Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Російські турфірми компенсують збитки, завдані WindJet

Російські туроператори можуть фінансово постраждати через банкрутство італійської авіакомпанії WindJet Російські туроператори можуть фінансово постраждати через банкрутство італійської авіакомпанії WindJet. Щотижня авіаперевізник виконував 25 рейсів з великих міст Росії в Ріміні, Верону, Сицилію і Пізу. Квитки продавалися російським мандрівникам в рамках туристичних пакетів, і збитки туроператори будуть відшкодовувати з власної кишені.

Італійський low-coster оголосив про припинення польотів в ніч з суботи на неділю. З'ясувалося, що компанія не може оплатити покупку палива для своїх літаків. Приблизний розмір фінансового збитку, понесеного російськими операторами туристичного ринку, оцінюється в мільйон євро.

З компанією працювали близько десяти російських туроператорів. Росавіація надасть російським і італійським авіаперевізникам дозволу на виконання чартерних рейсів з перевезення пасажирів авіакомпанії WindJet.

Читайте також: Італійська авіакомпанія Wind Jet припинила всі польоти

За даними експертів, щотижня з Росії рейсами цієї компанії літали як мінімум три тисячі чоловік. З урахуванням глибини продажів квитків, до початку жовтня постраждати можуть близько 15 тисяч російських туристів. Як повідомила журналістам виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майя Ломідзе, пік рейсів авіакомпанії припадає саме на середину нинішнього тижня. "Не можна виключати, що протягом найближчих двох тижнів можуть знову виникати складнощі у російських туристів, які вже перебувають на території Італії і мають зворотні квитки на рейси авіакомпанії WindJet", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС РФ.

Російські туристи застрягли в Італії. Через проблеми WindJet з Катаньї не змогли повернутися 156 росіян. Всі вони будуть доставлені на батьківщину за рахунок туроператорів, оскільки банкрутство іноземної авіакомпанії не потрапляє під дію страхових договорів. "Зараз туроператори шукають можливість вивезти туристів, йдуть переговори з авіакомпанією" Росія ". Всі будуть вивезені за рахунок туроператорів. Потім туроператори отримають ці гроші за рахунок фингарантий від страхової компанії. Туристи розміщені в готелях", - повідомила агентству прес-секретар Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна.

Читайте також: Російським компаніям дозволять перевезти пасажирів Wind Jet

Турфірми оплачують клієнтам другий переліт, повертають гроші за тури, платять штрафи за бронювання номерів в готелях, а до того ж можуть втратити депозити в авіакомпанії.

При цьому близько 50% проданих в Росії квитків купувалися пасажирами безпосередньо у авіакомпанії. Тим з них, хто вже знаходиться в Італії, найбільший місцевий перевізник пропонує доставку на батьківщину по 250 євро за авіаквиток. Росавіація пропонує купили квитки безпосередньо у перевізника пасажирам відправляти претензії за юридичною адресою італійської авіакомпанії.

Alitalia довгий час вважалася найбільш вірогідним покупцем кризової WindJet, борг якої за підсумками 2011 року перевищив 10 мільйонів євро. Називалася навіть дата угоди - 29 червня. Однак вона була зірвана через те, що перевізник відмовився надати фінансову документацію. Ще одна пропозиція була зроблена на початку серпня, проте угода знову не відбулася. При цьому WindJet звинуватив Alitalia в нав'язуванні умов, які завдають шкоди компанії.

Читайте по темі: Авіакомпанії йдуть в фінансове піку

Як припускає ряд аналітиків, Alitalia свідомо затягує терміни покупки, очікуючи банкрутства лоу-костера, щоб купити його за безцінь. Навесні керівництво Alitalia називало ціну в 20-30 мільйонів євро. Таким чином не виключено, що питання буде вирішене протягом найближчих днів, а Alitalia, забравши маршрути WindJet, візьме на себе і перевезення пасажирів компанії, які вже придбали квитки. Таких по всьому світу налічується близько 300 тисяч осіб. Напередодні в Італії пройшло екстрене засідання уряду, на якому обговорювалися проблеми WindJet і питання виплати компенсацій постраждалим туристам.

Читайте все найцікавіше в рубриці " ЕКОНОМІКА ".

Новости