Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Жили 2 місяці в наметі в Ізраїлі»: багатодітна сім'я з ревда - про 10-місячному подорожі по світу

Павло і Марина Саверченко подорожують з трьома дітьми

Після розповіді про кругосветке екатеринбуржцев Іллі і Даші, які за перший тиждень автостопом доїхали до Киргизії , Читачі нагадали нам про інших мандрівників з Уралу. Про сім'ю Саверченко ми писали в листопаді минулого року . Мама, тато і троє синів вирушили в великий тріп разом. Пересуватися вони теж планували на попутках.

Ми зв'язалися з ними, щоб дізнатися, як у них справи. Публікуємо монолог Павла Саверченко про те, як пройшли перші 10 місяців їх кругосветки. Всі свої пригоди вони знімають на відео і викладають на YouTube.

Ми виїхали 7 листопада, проїхали через десять міст Росії, чотири міста Білорусії і чотири міста України, потім полетіли до Туреччини. Вдалося купити дуже бюджетні квитки за 30 доларів на людину з Києва до Анкари. Потім проїхали через сім міст Туреччини автостопом. З Стамбула ми випадково знайшли дешеві квитки в Ізраїль, в Тель-Авів, хоча не планували цього.

В Ізраїлі були три місяці, десь місяць ми прожили в Тель-Авіві та Єрусалимі. Там сильно захворіли всією сім'єю, було навіть бажання поїхати додому, але впоралися з цим. Поїхали на південь Ізраїлю, щоб погрітися. У наметі на березі прожили майже два місяці, було дуже круто!

А потім поїхали в Єгипет. Місяць жили в готелі, який реставрувався. Допомагали господарям з ремонтом, за це нам запропонували низьку ціну.

У Дахабі нам дуже сподобалося, величезна російськомовне ком'юніті, все дешево. За 200 доларів ми зняли квартиру в 120 квадратних метрів з новими меблями. Для нас це був такий довгоочікуваний релакс після тривалого активного подорожі! Нам потрібно було зупинитися і відпочити і потрібен був інтернет для роботи.

Потім ми хотіли ще на три місяці з'їздити до Ізраїлю, тому що не все там подивилися. Але в підсумку не вийшло, нам дали дозвіл всього на два тижні (щоб в'їхати в Ізраїль без туру, самостійно, потрібно довести, що ти не хочеш там залишитися назавжди - нам це не вдалося). Повернулися до Єгипту і вирішили там зупинитися і попрацювати. Зараз займаємося нашими YouTube-каналами і навчаємо людей, займаємося інтернет-маркетингом.

В Єгипті величезна кількість фруктів, овочів і для дітей багато гуртків і секцій. Це і основні предмети, і творчі гуртки, і спортивні: дайвінг, серфінг, віндсерфінг. Вивчаємо підводний світ з дітьми.

Вивчаємо підводний світ з дітьми

Брати-мандрівники. Молодшому був лише рік, коли він відправився в кругосвітню подорож

Мені хочеться показати дітям, що таке YouTube, що за допомогою нього можна не тільки грати в іграшки і дивитися все підряд, але ще й займатися творчістю, і якщо знімати відео регулярно, то вже через рік-два заробляти на цьому. А коли у дитини з'являються свої гроші, то з'являється і впевненість в собі. Тому я зробив тут гурток по відеоблогінгу для російськомовних дітей.

Зараз ми вивчаємо Єгипет, їздимо в пустелю, різні міста. Пересуватися по Єгипту досить дешево, ми вкладаємося в бюджет. Плануємо кілька місяців прожити тут, в Дахабі.

Коли набридне сидіти, швидше за все, висунемося в Африку. Коли це буде, поки не можу сказати - може бути, ближче до Нового року, може бути, раніше чи пізніше. У лютому в Каїрі відбудеться перший в світі марафон на пірамідах. Я займаюся бігом, пробіг вже кілька напівмарафон. Але є бажання і мета пробігти марафон по пірамідах - думаю, це буде дуже круто!

Діти офіційно перебувають на сімейному освіті. Ми прикріплені до школи, в якій хлопці складають іспити раз на рік через інтернет. А вчаться вони самостійно - частково ми з ними займаємося, а частково через інтернет їх навчають вчителі, вони проходять тести, отримують інформацію. Удома вони читають, вважають, пишуть диктанти, займаємося з ними логікою і математикою через сайт МГУ.

Наша місія - показати, що сім'я може разом працювати, подорожувати, вчитися, заробляти. І не треба нічого боятися. Світ відкритий і повний добрих людей. Якщо ти будеш добрим до цього світу, то і тобі такі люди будуть зустрічатися. Ми потрапляємо в різні країни, нас оточують різні люди, але серед них є добрі, чуйні, цікаві особистості. Все це розвиває нашу позицію та розширює наш кругозір.

В Ізраїлі уральці побували на святі, в якому все вбираються в карнавальні костюми

Павло Саверченко ще перед тим, як відправитися в подорож, розповідав нам про те, як вони з дружиною і синами планували пересуватися . Дітей вони не мали наміру віддавати в школи, а навчати їх хотіли самі - прямо в дорозі. Про першу частину подорожі ми вже писали . Тоді у сім'ї був бюджет близько 10 доларів в день.

Текст: Олена ХАЗІНУРОВА
Фото, відео: сім'я Саверченко

Новости