Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Звіт про поїздку в Ізраїль

Місце: Тель-Авів, Нетанія, Єрусалим, Мертве море, Ейлат
Час: 25 листопад - 2 грудня 2010

Тель Авів
Нетанія
Єрусалим
мертве море
Ейлат

Як Ви думаєте, в якій країні зосереджені найрізноманітніші пам'ятки різних тисячоліть, національні, природні та історичні парки, де є можливість екскурсійного, пляжного, похідний-паломницького, гастрономічного, дитячого та лікувального відпочинку, і все це на тлі розвиненої інфраструктури, близьких нам цінностей , високого рівня сервісу і життя? Звичайно ж це Ізраїль .

ТЕЛЬ АВІВ

Тель-Авів, що розташувався на узбережжі Средеземного моря, є фінансовим, торговим і культурним центром Ізпаіля. Великий Тель-Авів складається з Гіватаїм, Холон, Бат-Ям, Бней-Брак. Тель-Авів дуже стрімко розвивається і налічує понад 2-х мільйонів чоловік, що є третьою частиною населення Ізраїлю. У Тель-Авіві немає таких жорстких правил, як у всіх інших містах Ізраїлю, і в зв'язку з цим сюди з'їжджається велика кількість молоді. За способом життя він нагадує Нью-Йорк, де постійно вирує життя. Днем в Тель-Авів з'їжджаються службовці, а ввечері тут запалюються вогні невеликих пабів, гуркоче музика в барах і дискотеках, і по набережних міста прогулюються закохані. У Тель-Авіві дуже велика проблема з парковками, враховуйте це, якщо збираєтеся брати машину напрокат.

Готелі Тель-Авіва:
Tal 4 * - готель розташований на набережній Тель-Авіва, недалеко від центру нічного життя. Більшість ресторанів, пабів, дискотек, бутиків світових брендів розташовані поблизу. Пляж через дорогу в 100-150 м. Лежаки, парасольки за дод. плату.
Crowne Plaza 5 * - розташований прямо на набережній, є прямий вихід до моря (на зиму його закривають). Просторі номери (балкони маленькі), всі номери мають вигляд на море. Смачне, різноманітне харчування. Ресторан "Pacific", що знаходиться в цьому готелі, вважається одним з кращих в Тель-Авіві і пропонує поєднання французької та східної кухні.
Sheraton Tel Aviv 5 * - розташований на набережній. Всі номери мають вигляд на море. Влітку відкритий басейн. Туристи, які проживають в номерах club room і suites, мають право відвідувати безкоштовно SPA і Club Lounge.
Rennaissance Tel Aviv 5 * - розташований на набережній і має прямий вихід до моря. Є критий басейн (взимку - з підігрівом). Всі номери з видом на море.
Metropolitan 4 * - розташований в декількох хвилинах від моря. Хороше харчування. Superior номери такі ж за розміром, як і Standart, тільки повністю оновлені. Номери Executive suites і Two-Bed Suites знаходяться в 5-ти поверховому будинку "Metropolitan Suites", оновленому в цьому році.
Prima 4 * - розташований через дорогу від набережної. Номери невеликі і простенькі. Харчування непогане. Не всі номери з балконом.

З південного боку до міста примикає Старий Яффо, який є містом-музеєм, морським портом і центром торгівлі і мистецтва. Дуже багато легенд пов'язано з ним. Вулиці в Старому Яффо названі за знаками зодіаку, знайшовши вулицю свого знака, можна загадувати бажання. Також звідти відкривається приголомшливий вид на Тель-Авів. На одностайну думку археологів, вік міста вже перевищує чотири тисячі років. За розповідями грецьких міфів, саме в цих місцях прикували до скелі прекрасну Андромеду.

НЕТАНІЯ

Нетанія має вдале місце розташування на узбережжі Середземного моря. Завдяки своїм місцезнаходженням, наявності теплого моря, красу навколишнього ландшафту і близькості до Тель-Авіву, Нетанія є найбільшим курортом з чудовим пляжем і набережної. У Нетанії дуже люблять відпочивати самі ізраїльтяни. В цілому, Нетанія є приємним місцем, де можна провести неспішний вечір, ніжачись на сонці і милуючись морським прибоєм.

Готелі Нетанії:
Blue Bay 4 * - перша берегова, прямий вихід до моря. Гарне різноманітне харчування. Номери хороші, не всі номери з балконом. Знаходиться в 10 хвилинах їзди від центру.
King Solomon 4 * - пляж через дорогу, недалеко від центру. Готель для бюджетного відпочинку.

ЄРУСАЛИМ

У самому центрі Ізраїлю, на висоті семисот метрів над рівнем моря, на схилах Іудейських гір, розкинулося місто Єрусалим. Так як місто знаходиться високо над рівнем моря, тут переважає контрастний гірський клімат, при якому літо спекотне та сухе, а зима холодна, і між денною та нічною температурою різниця іноді сягає 10-12 градусів.

Дуже велике різноманіття святих місць та історичних пам'яток, неповторність міста, а також інтенсивне життя різноликості і багатомовного міста роблять Єрусалим привабливим місцем для туристів. Це найбільше місто Ізраїлю. В Єрусалимі дуже багато історичних пам'яток, як біблійних, так і візантійських і римських. Наявність давньої і сучасної архітектури роблять це місто неповторним і своєрідним.

Наявність давньої і сучасної архітектури роблять це місто неповторним і своєрідним

Сам місто розбите на три частини: Старе місто, Західний Єрусалим і Східний Єрусалим. Західний Єрусалим заселений єврейським населенням, яке становить більшість населення міста. У цій частині знаходиться парламент Ізраїлю (Кнесет), Верховний суд, урядові будівлі, кампуси університету, театри, індустріальні та медичні центри. Східну частину заселяють араби. Старе місто складається з чотирьох частин: вірменська, християнська, мусульманська і єврейська. Тут знаходяться святині трьох світових релігій, такі як: Стіна плачу, розташована біля Храмової гори, святиня ісламу - мечеть Аль-Аякса, а також безліч різних християнських святинь, серед яких особливо виділяється Храм Гробу Господнього. Старе місто по периметру обгороджена кам'яним муром шістнадцятого століття.

За один день весь Єрусалим не встигнеш подивитися. Щоб повністю насолодитися красою цього міста, треба їхати мінімум дня на 3-4.

Готелі Єрусалиму:
Prima Kings 4 * - ідеально розташований у центрі Єрусалима, в 15 хвилинах ходьби від Старого міста. Номери невеликі, але хороші. Харчування середнє.

МЕРТВЕ МОРЕ - унікальна здравниця

Від Єрусалиму до Мертвого моря - годину з невеликим їзди. Дорога проходить по горбах Іудейській пустелі. Найнижча (щодо рівня моря) точка планети, відома абсолютно унікальними природними багатствами водойми, які сприяють лікуванню шкірних хвороб.

Готелі на Мертвому морі:
Crowne Plaza Dead Sea 5 * - розташований на пляжі Мертвого моря, має прямий вихід до нього. Хороші, просторі номери. Всі номери мають вигляд на море. Є критий басейн (з підігрівом) з морською водою. Смачне і різноманітне харчування.
Daniel Hotel Dead Sea 5 * - розташований через дорогу від пляжу, на пляж є сервіс. У готелі є тенісний корт, більярд і боулінг. Увечері проводяться анімаційні програми (не завжди) і дискотека. Хороше харчування.
Le Meridien Dead Sea 5 * - розташований через дорогу від пляжу, приблизно в 300 метрах. Красива зелена територія. Всі номери з видом на море. Є дитячий клуб. Вхід в СПА безкоштовний крім п'ятниці і суботи.
Готелі Leonardo Plaza , Leonardo Dead Sea , Leonardo Club знаходяться в віддаленості від всіх інших готелів, до центру курорту йти приблизно 30-40 хвилин.

ЕЙЛАТ

Самий безтурботний відпочинок можна отримати в Елайте. Можна відправитися в морську прогулянку по затоці і навчитися пірнати з аквалангом, або поплавати з трубкою і маскою по одному з найкрасивіших коралових рифів, відвідати підводну обсерваторію, де можна помилуватися захоплюючими видами підводного царства. Ейлат пропонує вам одні з кращих курортних готелів Ізраїлю, а також інші можливості, які підійдуть для будь-якого бюджету. Елайт - це ще і зона вільної торгівлі, де ціни вказуються без урахування податку на додану вартість. Так що насолодитися покупками можна в повному обсязі.

Готелі Ейлата:
Dan Eilat 5 * - готель класу Deluxe. Розташований в центрі курорту, через променад від пляжу. На пляжі парасольки, лежаки безкоштовно. Готель дуже гарний, як всередині, так і територія. Всі номери мають вигляд на море або на море і басейн. Є розважальні програми для дорослих і дітей.
Isrotel Royal Beach 5 * - готель класу Deluxe. Розташований в центрі курорту, через променад від пляжу, є місток над променадом. Є 3 басейни з водоспадами і каналами. Просторі, красиві номери, всі мають вигляд на море. В готелі знаходяться численні бари, англійський паб, ресторани на будь-який смак. Увечері розважальні програми.
Eilat Princess 5 * - знаходиться на кораловому березі Червоного моря, в найпівденнішій точці Ейлата, поруч з кордоном з Єгиптом. До центру хвилин 10-15 їзди. Пляж через дорогу по підземному переходу. Поряд з готелем знаходяться дайвінг-центр, підводна обсерваторія, дельфінячий риф, музей-акваріум. Відмінна інфраструктура розваг для дітей і дорослих. Є водна гірка.
Hilton Queen of Sheba 5 * - цей готель нагадує біблійний палац цариці Савської. Фасад будівлі виконано в античному стилі з безліччю башточок, арок, колон і мозаїк. Пропонує своїм гостям хороший рівень сервісу і безліч розваг. Є особливі номери для молодят. Для дітей - басейн з гіркою, ігрові автомати, ігровий майданчик, міні-клуб.
Astral Village 3 * + / 4 * - розташований в центрі міста, 7 хв. ходьби від пляжу. Готель бунгального типу із зеленою територією. Є дитячий клуб. Різноманітне харчування.
Prima Music 3 * + / 4 * - готель знаходиться на кораловому узбережжі, 2-я лінія. Вхід в море кам'янистий. Кожен поверх стилізований під певний стиль музики. Є звукозаписна студія. Номери простенькі.

Поставити свої запитання про Ізраїль Ви можете в нашому форумі >>

Новости