Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанії Чорногорії: Montenegro Airlines YM MGX

  1. Відомості про компанію
  2. Історія
  3. транспортний парк
  4. напрями
  5. Розклад і покупка квитків
  6. Класи обслуговування і послуги
  7. порядок реєстрації
  8. провезення багажу
  9. провезення тварин

«Монтенегро» - національна авіакомпанія Чорногорії, яка належить державі і підтримується урядом. Офіційна назва цього перевізника - «Монтенегро Ейрлайнс» (Montenegro Airlines), основний напрямок діяльності - міжнародні пасажирські авіаперевезення. між базовим аеропортом в Подгориці і основним хабом авіакомпанії в Тібаті відстань не більше 80 кілометрів. Штаб-квартира компанії розташована в Подгориці.

Авіакомпанія займається виконанням регулярних і чартерних рейсів (останні вводяться в літню пору) по Європі.

Авіакомпанія займається виконанням регулярних і чартерних рейсів (останні вводяться в літню пору) по Європі

Політ на літаку «Монтенегро» вище гір Чорногорії

Відомості про компанію

В рамках угод код-шеринга «Монтенегро» організовує спільну експлуатацію рейсів з компаніями Air France, Alitalia, Adria Airways, Austrian.

Код ІАТА - YM.

Код ІКАО - MGX.

Юридична адреса: 81000 Beogradska 10, Podgorica, Montenegro.

Аепорорт в Подгориці

Тел .: +382 20 405 545; е-mail - [email protected].

Російське представництво розташоване в Москві за адресою:

119017, вул. Коровій Вал дом.7 стор. 1 кв. пом. II, тел. + 7 499 230 0868, +7 926 300 3230.

Історія

Як відомо, в Європі більш популярно італьянізірованного назва Чорногорії. Монтенегро - однойменна авіакомпанія, офіційний сайт якої http://www.montenegroairlines.com/ розповідає досить докладно про історію та сучасні новинах. Історію цього авіаперевізника не можна назвати настільки великий, хоча вона не позбавлена ​​цікавих і в якійсь мірі трагічних моментів.

Так, компанія була заснована урядом Чорногорії в 1994 році, коли сама Чорногорія входила ще до складу Югославії і не була виділена як окреме і суверенну державу. Тільки через пару років знову утворений перевізник зміг купити перший літак, який підняв у небо в 1997 році перших пасажирів рейсу Подгоріца - Барі в Італії. Ще через рік був куплений другий лайнер, який також став здійснювати міжнародні перельоти.

Події, пов'язані з війною в Косово, змусили компанію призупинити виконання рейсів до закінчення повітряних бомбардувань військової операції НАТО в Югославії. Коли ж держава розпалася, «Монтенегро Ейрлайнз» втратило кілька вигідних напрямків в відокремилася Сербії. Тільки з відкриттям в Сербії власного дочірнього підприємства «Master Airlines» «Монтенегро» знову стало працювати за колишньою карті маршрутів.

Є ще один момент в історії компанії, яким вона по праву пишається, - це зарахування в IATA - престижну Міжнародну Асоціацію Повітряного Транспорту в 2000 році. Через кілька років робота пілотів компанії була відзначена престижними сертифікатами IIIA - балканський регіон раніше не мав таких фахівців.

Згодом від первісної ідеї організації внутрішніх рейсів компанія відмовилася і зосередилася виключно на здійсненні перевезень на далекі дистанції, на міжнародних перельотах.

За оприлюдненими в ЗМІ даними, зараз готується передача державної авіакомпанії в приватні руки. Є відомості, що приватизує її «Європейський банк реконструкції і розвитку». На думку експертів, зміна власника буде не на шкоду, а тільки на користь перевізника.

Це цікаво! Мільйонний пасажир був зареєстрований компанією «Монтенегро» в липні 2004 року. Мільйонний квиток з моменту відкриття першого рейсу був ознаменований видачею щасливому володареві семиденної поїздки на двох до Парижа. У вересні 2008 року в головному аеропорту ювілейного тримільйонному пасажиру були вручені такі ж призові квитки до столиці Франції.

транспортний парк

Станом на початок травня 2017 року, літаковий парк авіакомпанії складався з п'яти лайнерів середнього віку 15,3 року.

Станом на початок травня 2017 року, літаковий парк авіакомпанії складався з п'яти лайнерів середнього віку 15,3 року

Embraer-ERJ-195LR - найсвіжіший в парку компанії

Технопарк «Монтенегро» оновлювався поетапно. Так, частина самої старої техніки дісталася ще від епохи Югославії - це моделі Фоккер-100, старшому з яких 26,4 року. Десять років тому у «GE» були придбані два сучасних Embraer 195, що дозволило розпочати здійснення польотів в Мілан і Лондон, потім ще один Embraer 195, який сьогодні є самим свіжим, йому трохи менше 7 років.

напрями

Мережа маршрутів авіакомпанії «Монтенегро» складається з двадцяти напрямків. Як сказано раніше, наявність лише двох аеропортів, розташованих поблизу, змушують орієнтуватися тільки на міжнародні перельоти.

Сьогодні компанією налагоджені регулярні рейси в наступні міста Європи:

  • Франкфурт;
  • Цюріх;
  • Дюссельдорф;
  • Париж;
  • Леон;
  • Рим;
  • Белград;
  • Любляна;
  • Москва ( «Домодєдово», «Шереметьєво»), Санкт-Петербург ( « Пулково »);
  • Лондон ;
  • Копенгаген;
  • Відень .

У період курортного сезону відкриті чартерні рейси за маршрутами в Неаполь, Тегеран, Тель-Авів, Грац, Братиславу та інші.

Розклад і покупка квитків

Розклад рейсів можна подивитися російською мовою тут - https://montenegroairlines.com/ru/informacija_i_servis/raspisanie_rejsov .

Квитки можна придбати безпосередньо у авіакомпанії, скориставшись тією ж посиланням, або ж на сайтах продажів авіаквитків в туристичних агентствах. Серед них є агентства, які не беруть додаткових комісій.

Call-центр компанії знаходиться в Подгориці, в Чорногорії, телефон для міжнародного дзвінка: 382 20 228 187.

Перейшовши за посиланням https://montenegroairlines.com/ru/footer/kontakty , Можна дізнатися дані про всі офісах і представництвах компанії.

Класи обслуговування і послуги

Компанія пропонує пасажирські перевезення економ, - і бізнес-класів.

Бізнес-клас передбачає подорож в окремому салоні, більшу кількість багажу для перевезення, більш різноманітний набір страв в меню, більш широкий вибір напоїв. До речі, харчування, за відгуками, непогане, але ланч-бокси за розмірами досить скромні, як і бутерброди. Втім, це, мабуть, пояснюється невеликою протяжністю більшості маршрутів.

Ланч-бокс на борту

В офісі в Москві можна оформити замовлення на спеціальне харчування, в тому числі і дитяче.

Пасажири бізнес-класу мають пріоритетне отримання багажу, реєстрацію на посадці і пріоритет на самій посадці.

Пасажири бізнес-класу мають пріоритетне отримання багажу, реєстрацію на посадці і пріоритет на самій посадці

Салон в літаку Фоккер

Компанія пропонує бонуси для часто літаючих пасажирів. Так, за програмою Vision Team, де кожен політ з даною компанією перекладається в милі, поповнюється рахунок пасажира залежно від ціни квитка. Клас обслуговування можна підвищити, використовуючи накопичені милі, або ж учасник акції може купити недорогі квитки.

Передбачені також спеціальні пропозиції, вони періодично з'являються на сайті «Монтенегро».

порядок реєстрації

Реєстрація в аеропорту починається за 120 хвилин до вильоту, закінчується за півгодини до нього. У тому випадку, якщо маршрут здійснюється послугами кількох перевізників, можна зареєструвати багаж відразу ж до пункту призначення, однак це можливо тільки при різниці між польотами не більше доби.

Онлайн-реєстрацію можна оформити тільки при вильоті в аеропорту «Домодєдово», зайшовши на сайт цього аеропорту. Зареєструватися самостійно на рейс можна і з мобільного пристрою, скориставшись інтернет-браузером в своєму телефоні.

провезення багажу

Ручна поклажа, яку дозволено проносити з собою в салон, становить 1 місце на пасажира і 10 кг ваги. Плюс собою дозволено взяти люльку або коляску для дитини, харчування для нього і ще деякі дозволені предмети.

Безкоштовний провіз багажу можливий для будь-якого пасажира, але обсяг і вага залежать від маршруту і класу обслуговування. В економ-класі можна провозити до 23 кг безкоштовного багажу, в бізнес-класі - до 32 кг на одне місце. Наднормативний вага оплачується додатково - 30-60 євро за кожне місце в бізнес-класі і 30-100 євро в економ-класі.

провезення тварин

Компанія дозволяє провозити домашніх тварин в клітці в салоні літака, описуючи деякі умови провезення, в тому числі і плату, яка за перевезення в салоні становить від 20 до 30 євро. Можна перевозити тварин і в якості реєстрованого вантажу в багажному відділі літака, послуга також платна, вартість залежить від розміру і ваги клітини.

Можна перевозити тварин і в якості реєстрованого вантажу в багажному відділі літака, послуга також платна, вартість залежить від розміру і ваги клітини

У «Монтенегро» кращі пілоти Балканського регіону

Поки що експерти впливового британського агентства SKYTRAX не внесли «Монтенегро» в свій зоряний рейтинг авіаперевізників. Разом з тим успіхи компанії в справі розвитку послуг зі здійснення пасажироперевезень по Європі вражають.

Компанія пишається почесним сертифікатом і званням «Самою пунктуальною авіакомпанії». Саме точність і безпеку цього перевізника є його відмінною рисою.

Відео

Новости