Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де найпростіше отримати посвідку на проживання в 2019 році

  1. Де найлегше отримати посвідку на проживання в Європі
  2. Возз'єднання сім'ї
  3. Освіта
  4. Робота
  5. інвестиції
  6. пенсія
  7. Етнічна приналежність
  8. Америка, Австралія та інші континенти
  9. Сполучені Штати Америки
  10. Канада, Австралія, Нова Зеландія
  11. Беліз
  12. Сент-Кітс і Невіс

Найчастіше рішення про переїзд до іноземної держави пов'язане з захопленістю іншою культурою, вигідним робочим контрактом, планами будувати нове життя в країні своєї мрії або особистими обставинами, якими, як правило, є набуття своєї другої половинки. Але іноді бажання покинути якесь місце набагато сильніше, ніж бажання виїхати кудись. Тому питання, де і як отримати посвідку на проживання в Європі найпростіше, не є рідкістю. Хтось біжить від невлаштованості життя, хтось - від політичної системи, але всіх об'єднує прагнення знайти найкоротший шлях до своєї мети. Найчастіше рішення про переїзд до іноземної держави пов'язане з захопленістю іншою культурою, вигідним робочим контрактом, планами будувати нове життя в країні своєї мрії або особистими обставинами, якими, як правило, є набуття своєї другої половинки

Де найлегше отримати посвідку на проживання в Європі

Європа незмінно є одним з найпопулярніших напрямків не тільки для туризму, але і для переїзду. Людей в цій частині світу приваблює високий рівень життя, безпеку, культура і безліч інших бонусів, які обіцяє захід. На жаль, красива обкладинка і стереотипи часто не дають побачити проблеми, що існують навіть у найбільш благополучних країнах. Але незважаючи на те що реальність далеко не завжди відповідає очікуванням мігрантів, потік бажаючих іммігрувати в Європу не висихає.

Можливо, саме через популярність західноєвропейських країн серед людей, що шукають кращої долі, їхні уряди з кожним роком все сильніше посилюють імміграційне законодавство . Чим вище рівень життя держави, тим складніше поїхати туди на ПМЖ . Але і в менш розвинені країни потрапити нелегко - є лише обмежений перелік легальних способів, всі з яких вимагають яких би то не було вкладень - фінансових, часових або людських ресурсів. Тому, збираючись в Європу, потрібно якомога швидше забути про райські кущі, виставлені на розпродаж, і почати працювати в поті чола.

Цікавлячись, де простіше отримати вид на проживання в Європі , Більшість людей розглядає тільки Західну Європу. Очевидно, що в країнах СНД зачепитися найлегше, але міняти шило на мило нікому не хочеться. А в країнах Східної Європи буденність часто не краща за російську, тому вони мало кого приваблюють, хоча і надають більше можливостей для бюджетної імміграції.

Отже, розглядаючи країни з самої поблажливою імміграційною політикою, дізнаємося також основні легальні способи отримання посвідки на проживання.

Є безліч способів отримати ВНЖ. Деталі отримання і варіюються від країни до країни, але найпоширеніші з них доступні як в Європі так і в Америці і включають такі можливості:

  • Возз'єднання з сім'єю
  • Освіта в іноземному вузі
  • Легальна робота на території країни
  • Внесення інвестицій в економіку країни
  • Імміграційні програми для пенсіонерів
  • Імміграція за етнічною приналежністю

Возз'єднання сім'ї

Під цю категорію підпадають кілька випадків, в числі яких легалізація неповнолітніх дітей або старих батьків вже мають ПМЖ людей. Але головним чином даний пункт відноситься до тих, хто вирішив пов'язати себе узами шлюбу з іноземним громадянином.

Такий шлях отримання ВНЖ є, мабуть, самим простим і бюджетним. Для цього нареченій або нареченому потрібно приїхати в країну обранця по туристичній візі або так званої візі нареченої, якщо того вимагає закон конкретної держави, і укласти офіційний шлюб. Після цього слід нескладна процедура отримання ВНЖ і ПМЖ , А через три роки (в більшості країн) можна подавати прохання на громадянство. Грубо кажучи, є с- отримуй громадянство. Такий шлях отримання ВНЖ є, мабуть, самим простим і бюджетним
Однак інститут шлюбу священний не для всіх, і нерідкі випадки укладання фіктивних спілок з метою отримання документів. Тому, незважаючи на лояльне ставлення до міжнародних парам, державні органи постійно влаштовують перевірки молодятам на щирість їхніх намірів. Особливою пристрастю відрізняється Франція. У разі розкриття обману обом сторонам будуть загрожувати серйозні проблеми, тому краще не намагатися загравати з системою.

Освіта

Для молодих людей навчання є оптимальним варіантом імміграції до іноземної держави . При вступі до вузу людина отримує дозвіл на проживання на рік або два за умови тривалості навчального процесу понад 90 днів. При необхідності ВНЖ може бути продовжений. Крім того, після закінчення університету деякі країни надають річний ВНЖ, щоб у випускника була можливість знайти роботу.

Таким чином, молода людина не тільки отримує якісну освіту, а й може залишитися працювати в іноземній державі, інтегрувавшись в нове суспільство.

Найбільше можливостей надає Німеччина. На території цієї країни перебувають безліч державних університетів, навчання в яких безкоштовна навіть для іноземних громадян .

Робота

Робота

Трудитися в зарубіжній країні і на її благо можна по робочому контракту або ж відкривши власну справу . Незважаючи на те що малий бізнес в Європі вітається і широко поширений, він не завжди є приводом видавати ВНЖ. Справа в тому, що малий бізнес, як правило, забезпечує лише свого власника; державним органам ж необхідно, щоб іммігранти були корисні місцевій громаді, тобто давали роботу місцевим громадянам або ж платили високі податки з високих прибутків.

Робочий контракт від зарубіжної компанії сам по собі доводить необхідність наявності даного працівника в цій країні. Однак отримати його не так просто. Законодавство більшості країн Європи побудовано таким чином, що перед тим, як найняти фахівця з-за кордону, необхідно довести, що на території країни серед громадян немає людини з подібними навичками.

інвестиції

Таким, що відбувся людям підійде варіант отримання ВНЖ за допомогою вкладення грошей в економіку іноземної держави . Як правило, такими інвестиціями є:

Даний спосіб отримання посвідки на проживання працює для більшості країн Європи і відрізняється лише сумою вкладень. Інтернет рясніє оголошеннями про продажу будинків в Болгарії , Іспанії та Португалії за неймовірно низькими цінами, однак не варто сподіватися на отримання документів в обмін на покупку ціною в половину квартири в російській провінції. Кожна з країн встановлює свою мінімальну суму, але вона завжди становить сотні тисяч євро.

Найдоступніші державні програми з видачі ВНЖ після покупки нерухомості надають:

  • Латвія - вартість нерухомості повинна становити від 250000 євро, 5% з яких слід пожертвувати в дохід держави;
  • Болгарія - від 300 000 євро;
  • Кіпр - від 300 000 євро;
  • Греція - від 300 000 євро;
  • Португалія - ​​від 500 000 євро;
  • Іспанія - від 500 000 євро.

Найвигіднішими країнами для бізнес-імміграції є Польща і Словенія. Після відкриття компанії або перенесення вже існуючої фірми подається прохання на ВНЖ. У разі успіху людина отримує дозвіл на проживання і роботу в цих країнах на один рік з можливістю подальшого продовження. Однак варто враховувати факт, що процедура відкриття бізнесу не найпростіша. Необхідно стверджувати бізнес-план, статутний капітал, а також всіляко доводити користь, яку може принести нова компанія державі.

Для продовження ВНЖ, отриманого цим способом, доведеться аргументувати успішність працюючого бізнесу. Як правило, головним показником є ​​своєчасна оплата податків, відповідних необхідної шкалою. Важливим позитивним фактором може служити забезпечення робочими місцями декількох місцевих жителів.

Третій варіант, який передбачає інвестиції в економіку держави, як правило, найбільш витратний, тому підходить лише обмеженому колу осіб. Найкращі умови на даний момент надає Угорщина. Відповідно до державної програми цієї країни, інвестор разом з членами його сім'ї претендують на ВНЖ з можливістю обміну документів на ПМЖ через півроку за умови придбання державних безвідсоткових зворотних облігацій терміном на 5 років на суму, що перевищує 250 000 євро.

пенсія

Варіанти, де легко отримати ПМЖ молодим і забезпеченим людям, не завжди   підходять пенсіонерам Варіанти, де легко отримати ПМЖ молодим і забезпеченим людям, не завжди підходять пенсіонерам . Однак деякі країни розробляють програми спеціально для людей похилого віку. До них відноситься Pensionado, запропонована іспанським урядам. Дана програма дає можливість оформити ВНЖ при наявності:

  • пенсійного віку;
  • нерухомості в Іспанії (вартість значення не має);
  • річного доходу не менше 10 000 євро.

Етнічна приналежність

Даний спосіб отримання ВНЖ є одним з найрідкісніших. Однак, маючи незаперечні докази, що ваші предки були громадянами зарубіжної країни, документи оформити дуже просто. До держав, що надають таку можливість, відносяться Чехія і Греція.

Америка, Австралія та інші континенти

Незважаючи на існуючі відмінності між країнами Європи, як за рівнем життя, так і умов отримання ВНЖ, в цій частині світу панує один і той же принцип оформлення документів. Схожа система діє на території Латинської Америки . Оформити посвідку на проживання можна, відповідаючи одному з перерахованих вище підстав. Після певного терміну документи замінюються на ПМЖ і, при бажанні, громадянство.

Країни решти світу, перспективні для переїзду, можна поділити на ті, які ведуть активну імміграційну політику, і ті, які не вітають нових людей в своєму суспільстві. До других, як правило, відносяться стабільні і економічно розвинені держави.

Хоча вони бувають вкрай популярні серед емігрантів, потрапити в них на ПМЖ є досить складним.

Сполучені Штати Америки

Переїхати в США є мрією і метою багатьох людей з усього світу, не тільки росіян. Однак ця країна якраз таки відноситься до тих, хто проводить пасивну міграційну політику. Уряд не поспішає збільшувати чисельність населення за рахунок приїжджих, тому створює дуже складні умови для отримання Green Card , Тобто американського виду на проживання.

Проте щороку Сполучені Штати влаштовують лотерею, на якій розігрується 50 тисяч віз, що дають право жити і працювати в країні Проте щороку Сполучені Штати влаштовують лотерею, на якій розігрується 50 тисяч віз, що дають право жити і працювати в країні. Оскільки в цьому дійстві бере участь величезна кількість людей, шанс виграти таким чином бажаний документ досить маленький, але він завжди є. Тому потенційним емігрантом обов'язково варто випробовувати свою удачу, адже не існує більш простого способу отримати посвідку на проживання в цій країні.

Канада, Австралія, Нова Зеландія

Такі країни, як Австралія, Нова Зеландія і Канада проводять активну імміграційну політику . Вони зацікавлені в притоці освічених і досвідчених професіоналів, тому створюють різні програми для полегшеної імміграції, як для найманих працівників, так і для бізнесменів.

На державних сайтах цих країн розміщені списки професій, особливо затребуваних на даний момент. Будь-який бажаючий, який відповідає вимогам, може подати заявку. У разі успішного відбору статус ВНЖ буде оформлений не тільки даному кандидату, але і всім членам його сім'ї.

Крім програм на державному рівні, деякі провінції представлених країн створюють свої умови, залучаючи активних людей в свій регіон, таким чином розвиваючи його. Наприклад, в канадських провінціях Квебек і Нова Шотландія працюють особливі програми бізнес-імміграції . При виникненні взаємного інтересу між підприємцем і регіональному урядом людина і члени його сім'ї отримують право жити і працювати в розвиненій державі, а держава - економічний розвиток провінції.

Беліз

Найдешевший ВНЖ в світі на даний момент можна отримати в Белізі - державі на березі Карибського моря. Ця країна розробила кілька програм для імміграції, одна з яких створена спеціально для інвесторів. При реєстрації внутрішньої компанії (не офшорній), створення, таким чином, робочого місця для інвестора і купівлі земельної ділянки вартістю не менше 35 000 доларів США на території Белізу людина отримує ВНЖ.

Вид на проживання для інвестора і членів його сім'ї оформляється відразу після отримання дозволу на роботу з Департаменту праці. Через 12 місяців є можливість підвищити статус всіх членів сім'ї до ПМЖ, а через 5 років - отримати громадянство. Загальна сума, яку доведеться вкласти для оформлення всіх документів, буде в середньому становитиме 45-50 000 доларів США.

Сент-Кітс і Невіс

Іншим популярним державою, розташованому на островах Карибського моря, з полегшеною процедурою отримання ВНЖ, є Сент-Кітс і Невіс Іншим популярним державою, розташованому на островах Карибського моря, з полегшеною процедурою отримання ВНЖ, є Сент-Кітс і Невіс. Незважаючи на те, що сума, яку доведеться вкласти, щоб легалізувати своє становище в країні, досить значна, дана пропозиція користується попитом. Це пояснюється не тільки швидкою і простою процедурою оформлення документів, а й перспективами, що відкриваються власникам місцевого паспорта.

Отже, Сент-Кітс і Невіс пропонує дві програми імміграції:

  • інвестувати в фонд розвитку цукрової промисловості: 250000 доларів США - для заявника в одній особі, 300000 - для заявника і не більше трьох залежних членів сім'ї, 350000 доларів США - для заявника і не більше п'яти членів сім'ї, 450000 - для заявника і більш шести членів сім'ї;
  • придбати нерухомість вартістю понад 400000 доларів США.

Бажаючим взяти участь в даній програмі варто звернути увагу, що нерухомість потрібно купувати у певних забудовників, визнаних урядом. Крім того, доведеться змиритися з фактом, що ціни на таке житло дещо завищені. Всі представлені об'єкти, як правило, знаходяться в комплексах рівня de luxe з полями для гольфу і причалами для яхт, а за необхідні 400000 доларів США можна купити лише апартаменти з однією або двома спальнями.

Разом з власником нерухомості вид на проживання зможуть отримати його найближчі родичі: подружжя, неповнолітні діти, непрацездатні батьки старше 65 років. Оформлення документів не вимагає оплати мит, а також особистої присутності. Крім того, для отримання ПМЖ або громадянства не обов'язково перебувати безвиїзно в країні. Через п'ять років після отримання громадянства людина має право продати нерухомість, зберігши при цьому за собою статус громадянина.

Власники паспорта Сент-Кітс і Невіс мають право на безвізовий в'їзд в 126 країн світу, включаючи всю Західну і Східну Європу і Канаду. Молоді люди мають можливість вчитися у Великобританії без спеціальних дозволів, а після навчання залишитися там для роботи на два роки, не оформлюючи додаткові документи

Новости