Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Регулярні авіарейси в Ізраїль і падіння цін на квитки

2 березня 2011 року авіакомпанія Arkia Israeli Airlines (Аркіа - Ізраїльські авіалінії) відкриває регулярні авіарейси з Тель-Авіва в Київ . Польоти між столицями Ізраїлю і України будуть відбуватися двічі на тиждень по середах і неділях.

Виліт рейсу IZ-351 з Тель-Авіва (аеропорт Бен-Гуріон) о 16:55, приліт до Києва (аеропорт Бориспіль) о 20:00. Виліт рейсу IZ-352 з Борисполя о 21:00, приліт в Тель Авів на наступну добу в 00:10. Час місцевий. Ціна на квиток в обидва кінці становить $ 198, повідомила авіакомпанія на своєму сайті.

Зі скасуванням візового режиму між Україною та Ізраїлем авіаперельоти між цими країнами подешевшали. З сьогоднішнього дня всі три діючих перевізника ввели акційні тарифи на рейси Київ-Тель-Авів. Ще півтора роки тому вартість польоту в Ізраїль досягала $ 800, нагадують експерти, а збити ціну до $ 200-400 вдалося тільки завдяки виходу на цей напрям нових авіакомпаній. У лютому-березні квитки на рейс Київ-Тель-Авів-Київ можна буде купити за ціною близько $ 200 (з урахуванням всіх зборів).

В "АероСвіті" повідомили, що з 15 по 28 лютого в продажу будуть квитки від $ 169 на період подорожі до 31 березня. Схожу акцію проводять і "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) - від $ 170 (до 28 лютого). Знижують ціни і ізраїльські перевізники: в кінці минулого тижня, відразу після скасування візового режиму між Україною та Ізраїлем, гендиректор El Al Еліезер Шкеді повідомив, що компанія починає продаж акційних квитків в Тель-Авів за ціною $ 200 в обидва боки.

Тель-Авів - друге після Москви регулярне напрямок авіапольотів з Києва. За даними Центру політичного і економічного аналізу, до скасування візового режиму щорічно на ньому перевозилося близько 300 тис. Пасажирів, що приносило близько $ 106 млн доходу українським перевізникам: більш $ 80 млн у "АероСвіту" і Donbassaero і $ 26,2 млн у МАУ.

Ще в кінці 2009 року вартість квитків на напрямку в Тель-Авів досягала $ 800. "Але тоді на цьому напрямку літав тільки El Al і" АероСвіт ". Після того як на цей маршрут пустили Donbassaero і МАУ, а також дали дозвіл ще двом ізраїльським перевізникам, ціни впали досить відчутно", - нагадує експерт Центру політичного і економічного аналізу Ірина Кава.

Восени 2009 року Arkia вже літала з Тель-Авіва до Києва. Але потім пішла з ринку. "Не виключено, що тоді на цьому напрямку не було достатньої завантаження", - говорить Ірина Кава. За попередніми результатами бронювання і продажу авіаквитків в другій половині лютого коефіцієнт зайнятості пасажирських крісел на більшості рейсів "АероСвіту" за маршрутом Київ-Тель-Авів складе не менше 80%. "Для лютого, з урахуванням традиційного сезонного зниження пасажирського попиту на ізраїльському напрямку, такий показник вважається досить високим", - відзначили в прес-службі "АероСвіту".

Саме скасування візового режиму могла підштовхнути до повторного виходу в Україну компанію Arkia, вважає Євгенія Сацька. "Безвізовий режим - одна з головних умов роботи бюджетних перевізників. Ми вважаємо, що ця авіакомпанія може взяти на себе нових пасажирів. Ті, хто звик до традиційних перевізникам, так і будуть з нами літати", - вважає вона.

На думку прес-секретаря Асоціації лідерів турбізнесу України Юлії Олійник, введення безвізового режиму дозволить збільшити приплив українських туристів до Ізраїлю в 2011 році на 25-30%. Також кількість бажаючих відвідати цю країну в поточному році може зрости і внаслідок заворушень в Єгипті, через які українські туроператори найімовірніше переорієнтуються на інші напрямки, говорила раніше видання пані Олійник.

Поки неясно, чи будуть перевізники і далі знижувати ціни. Тарифи El Al, МАУ і "АероСвіту" на квітневі рейси, за даними онлайн-систем бронювання, стоять в середньому $ 400-450, а максимальні досягають $ 500. "Ми будемо дивитися на завантаження рейсів, глибину бронювання і ряд інших чинників. Можливо, у нас будуть нові акції", - зазначила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

2 березня 2011 року авіакомпанія Arkia Israeli Airlines (Аркіа - Ізраїльські авіалінії) відкриває регулярні авіарейси з Тель-Авіва в   Київ Версія для друку

Новости