Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інтерв'ю зі стюардесою-українкою з однією з кращих авіакомпаній світу

Коли спілкуєшся з людиною, який щасливий, то неминуче надихаєшся його досягненнями і сам готовий згортати гори! Сьогодні ми познайомимо вас з прекрасною і життєрадісною дівчиною, яка одного разу правильно вибрала свій шлях, і з особи якої усмішка не сходить ні на одній фотографії.

Ксенія Марченко , Бортпровідник однієї з найбільших світових авіакомпаній Emirates Airlines, - про подорожі, Дубаї, любові до неба і про страхи, які не так вже й складно подолати. Читаємо і натхненням!

- Ксенія, розкажіть трохи про себе. Чим займалися до того, як вирішили пов'язати своє життя з небом? Як з'явилася ідея пройти співбесіду в міжнародну авіакомпанію?

Я з міста Харкова, Україна. Будинки вчилася в найбільшому і старому ВНЗ - ХНУ ім. Каразіна на соціологічному факультеті. Під час навчання літала на практику до Туреччини і працювала там екскурсійним гідом. Після закінчення університету була поїздка в Америку на 4 місяці, а після цього в життя увійшла далека незвідана країна з трьох букв - ОАЕ.

Ідея пройти співбесіду прийшла вже в ОАЕ. Перші два роки працювала в туризмі і всіляко захоплювалася тим, що робить Emirates і поступово дізнавалася, які шикарні умови надає своїм працівникам (саме cabin crew). Ще кілька років тому я б і подумати не могла, що подам заявку, а вже тим більше пройду складний відбір.

Якщо чесно, раніше трохи побоювалася літати. А тепер це моя робота. Улюблена робота!

- В яку країну був ваш перший робочий політ? Пам'ятайте ці емоції?

Прекрасно пам'ятаю і, здається, ніколи не забуду. Перший рейс був в ... Москву!

Дуже хвилювалася. Під час першого рейсу ми носимо таку ж форму, як інші бортпровідники, тому пасажири, не знаючи, що це мій найперший робочий виліт, бачачи, що я говорю по-російськи, всіляко цим користувалися. Я, звичайно, не подавала виду і широко посміхалася 🙂

Після цього в Москву я літала більше десяти разів, але щоразу з теплотою згадую перший рейс і чудове добове перебування.

- Чи є ще такі місця на планеті, де ви не були, але дуже хочете побувати?

Ой, ще так багато країн треба відвідати: Канада, Швеція, Аргентина, ряд африканських країн і так далі. Благо, час ще є. Хочу побачити світ по максимуму!

Якщо чесно, всі відвідані країни сподобалися по-своєму і залишили тільки найприємніші спогади. Дуже багато залежить від того, як проведеш там час. Мені пощастило: завдяки Інстаграм-сторінці я знайомлюся з людьми по всьому світу і, коли збираюся кудись летіти, зв'язуюся з "місцевими" російськомовними, ми домовляємося про зустріч і шикарно проводимо час. Адже ніхто не покаже країну кращою, ніж людина, яка там живе і, що не маловажно, любить її.

Єдине місце, де не зовсім зрослося з гулянням, - це Нігерія. Там ми не виходили з готелю з метою безпеки.

Там ми не виходили з готелю з метою безпеки

- Як сім'я ставиться до ваших частих від'їздів?

_ Моя сім'я живе в Харкові, ми бачимося кілька разів на рік. Моє улюблене час! Намагаюся вигадати відпустку на свій день народження, тому що провести його в колі сім'ї для мене - найбільший подарунок.

Вихідних досить багато. Якщо чесно, вільного часу у мене зараз набагато більше, ніж на будь-який інший роботі, які мені доводилося спробувати. Компанія дозволять міняти рейси на вихідні, тому я проводжу багато часу вдома, з чоловіком і кішкою.

Намагаюся підтримувати зв'язок з дубайського подружками, тому іноді, поки у чоловіка робочий графік, виїжджаємо на каву / сніданки / обіди і іноді навіть на знамениті ladies nights (в Дубаї є дні, коли майже в усіх закладах дівчатам пропонують безкоштовні напої).

- З кожним новим подорожжю зростає і кількість передплатників в соцмережах, з купою питань, коментарів, а іноді і негативом. Як ви до всього цього ставитеся?

Я дуже ціную кожного читача і, коли отримую те чи інше питання, намагаюся ставити себе на місце людини і знайти час відповісти.

Іноді просто фізично не встигаю, та й питання найчастіше про одне й те ж, тому створила тег # ответинасамиепопулярниевопроси_ksuhin. Найчастіше, після прочитання всіх постів під цим тегом, людина отримує потрібні відповіді і шле "спасибі" 🙂

Що стосується негативу, то у мене в Інстаграм його особливо не спостерігається. Я ніколи не пишу про погане (це не означає, що у мене не буває поганого настрою і проблем. Просто я не вважаю за потрібне цим ділитися і обговорювати з такою кількістю людей). Багато пишуть, що йдуть на мою сторінку за хорошим настроєм і натхненням. Це прекрасно. Хотілося б, щоб так і було. У всьому, навіть в дрібницях, можна знайти привід для радості. Із задоволенням цим ділюся.

- Розкажіть про Дубаї. Вам подобається місце, в якому живете?

Люблю Дубаї. Не можу сказати, що це найкраще місто на землі особисто для мене, але у нас з ним чудові стосунки. Я спокійно ставлюся до висоткам, багатосмуговим дорогах і вічної будівництві. Дивно, як за 45 років з пустелі виріс таке прекрасне місто, що не втомлюється дивувати своїх гостей і жителів!

Нещодавно завела сторінку в Інстаграм, де ділюся своїми знахідками, місцями і заходами - @dxb_meeting . Мало того, одного разу я навіть зібрала три десятка російськомовних людей, щоб познайомити між собою. Зустріч всім сподобалася. Сподіваюся, ще коли-небудь повторимо.

- Розкажіть про ваших улюблених закладах в Дубаї.

_ Їх досить багато. Що стосується кафе, я дуже люблю смачну каву. Як на мене, найкрасивіша подача і вид на Бурж Халіфа в кафе Fortnum and Mason. Ціни високі, але якщо просто випити там кави з маленьким морозивом як комплімент, який чіпляється прямо на кружку, то, думаю, ви залишитеся в захваті.

Смачно і красиво повечеряти можна в Aprons and Hunmers. Це для любителів морепродуктів. Краби там шикарні! Лобстер і креветки теж. Їх три в місті. Найулюбленіший на кораблі (там ще й алкоголь сервірують).

Що стосується салонів, то мій улюблений, де я відчуваю себе, як вдома - The Cure Dubai. Крім якісного сервісу, починаючи манікюром і закінчуючи масажем, там адже день показують серіал "Друзі". Потрібно тільки попросити навушники. І роблять капучино з величезною смачної піною або різні фруктові чаї. Дуже люблю і ціную такі "дрібниці", які на ділі дуже важливі і показові.

- Порадьте читачам, як подолати страх і отримувати задоволення від польоту?

Хоч багато хто і не визнають цього, але все страхи виключно у вас в голові. Так що я вірю, що від них можна позбутися силою думки і тільки щирим бажанням. Приблизно три роки тому я, м'яко кажучи, не дуже любила перельоти. Але попереду була відпустка, тривалістю в місяць, під час якого ми запланували 8 перельотів. Якщо що, це норма, яку ми зараз літаємо в якості cabin crew. Чимало. Разом 16 злетів і посадок. Це були мої самі нелюбимі фази. А ще турбулентність .. Брррр. Я взагалі, будучи пасажиром, завжди сиділа з пристебнутим ременем. Долоньки потіли, зізнаюся. Щоб хоч якось заспокоїтися, намагалася спостерігати за стюардесами. Адже це їх щоденна рутина. Літають і не бояться. Це перший спосіб. Думаючи про інших, ви, по-перше, відволікаєтеся. А по-друге, ваш мозок трохи заспокоюється. Принаймні мені трохи допомагало. Сьогодні взагалі за життям стюардес можна стежити не тільки перебуваючи в літаку. Так-так, я про Інстаграм. Адже, погодьтеся, дивишся на людину, її життя і розумієш, що перельоти - це прекрасно. Хіба ні? Є багато цікавих акаунтів. Ну а найдієвішим способом виявилася книга! Алан Карр "Легкий спосіб насолоджуватися авіаперельоти". Звичайно, це не панацея, але мені допомогло. Я навіть професію поміняла, як бачите, і вже більше двох з половиною років саме насолоджуйтеся перельотами. Сподіваюся, вам допоможе! Літайте з задоволенням!

Більше фото в особистому блозі Ксенії

© ONS Magazine

схоже

Чим займалися до того, як вирішили пов'язати своє життя з небом?
Як з'явилася ідея пройти співбесіду в міжнародну авіакомпанію?
В яку країну був ваш перший робочий політ?
Пам'ятайте ці емоції?
Чи є ще такі місця на планеті, де ви не були, але дуже хочете побувати?
Як сім'я ставиться до ваших частих від'їздів?
Як ви до всього цього ставитеся?
Вам подобається місце, в якому живете?
Порадьте читачам, як подолати страх і отримувати задоволення від польоту?
Хіба ні?

Новости