Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди і за скільки буде літати український лоукост Sky Up

Що відомо про новий український авіаперевізнику

14 грудня міністр інфраструктури Володимир Омелян оголосив про запуск нового національного авіаперевізника Sky Up. Термін "національний" наводить на думку, що авіакомпанія - дітище держави, однак Омелян запевнив: "Це компанія з 100% українським капіталом. Ніякої державної гривні там немає. "

Куди літатимуть

Головним акціонером є ТОВ "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туристичний оператор JoinUp.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія" Скайап "зареєстровано в Києві в червні цього року. Генеральним директором підприємства призначено Євгена Хайнацкий, який раніше працював в компаніях Aerosvit, Wind Rose, Style Avia.

Почати польоти Sky Up обіцяє з квітня 2018 року. Бронювати квитки можна буде в березні-квітні. поки що сайт компанії не працює.

І спочатку компанія планує здійснювати чартерні перевезення (одиничні або сезонні рейси, які виконують авіакомпанії на замовлення туроператорів або інших осіб).

Перші рейси Sky Up буде здійснювати з Києва, Харкова, Львова та Одеси за 16 популярним курортним напрямками:

Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тирана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тирана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай

З травня-червня в Sky Up планують запустити вже регулярні внутрішні рейси за такими напрямками: Київ - Одеса, Харків - Одеса, Львів-Одеса.

Читайте також: Від 7000 грн в тиждень: 3 бюджетних варіанти відпочити в Європі

Хайнацкий запевнив, що протягом тижня має бути не менше трьох рейсів з кожного міста. А з 2019 року мережа маршрутів повинна розширитися.

А з 2019 року мережа маршрутів повинна розширитися

Також в 2018 році компанія планує запустити регулярне міжнародне сполучення з Києва до Барселони, Ларнаки і Дубай.

Ціни і літаки

В Sky Up планують працювати по лоукост-моделі - тобто, ціна квитка буде розраховуватися тільки за перевезення, без багажу і супутніх послуг. За все інше споживач буде платити додатково.

Авіаперельоти будуть прямі і короткі (до 3 годин), що здешевить обслуговування літаків, тому вартість квитків не повинна "кусатися".

Гранична вартість перельоту, при якій послуги лоукост в країни ЄС будуть цікаві масовому споживачеві, становить 1000 грн в розрахунку на переліт в одну сторону. Про це свідчать результати опитування ГО "Європа без бар'єрів" і "Демініціатив".

28,7% опитаних заявили, що будуть літати, якщо квиток буде не дорожче 500 грн в одну сторону, тобто до 1000 грн за маршрут в обидві сторони.

Читайте також: 12 лоукостів, якими можна дешево літати з України по світу

З того, що відомо про ціни на квитки Sky Up - 499 грн. Саме з такої цифри стартуватиме вартість квитка Київ-Одеса в одну сторону.

З приводу цін на інші напрямки - інформації поки немає.

Зараз флот авіакомпанії складається з 3 літаків Boeing 737-800 NG (189 місць) 2001, 2002 і 2011 років випуску. У наступному році авіакомпанія планує докупити ще один літак і довести розмір флоту до 4 одиниць. За неповний 2018 році компанія хоче перевезти 650 тис пасажирів.

А до 2022 року Sky Up планує збільшити свій флот до 12 літаків.

А до 2022 року Sky Up планує збільшити свій флот до 12 літаків

Все чи вдасться

У листопаді 2017 року президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Юрій Мірошников заявив , Що новий повноцінний український національний лоукост-перевізник приречений на смерть.

Однак чи не виникне у нового перевізника конфліктів з МАУ, які порівняно недавно запустили лоукост-тарифи? Співвласник компанії Юрій Альба впевнений, що Україні вдасться співпрацювати.

Будь-перевізник, який з'являється в тому чи іншому аеропорту, прямо або побічно створює пасажирський трафік, робочі місця і можливості для малого та середнього бізнесу, що в цілому позитивно впливає на економічну ситуацію в країні.

Крім того, наявність власної авіакомпанії дозволяє вирішити проблеми туристичного оператору JoinUp, адже тепер не потрібно переживати, чи посадять клієнтів на літак, чи не виникне там будь-яких проблем. Та й в руках компанії завдяки цьому залишається істотна сума грошей від вартості путівки.

І в цьому є і певна небезпека, упевнений експерт ринку авіації Віктор Логвиненко: "Якщо Sky UP відкривається під конкретного туроператора, то першочерговим завданням авіакомпанії буде забезпечити доставку пасажирів (туристів) JoinUP. Внутрішні перельоти будуть, але, швидше за все, за залишковим принципом - технічні, заявлені як регулярні та з відкритим продажем ".

В цілому, напрямки, обрані SkyUP ніяк не поміняють ринок регулярних перевезень, вважає Логвиненко.

Однак чи не виникне у нового перевізника конфліктів з МАУ, які порівняно недавно запустили лоукост-тарифи?

Новости