Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Список російських авіакомпаній. Великі російські авіакомпанії рейтинг

  1. Як вибрати перевізника?

Для подорожей багато співвітчизників зараз вибирають літак. Незважаючи на те, що квитки при використанні цього виду транспорту коштують дорожче, ніж на поїздку по залізниці, але в пункт призначення дістатися можна набагато швидше. Однак, подорожуючи подібним способом, безпеку набуває першочергового значення. Набір авіакомпаній відрізняється досить широким списком і, на щастя, багато хто з них відрізняються високою надійністю.

За часів Радянського Союзу єдиним перевізником була компанія Аерофлот . Часом її заснування став 1921 рік. У ті часи у неї і назва була інша. Вона іменувалася «Дерулюфт». Двома роками пізніше назву було перейменовано в «Добролет», а з 1932 року вона отримала назву, до якого ми звикли сьогодні.

У 90-і роки минулого століття одна з компаній припинила своє існування. З її розпадом утворилося безліч дрібних структур. Сьогодні аеробуси компанії «Арофлот» виконують рейси по всьому світу. Але на сьогоднішній день, вона є далеко не єдиною компанією, яка займається перевезенням пасажирів по повітрю.

Як вибрати перевізника?

Не можна сказати, що аварії на повітряному транспорті є частим явищем. Але якщо вони трапляються, то пов'язані з великою трагедією і людськими жертвами. Це обумовлює необхідність серйозного підходу до вибору перевізника. перед придбанням квитка на рейс, необхідно переконатися в тому, що перевізник здатний забезпечити безпеку для своїх пасажирів. Виконати це абсолютно нескладно.

В даний час існує державна програма, пов'язана з заходами з контролю за безпекою польотів. Згідно з програмою будь-яке повітряне судно, в тому числі і іноземний борт, що займається перевезенням російських пасажирів, може бути перевірено на предмет дотримання норм безпеки. З цією метою проводяться регулярні інспекції. Пасажир може ознайомитися з результатами перевірок і прийняти рішення про те, купувати квиток саме на цей літак чи ні.

Перелік великих російських перевізників

Цей список включає в себе кілька гігантів, які займаються перевезенням пасажирів повітряним транспортом. До їх числа відносяться такі компанії:

  1. «Аерофлот». Перевізник хоч і не є єдиним гравцем на ринку подібних послуг, на, безсумнівно, займає лідерство в даному рейтингу. У нього є найбільший парк повітряних лайнерів, який налічує 106 одиниць. Контрольний пакет акцій цієї компанії знаходиться в руках у держави.
  2. S7-Airlines ( «Сибір»). Діяльність в основному пов'язана з внутрішньоросійськими перевезеннями. Парк налічує 42 судно, а маршрутна лінія включає 80 пунктів призначення. У їх числі знаходиться 26 зарубіжних маршрутів.
  3. "Росія". Це чисто державна компанія. Вона виконує рейси в країни незалежного співдружності і на Далекий Схід. У своєму розпорядженні перевізник має 30 літаків. Є і власний вертолітний парк.

Найбезпечнішими вважаються «Уральські авіалінії», хоча вони і не потрапили в цей рейтинг. Також найбільшою безпекою володіють S7 Airlines і Аерофлот. Компанія «Уральські авіалінії» існує досить давно. Але за весь час свого існування відомо лише про три випадки інциденту, пов'язаних з її літаками. Жоден з них не пов'язаний з людськими жертвами. S7 Airlines пов'язаний також з декількома подіями. Наприклад, в 2001 році літак цього перевізника був збитий над акваторією Чорного моря. Ця обставина забрало життя 187 осіб. Історія Аерофлоту пов'язана з 4 катастрофами.

Як вибрати перевізника?
Як вибрати перевізника?

Новости