Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Авіалінії Харкова» припинили польоти

Фото: Костянтин Мельницкий

Авіакомпанія «Авіалінії Харкова» (АХ) призупинила всі польоти, а найближчим часом може повністю припинити польоти в Україну з-за економічної ситуації і скорочення туристичного ринку.

як передає капітал Про це повідомили ЛІГАБізнесІнформ чотири незалежні джерела, знайомих зі станом справ в авіакомпанії.

Відзначимо, з квітня 2014 року 99,9936 акцій АХ володіє туроператор Pegas Touristik.

«Пегас ще з минулого літа повернувся до практики розподілу пасажирів АХ на рейсах інших перевізників. Причому працює практично з усіма. Відповідно, кількість рейсів АХ неухильно знижувався. Якщо раніше туроператор повністю віддавав пасажиропотік АХ, то з минулого року, коли ринок звузився, почали розміщувати чартери і у інших. Відповідно, у міру падіння ринку кількість власних чартерів Пегаса на рейсах АХ зменшувалася, а кількість блоків на чартери партнерів або взагалі на регулярних рейсах інших перевізників росло », - розповів керівник одного з великих туроператорів, зазначивши, що сьогодні стан ринку не дозволяє Pegas Touristik рентабельно завантажити літак.

Тим часом, за словами глави Державіаслужби Дениса Антонюка, авіакомпанія не подавала заявку на припинення дії сертифікату, що дозволяє польоти.

«Можу сказати, що у них немає заборгованості перед нашим спецфондом, також немає боргів перед аеропортом Бориспіль і Украерорухом», - додав він.

Разом з тим прес-служба АХ запевняє, що компанія завершила польоти тільки по зимовій програмі, але шукає можливості відновити польоти і «зацікавлена ​​в розвитку чартерних перевезень на популярних туристичних напрямках».

Новости