Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новини України - авіакомпанії МАУ, WizzAir і RyanAir поміняли правила провезення багажу - інфографіка - «ФАКТИ»

Слідом за авіаперевізниками-лоукостерами Ryanair і Wizzair, які з 1 листопада поміняли правила провезення багажу , про посилення провезення ручної поклажі заявила і українська авіакомпанія МАУ.

Зараз пасажирам економ-класу в салон МАУ можна проносити одну сумку вагою до 7 кілограмів розміром 55 × 40 × 20. Крім цього, можна було взяти з собою ще одну дамську або чоловічу сумку, невеликий фотоапарат, один портативний комп'ютер, один парасольку або тростину, одну одиницю верхнього одягу, пару милиць і газету або журнал. Єдина умова - щоб загальна вага цих речей не перевищував 5 кілограмів.

З 15 січня 2019 року правила провезення ручної поклажі зміняться. Пасажирам економ-класу, як і раніше буде дозволено проносити сумку вагою до 7 кілограмів. Але з додаткових речей: максимум верхній одяг або парасольку. Дамську сумку з собою вже не візьмеш. Додаткові речі - такі як пакети Duty Free, ноутбук, пресу, фотоапарат, бінокль, портплед - окремо теж не пронесеш. Взяти їх можна, але вони повинні бути упаковані в єдину сумку вагою до 7 кілограмів. За те, щоб взяти з собою на борт ще одну сумку вагою до 5 кілограмів, доведеться в аеропорту доплатити 15 євро.

Що ж стосується нових правил найбільшого ірландського лоукостера Ryanair (недавно зайшов на український ринок) , То до 1 листопада пасажирам економ-класу, які не сплатили багаж, дозволялося безкоштовно брати дві одиниці ручної поклажі: маленьку сумку і сумку вагою до 10 кілограмів (її забирали в багажний відсік, але доплачувати за це не потрібно було). Але з 1 листопада пасажири, які не сплатили послугу пріоритетної посадки, можуть брати з собою тільки одну одиницю ручної поклажі розміром 40 × 20 × 25. За дві сумки потрібно буде оплатити пріоритетну посадку. При онлайн-реєстрації це обійдеться в 6 євро, при реєстрації в аеропорту - 8 євро. А якщо ручна поклажа не відповідає зазначеним на сайті розмірами (і вазі), доведеться за неї доплатити 50 євро.

Угорський лоукостер Wizzair також ввів з 1 листопада нові правила. Якщо раніше безкоштовна ручна поклажа передбачала валізу вагою до 10 кілограмів, то тепер безкоштовно можна буде пронести на борт тільки маленьку сумку (40X30X20), яку можна буде розмістити під сидінням. А щоб взяти з собою сумку до 10 кілограмів, потрібно оплачувати пріоритетну посадку вартістю 7 євро.

Відзначимо, новими тебования авіаперевізників обурені не тільки пасажири. Антимонопольний комітет Італії заблокував нові правила Ryanair і Wizzair.

«Вимога додаткової оплати за суттєвий елемент перевезення повітряним транспортом, яким є ручна поклажа, вводить в оману користувачів і заважає правильному порівнянні цін, пропонованих різними перевізниками», - йдеться в повідомленні комітету.

Представник Ryanair заявив, що авіакомпанія має намір негайно оскаржити рішення італійської влади.

Раніше «ФАКТИ» повідомляли, що лоукост-компанія Ryanair, яка почала літати з Борисполя в вересні цього року, в найближчі роки планує інвестувати в Україну близько 1,5 млрд євро, анонсує нові рейси, а також квитки по 5 євро. У 2019 Ryanair планує запустити нові рейси з Польщі, вісім з яких - в Київ і Львів.

Більш докладно про нововведення, які готують для пасажирів авіаперевізники, читайте в матеріалі «ФАКТІВ»: « МАУ приготувала неприємний сюрприз для пасажирів: як зміняться правила провезення багажу ».

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости