Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Затримка і скасування авіарейсів - що робити і як отримати компенсацію

  1. В українській судовій практиці споживачам нерідко відшкодовують збитки за проблеми з перельотами
  2. Хто винен: авіакомпанія або туроператор
  3. Які компенсації передбачені в разі затримки або скасування рейсу
  4. Що обов'язково потрібно зробити: зберігати всі чеки і квитки
  5. АВТОР:
  6. Орфографічна помилка в тексті:

13 липня 2018, 7:23 Переглядів:

В українській судовій практиці споживачам нерідко відшкодовують збитки за проблеми з перельотами

13 липня 2018, 7:23 Переглядів:   В українській судовій практиці споживачам нерідко відшкодовують збитки за проблеми з перельотами   Якщо рейс істотно затримується, пасажирам повинні надати харчування та житло

Якщо рейс істотно затримується, пасажирам повинні надати харчування та житло. Фото: 4045 / Freepik.

В останні кілька тижнів Україна страждає від справжнього туристичного колапсу. Українці, які поїхали на відпочинок за кордон, довгий час на могли повернутися додому, інші не могли навіть вилетіти з країни , Тому що їх рейси постійно переносилися, затримувалися або скасовувалися. Замість того, щоб поїхати у відпустку і відпочити, люди кілька днів поспіль жили в аеропорту і втратили час, нерви і гроші. Сайт "Сегодня" детально розповідає, чи можна отримати компенсацію за моральний і матеріальний збиток в такому випадку, хто повинен її виплачувати, і що для цього потрібно.

Хто винен: авіакомпанія або туроператор

Мабуть, саме це перше питання, що виникає у туристів, яких наздогнали проблеми з літаками. Тут розходяться думки, на кого ж лягає вина: на туроператора або авіакомпанію? Справа в тому, що якщо людина купувала квиток на літак самостійно і зіткнувся з проблемами з вильотом - тут відповідальність несе авіакомпанія. Якщо ж людина користувалася послугами туроператора, який набував квитки, бронював місця і т.д. - вина покладається саме на турагентство. Правда, українські контори не надто поспішають відшкодовувати збитки, тому спроби відвоювати належну компенсацію можуть перерости в справжні судові розгляди.

"На жаль, останнім часом почастішали випадки затримки, перенесення рейсів, або відмови в перевезенні пасажира авіакомпанією. Також, мають місце випадки скасування вильоту в призначений день і пасажирам доводиться терпіти різні незручності, в тому числі і матеріальну та / або моральну шкоду.

Необхідно розуміти, що пасажир, який заплатив гроші за переліт, уклав договір з авіакомпанією-перевізником, і така компанія несе зобов'язання доставити його в призначений час і місце. Затримка рейсу, його скасування або перенесення є порушеннями даного договору з боку перевізника ", - говорить юрист ЮК" ВОЛХВ "Ярослава Борка.

Юрист міжнародної юридичної фірми Kinstellar Олексій Бурчевскій розповідає в коментарі сайту "Сегодня", що потрібно розуміти - йдеться про чартерні рейси або про регулярні, тому що в одному випадку відповідальність, як правило, несе авіакомпанія, а в іншому - туроператор.

"Якщо це регулярний рейс, то договір укладається між пасажиром і авіакомпанією, це є договором про перевезення, і, таким чином, за будь-якими компенсаціями, пов'язаними з цими перевізниками, потрібно звертатися в авіакомпанію. Якщо ж це рейс чартерний, то чартерний договір - це окремий вид, і він укладається між туроператором і авіакомпанією на перевезення певного числа пасажирів - це може бути цілий літак, блок місць на літаку. Відповідно, будь-які претензії щодо перевезення насамперед направляються туропер кричу, особливо, що стосується відмін, затримок і т.д.

Далі туроператор, якщо він вважає за потрібне, або якщо є вина авіакомпанії в тому, що сталося - він або виставляє свої претензії авіакомпанії, або залучає її, як відповідача, або як третю особу ", - пояснює Олексій Бурчевскій.

Які компенсації передбачені в разі затримки або скасування рейсу

Відразу відзначимо, що в тому випадку, якщо ваш рейс затримали більше, ніж на добу, вас повинні нагодувати, розмістити в готелі, надати трансфер до готелю і назад в аеропорт.

Також відшкодування шкоди залежить від дальності перельоту і від часу, на яке затримують літак. Наприклад, якщо рейс затримали на п'ять годин, пасажир може або зажадати відшкодування вартості квитка і відмовитися від перевезення, або ж змінити маршрут і перенести дату відправлення.

Якщо рейс замінили зі зниженням класу, пасажиру повинні відшкодувати різницю у вартості:

  • 30% для рейсів дальністю до 1,5 тис. Км;
  • 50% для рейсів від 1,5 до 3,5 тис. Км;
  • 75% для рейсів понад 3,5 тис. Км.

Також при більш короткостроковій затримці рейсу пасажирам повинні надати харчування, напої і можливість здійснити два телефонних дзвінка або надіслати факс / електронного листа.

"Крім виплати винагороди перевізник зобов'язаний запропонувати пасажиру на вибір відшкодування вартості перевезення протягом семи днів (готівкою або банківським переказом) або зміна маршруту, яка повинна здійснюватися відповідно до транспортних умовами придбаного раніше квитка", - розповідає Ярослава Борка.

Юрист також додає, що якщо пасажирам відмовлено у перевезенні проти їхньої волі, перевізник має виплатити їм компенсацію в таких розмірах:

  • 250 євро - для рейсів дальністю до 1,5 тис. Км;
  • 400 євро - для рейсів дальністю від 1,5 тис. Км до 3,5 тис. Км;
  • 600 євро - для рейсів дальністю понад 3,5 тис. Км.

Але, як пояснює Олексій Бурчевскій, це більш характерно для регулярних рейсів, ніж для чартерних. Він зазначає, що квиток на чартерний рейс не вважається підтвердженим до моменту оплати за нього туроператором. І часто трапляється, що туроператори до останнього моменту затримують гроші, які вони зібрали з пасажирів, у себе, а потім перераховують в авіакомпанію, за короткий проміжок часу до відльоту.

"У разі регулярних рейсів квиток вважає підтвердженим з моменту оплати його пасажиром. Пасажир може за два-три місяці купити квиток і отримати гарантію того, що він полетить. Якщо авіакомпанія скасовує рейс менше, ніж за два тижні до вильоту, або ж переносить рейс з великою затримкою, або у неї виявляється більше проданих квитків, ніж місць у літаку - у всіх цих випадках вона зобов'язана виплатити компенсацію в цих сумах, які були згадані. І дійсно, це залежить від довжини рейсу, на який ви купите той чи інший квиток " , - говори юрист міжнародної юридичної фірми Kinstellar.

Але далеко не у всіх випадках пасажирам належить виплата компенсації за скасування рейсу. Так, Анастасія Майструк, молодший юрист Eterna Law розповіла в коментарі сайту "Сегодня", що компенсація не буде виплачуватися в тому випадку, якщо пасажира попередили про скасування рейсу більше, ніж за два тижні до вильоту або ж запропонували альтернативний маршрут.

"Компенсація не виплачується якщо пасажира попередили не менше ніж за два тижні до запланованого вильоту або менш ніж за два тижні, але при цьому пропонується зміна маршруту, яка дає можливість прибути в заплановане місце не пізніше, ніж через чотири (в разі попередження за 7 днів ) або два годин (у разі попередження менш ніж за 7 днів) після передбачуваного часу. Також компенсація перевізником не виплачується, якщо скасування рейсу сталася в разі непереборних обставин або надзвичайних ситуацій ", - говорить Анастасія Асія Майструк.

Що обов'язково потрібно зробити: зберігати всі чеки і квитки

Дуже важливий момент - це зберегти чеки на всі витрати, які ви понесли з вини авіакомпанії або ж туроператора. Тобто якщо скасували або істотно затримали рейс і вам довелося купувати їжу, медикаменти і знімати номер в готелі - зберігайте всі ці чеки, потім на їх підставі можна вимагати компенсацію.

Правда, до цього теж варто підходити адекватно. Якщо ви вирішите зняти номер люкс за шалені гроші або повечеряти в дуже дорогому ресторані, суд, найімовірніше, не задовольнить ваш позов про повернення грошей.

Також вам можуть компенсувати витрати на альтернативний рейс. Наприклад, якщо вам не сказали про перенесення вильоту і т.д., внаслідок чого ви не потрапили на літак, але купили квитки на альтернативний рейс - вам повинні повернути вартість цих квитків. Крім чеків обов'язково зберігайте квитки і посадкові талони, щоб підтвердити все, що сталося.

"Якщо незрозуміло, що робити далі, по-перше, потрібно подивитися, чи є можливість полетіти самостійно. Якщо затримка була більше 5 годин, вже можна летіти самостійно. Якщо є інформація про те, що рейс буде затриманий, але, наприклад, вас не селять в готель, якщо є така можливість - можна самому поселитися в готель, зберегти всі чеки, в т.ч. чеки на харчування, на транспорт до готелю і назад, а потім вимагати відшкодування. Авіакомпанія повинна компенсувати такі витрати, якщо затримка була за її вини.

Якщо ж пасажир не знає, з чиєї вини сталася затримка, можна звертатися одночасно і в авіакомпанію, і до туроператору за роз'ясненнями і за компенсацією ", - говорить юрист Олексій Бурчевскій.

Чи можуть компенсувати моральну шкоду і чи потрібно звертатися в суд

В українській судовій практиці чимало прикладів успішного відшкодування споживачам збитків за проблеми з перевізниками. Правда, якщо компенсацію за матеріальні витрати виплачують частенько, то моральну шкоду відшкодовують набагато рідше.

"Моральна шкода українські суди не дуже щедро відшкодовують споживачам не тільки туристичних послуг. Але, тим не менш, такі випадки є. Справа в тому, що по Монреальської конвенції, яка регулює міжнародну авіаційну перевезення, відповідальність перевізника перед пасажиром обмежується фактично заподіяною шкодою. Т . Е. конвенція прямо не передбачає можливість компенсації моральної шкоди. І наші українські суди дотримуються такої позиції, що моральну шкоду не є фактично заподіяною на борту повітряного удна ", - роз'яснює ситуацію Олексій Бурчевскій.

Незважаючи на це, юрист зазначає, що такі правила не поширюються на туроператорів, з вини яких теж можуть бути проблеми з перельотами.

"Оскільки турист купує туристичну послугу, в яку включений переліт, і дуже часто він може висунути претензію туроператору, на них це обмеження не поширюється. Тому, якщо трапилися проблеми з перельотом, а цей переліт був частиною купленого туру, то, в принципі, ніщо не заважає зажадати у туроператора компенсацію моральної шкоди. Єдине, вона повинна бути дуже чітко прописана, мотивована, і повинна бути співмірна вартості того туру, який був проблемним ", - говорить експерт.

В цілому, українські суди все ж відшкодовують компенсації за невдалі перельоти, правда, все залежить від конкретної ситуації і того, мотивований позов чи ні. За словами юриста, важливим моментом є те, чи йде пасажир в суд один, або ж подається колективний позов.

"У колективного позову завжди більше шансів добитися результату, ніж у позову індивідуального", - підсумував Олексій Бурчевскій.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Проблеми в аеропортах: як домогтися компенсації збитку і що потрібно знати про це". інші Новини транспорту дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Анастасія Іщенко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Тут розходяться думки, на кого ж лягає вина: на туроператора або авіакомпанію?

Новости