Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про літаки авіакомпанії Росія: опис, схема салону, вік авіапарку

  1. Літаки авіакомпанії «Росія»
  2. Airbus A319
  3. Аirbus A320
  4. Boeing 777-300 / -300ER
  5. Boeing 747-400 - Тигр
  6. Boeing 737-800
  7. Конфігурація салонів Боїнг 737-800
  8. Вибір найкращого місця в Боїнгу 737-800
  9. Послуга Space +
  10. Бізнес-клас і економічний сектор
  11. перші місця
  12. Місця для колясок
  13. Місця, що купуються в останню чергу
  14. Пристрій салону Boeing 747 - Тигр
  15. Бізнес клас
  16. Економ клас
  17. Вибір найкращого місця в Boeing 747 - Тігролет
  18. Найбільш незручні місця в Боїнгу 747-400
  19. Рекомендації по вибору посадкових місць

Авіакомпанія «Росія» - найбільший російський перевізник, який володіє сучасним флотом і професійним колективом. Поєднання кращих традицій вітчизняної авіації та практики пасажирських перевезень зробили авіалінії популярними серед населення. Містом реєстрації став Санкт-Петербург, де розташований основний аеропорт базування - Пулково. Маючи в своєму розпорядженні значним авіапарком, компанія Росія розміщує літаки на ключових аеродромах в Ростові-на-Дону і Москві (Внуково).

До літнього сезону 2018 року авіакомпанія розробила нові напрямки і поліпшила сервіс на 130 діючих маршрутах. Літаки авіакомпанії Росія здійснюють перевезення на Далекий Схід, в регіони РФ і за кордон.

Літаки авіакомпанії Росія здійснюють перевезення на Далекий Схід, в регіони РФ і за кордон

Авіакомпанія Росія.

Літаки авіакомпанії «Росія»

В авіакомпанії Росія діючий парк літаків складається тільки з сучасних лайнерів - Airbus А319 і А320, Boeing 737, 747 і 777. При цьому перевізник АК Росія парк літаків має намір розширити до 80 одиниць. Середній вік літаків АК Росія близько 12 років.

З кінця 2016 року авіакомпанія Росія привласнює своїх літаків назви різних міст РФ. Під кабіною пілота наносять символіку і герб міста, по лівому борту - найменування російською, а по правому - англійською.

Airbus A319

Аеробус відрізняється вузьким фюзеляжем і невеликою довжиною (33,8 м). Перевозить 138 пасажирів на швидкості до 840 км на годину. Льотний стелю цього судна 11,8 тис. Метрів, а дальність польоту при максимальному завантаженні в 75 тонн - 6,8 тис. Км. Здійснює міжнародні та внутрішні рейси (аеропорт вильоту, найчастіше, Москва).

Аirbus A320

А320 марки Аirbus є реактивним лайнером для перевезення 168 пасажирів. Вузький фюзеляж і розмах крил в 34,1 м дозволяють віднести це повітряне судно до середньо- і близькомагістрального типу. При максимальному завантаженні в 77 тонн А320 літає до 6,15 тис. Км з льотним стелею в 11,8 тис. Км. На цьому аеробусі вперше була встановлена ​​система управління електро-дистанційного типу.

Створено лайнери Boeing 737 Next Generation (В73Н), прямі конкуренти аеробусам А320. У літаку В73Н схема салону А К Росія взята з моделей 757 і 767 цього ряду. Двигуни і системи не змінювалися і суттєво програють компанії Аirbus.

Boeing 777-300 / -300ER

Боїнг 777 модифікації ER має підвищену дальністю польоту, до 14,6 тис. Км на висоті близько 13 тисяч кілометрів. Двомоторний лайнер відрізняється великою довжиною в 74 метри при розмаху крила в 65 м. Перевозить 457 пасажирів при максимальному завантаженні в 351 тонну. Розвиває швидкість до 905 км на годину і використовується, як правило, для дальніх польотів, наприклад, в Домінікану чи до Таїланду.

Boeing 747-400 - Тигр

Боїнг 747-400 є двопалубного лайнером для перевезення 500 пасажирів. Така модифікація Боїнга дозволяє літати з дальністю до 14 000 км. У 2016 році авіакомпанія і центр «Амурський тигр» привернули увагу громадськості до збереження рідкісних видів тварин. Для цього носову частину Boeing 747 (EI-XLD) прикрасили зображенням тигрячої голови і лівреї.

Літак Тигр авіакомпанії Росія володіє бізнес-класом на 522 посадочних місця і економічним класом на 510 осіб. Категорія з підвищеною комфортністю розміщена на верхній палубі, причому крісла можуть розкладатися в ліжко. Економ розміщується частково на верхній, а здебільшого на нижній палубі.

Боїнг 474-400 Тигр

Boeing 737-800

Вузькофюзеляжний літак Боїнг 737, який використовується в Росії, повністю відповідає високому класу лайнерів The Boeing Company. Відрізняється компактними для свого класу розмірами (довжина всього 39,4 метра), швидкістю до 852 км на годину, дальність польоту до 5,7 тис. Км на висоті до 12,5 тис. Кілометрів. Вантажопідйомність 79 тонн, посадочних місць 189.

Літаки компанії Росія мають по бортовим номерам назви, відповідні містах РФ:

  • Барнаул (VQ-BSS), в експлуатації 11 років;
  • Брянськ (VP-BOB) - 2018 рік випуску;
  • Білгород (VP-BOD) - 2018 рік випуску;
  • Грозний (VP-BGR) в експлуатації 1 рік;
  • Гатчина (VP-BUS) в експлуатації 3 роки;
  • Калінінград (VQ-BWJ) в експлуатації 2 роки;
  • Краснодар (VQ-BVU) в експлуатації 3 роки;
  • Рязань (VQ-BUF), в експлуатації 11 років;
  • Оренбург (VP-BGQ), в експлуатації 1 рік;
  • П'ятигорськ (VP-BOA), в експлуатації 1 рік;
  • Кемерово (VQ-BVV), в експлуатації 3 роки;
  • Тюмень (VQ-BSR) в експлуатації 11 років;
  • Махачкала (VQ-BPX), в експлуатації 10 років;
  • Пенза (VQ-BUE) в експлуатації 11 років;
  • Астрахань (VQ-BJX) в експлуатації 16 років.

Боїнг 737-800 авіакомпанії Росія

Конфігурація салонів Боїнг 737-800

Флот Боїнгів володіє всього трьома літаками з бізнес-сектором, в інших присутня тільки економ-клас. Завдяки політиці компанії в кожному лайнері у пасажира є можливість купити додатковий пакет послуг Space +. Ця програма надає підвищені зручності для будь-яких судів в економічній категорії салону.

Вибір найкращого місця в Боїнгу 737-800

Для всіх 15 діючих літаків не вдасться вказати конкретні місця, оскільки на кожному рейсі є свої зміни за рішенням компанії-перевізника. Посадочні місця бувають за програмою підвищеної комфортності, поліпшені або звичайні. Є деякі рекомендації, як вибрати краще місце в 737 Боїнгу, використовуючи схеми.

Є деякі рекомендації, як вибрати краще місце в 737 Боїнгу, використовуючи схеми

Боїнг 737-800 Схема посадочних місць

Послуга Space +

Місця підвищеного комфорту - це 16-ий ряд в літаках з економ-класом без бізнес-сектора. Там, де є бізнес-клас, це ряд - 13-ий для літаків Гатчина і 14-й для Краснодара і Кемерово. Схема салону дозволяє пасажиру помітити, що в ножний частини багато місця, це зручно при довгому перельоті.

Бізнес-клас і економічний сектор

Ті, хто вже літав в двухклассових лайнерах, знають, що є перегородка, що розділяє салон на дві частини. Найзручнішим поруч в економ-класі буде 4-ий, біля самої стінки. Пасажир може відкидати спинку крісла без обмежень, при цьому місця для ніг більше, ніж в інших рядах.

перші місця

У лайнері будь-якої моделі є перші лінії крісел. Якщо салон розділений на сектори, їх віддають бізнес-класу або VIP-категорії. У літаках з класом одного типу місця не відрізняються один від одного. Літаки АК Росія зроблені за тим же принципом категорії преміум - по три крісла біля кожного борту і прохід між ними. Ці пасажири отримують більший вибір пропонованого харчування і можуть покинути судно першими при аварійних ситуаціях.

Місця для колясок

У багатьох літаках обладнані місця для перевезення немовлят та малюків у колясках. Ряди, розташовані за цими місцями, відрізняються широким ножним простором, особливо якщо колясок в польоті немає. У літаках Пенза і Рязань ці місця не передбачено.

Місця, що купуються в останню чергу

Є кілька рядів, потрапити на які для пасажира небажано через незручності. Наприклад, ряди перед кріслами з програмою Space +. Спинки не відкидаються через розташованих позаду аварійних виходів.

Квитки в ці місця не можуть бути продані людям похилого віку, пасажирам з дітьми або тваринами.

Погані місця в хвостовій частині літака, починаючи з 32-го ряду в лайнері з одним класом, або з 29-го в двухклассовом судні. Сидіння не відкидаються назад, проникають запахи з туалету і поруч постійно товпляться пасажири.

Пристрій салону Boeing 747 - Тигр

Боїнг 747-400 (названий Тигром) в авіакомпанії Росія розділений на 2 сектори з різним рівнем комфорту.

Боїнг 747-400 (названий Тигром) в авіакомпанії Росія розділений на 2 сектори з різним рівнем комфорту

Боїнг 747-400 Схема посадочних місць

Бізнес клас

У секторі з підвищеним рівнем комфорту пасажири відкидають спинки до 180 градусів, при цьому між сидіннями досить велику відстань. Для бізнес-класу стюардеси пропонують на вибір страви, які пасажир вважає за краще зі спеціального меню, напої і безлімітний Wi-Fi.

Верхня палуба в літаку розділена на економічний і бізнес-сектор, йому віддані перші три ряди. З 5-ої лінії починається економ-клас з підвищеним комфортом. Цей ярус знаходиться в носі повітряного судна, обладнаний двома туалетами. Всього налічується 29 посадочних місць економ- і 12 місць бізнес-категорії.

Економ клас

Економ-клас відрізняється відстанню між сидіннями в 0,9 м. Спинки крісел вдасться відкинути тільки на 60 градусів назад. У кожного сидіння ззаду є невеликий відкидний столик.

Особливість цього лайнера полягає в двох палубах, причому на нижній знаходиться 470 посадочних крісел економ-класу. Найбільш часто зустрічається планування - 3 * 4 * 3, при цьому в носовій частині схема змінюється на 2 * 4 * 2, а в хвостовій - 2 * 3 * 2.

Вибір найкращого місця в Boeing 747 - Тігролет

Кращі місця в Боїнгу-747 - три ряди в верхньому ярусі. Тут обладнаний сектор підвищеної комфортності зі зручними сидіннями і моніторами в 15,5 дюймів. Відстань між кріслами досягає 1,5 метрів. Також зручними визнані місця на 5-ій лінії цієї ж палуби, хоча вони економ-класу. У ножної частини цих крісел більше вільного місця, ніж в інших частинах салону.

Нижня палуба також має місця з підвищеним комфортом - це 10-12 ряди. Сидіння в них зроблені парами, що зручніше угруповання по 3 або по 4 одиниці. Ці місця призначаються пасажирам з маленькими дітьми, в стінках є особливі кріплення, на які встановлюють люльки.

Салон нижньої палуби починається з 10-го ряду!

Найзручніші місця на нижньому ярусі - 17-19 ряди, місця E і F. На цій лінії зроблені парні сидіння, як і на 31-му ряду. До хвостовій частині судна відчувається по запаху близькість вбиралень і знаходяться сходи для підйому в верхній сектор.

Найбільш незручні місця в Боїнгу 747-400

Є місця, де політ буде проходити в дискомфорті. Це крісла 19-го і 29-го ряду, спинки яких не відкидаються через люків аварійної евакуації. На 19-ій лінії зафіксовані сидіння A, E, D і L, інші можна трохи розкласти назад.

32-34-а лінія в місцях C характеризується частими переміщеннями пасажирів, які відвідують верхні яруси. Сходи знаходиться в безпосередній близькості. Невдалою буде покупка квитків на 43, 54, 70-71 ряди. Спинки крісел на цих лініях зафіксовані повністю. Поруч з туалетами знаходяться лінії 20-22, 41-46, 27-29, 69-71. На другому поверсі біля туалетів знаходиться останній ряд, місця в якому також небажано купувати при наявності інших варіантів.

Рекомендації по вибору посадкових місць

  • При бажанні робити фото з ілюмінатора або насолоджуватися мальовничими краєвидами слід уникати рядів з 10 по 21-ий. Лайнер в цій частині обладнаний крилами з мотором, який перебудовується при маневрах;
  • У місцях біля проходу можна витягнути в повну довжину ноги. Це місце зручно при необхідності часто вставати, наприклад, при закачуванні або проблеми з самопочуттям;
  • Найкращим часом доби для покупки квитків визнана середина дня або ночі. По можливості варто уникати пікових періодів, коли відпускники здійснюють перельоти на далекі відстані;
  • Якщо при покупці авіаквитків не було можливості вибрати місце, його допускається змінювати при посадці. Важливо не упустити моменту, оскільки безліч пасажирів хотіли б поміняти свої крісла на інші;
  • Перед вильотом варто прибути в аеропорт завчасно. За пару годин до майбутнього вильоту компанія Росія пропонує непродані місця, тому є можливість купити категорію підвищеної комфортності за ціною економ-класу.

При плануванні подорожі варто вибирати, використовуючи відгуки, тільки сучасні лайнери з надійним авіаперевізником. До таких можна віднести S7 Airlines, популярну серед населення, а також авіакомпанію «Росія», в активах якої молодий за середнім віком флот. При перельотах слід неухильно дотримуватися рекомендацій бортпровідників і правила поведінки в салоні, щоб не зіпсувати враження від повітряного перельоту в місце призначення.

Новости