорячи про пам'ятки Сіднея , Слід назвати вже згаданий Оперний театр, який вражає незвичайною формою конструкції. До речі, першою оперою, яка була представлена ​​в цьому театрі, була «Війна і мир» російського постановника Сергія Прокоф'єва. Подивитися на нього варто обов'язково, якщо ви вирішите відвідати Сідней.

Ще одним чудовим місцем є міст Харбор-Брідж . Туристам дозволяють піднятися на арку цього моста і подивитися на місто з висоти пташиного польоту. Такі екскурсії мають величезну популярність. Варто туди їхати взимку, коли температура повітря близько 25 градусів, бажано в січні. За Сіднею цікаво здійснювати піші прогулянки і автомобільні екскурсії . В затишній бухті ви знайдете чисті і доглянуті пляжі, популярні у жителів міста. Тут розташований перший в Австралії парк розваг і будівлі, побудовані каторжниками. У місті химерно змішалися провулки і вулиці, що несуть пам'ять про різні епохи життя Сіднея.

У місті химерно змішалися провулки і вулиці, що несуть пам'ять про різні епохи життя Сіднея

Для знайомства з Австралією вибирайте те місто і вид відпочинку, який вам до душі. А якщо хочеться відвідати відразу кілька місць, вирушайте в подорож по Австралії знову.

Новости